Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η 4η Αυγούστου!


Επικαιρότης

   Ουδέποτε διατηρούσα αμφιβολίες, ούτε την παραμικρή, σχετικά με το πνευματικό επίπεδο της ηγεσίας των Συριζαίων. Και το ευκαιριακό φούσκωμα των ποσοστών του στις τελευταίες εκλογές ουδόλως μου άλλαξε άποψη.
   Από πολύ παλιά, θέλεις οι διακηρυγμένες θέσεις του περί άρνησης συνεργασίας με οποιοδήποτε άλλο κόμμα, θέλεις οι πολλές συνιστώσες του με τη μηδενική… συνισταμένη, θέλεις κάποιες μικρολεπτομέρειες απόψεων που δεν με εύρισκαν καθόλου σύμφωνο και δεν μου χτύπαγαν καλά στ’ αυτί, από τότε που «αποστρατεύτηκε» ο Κύρκος, είχα πάντα σοβαρές επιφυλάξεις γι’ αυτό το πολιτικό «μαγαζί». Ακούγοντας τον Αλαβάνο να ζητεί την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα γιά τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, όντας Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών, οι υποψίες μου, περί ηλιθιότητος, απέκτησαν βάση και ακούγοντας, μεταγενέστερα, τον Τσίπρα να προτείνει την πρόσληψη στο Δημόσιο όλων των…. ανέργων (!), μου εδραιώθηκε πλήρως η πεποίθηση πως ΣΥΡΙΖΑ και σοβαρότητα είναι δύο πολύ διακριτές έννοιες και, μάλιστα, απέχουσες μεταξύ τους παρασάγγες!

   Σήμερα όμως, ίσως επηρεασμένοι κι από το κλίμα της αγωνιστικής άμιλλας που δημιουργεί το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η ηγεσία του με τις τελευταίες της δηλώσεις, κατέκτησεν επάξια το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της γελοιότητος. Με αφορμή την, επί τέλους, σοβαρή προσπάθεια που άρχισε να γίνεται γιά την απαλλαγή του κέντρου της Αθήνας από το όνειδος και τη μάστιγα των περιφερόμενων ασκόπως και, εν πολλοίς, επικίνδυνων λόγω πείνας και ένδειας στιφών λαθρομεταναστών, οι σοφοί πολιτικοί, και επιλεκτικά «ψυχοπονιάρηδες», εγκέφαλοι του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν γιά «πογκρόμ» και, το άκρως άωτον, αναρωτήθηκαν αν το γεγονός της έναρξης αυτού του, οπωσδήποτε αναγκαίου και ανακουφιστικού γιά την πρωτεύουσα, αστυνομικού εγχειρήματος την 4η Αυγούστου αποτελεί σύμπτωση ή σκόπιμη επιλογή ημερομηνίας προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του …. Μεταξά! Τοιαύτη και τοσαύτη βλακεία!!

   Δεν ξέρω γιατί, πέσ’ το διαίσθηση, δεν μου ξεκολλά από το μυαλό πως η ιδέα αποτελεί ένα ακόμη ευφυές εφεύρημα του πονοψυχιάρη ατσίδα και πολιτικού γίγαντα κ. Στράτα-Στρατούλη. Γιατί ποιός άλλος δημοκρατικός κολοσσός μπορεί να κάνει τέτοιους μεγαλοφυείς συνειρμούς με πρόσωπα και ημερομηνίες, που το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού είτε αγνοεί, είτε έχει διαγράψει από τη μνήμη του.
   Μετά ας μην ψάχνονται γιά το πώς «αυγατίζει» η Χρυσή Αυγή και ποίοι φροντίζουν να συντηρούν κακές μνήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου