Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

"Πυρήνες της φωτιάς". Οι καλοί μικροί μου φίλοι.

Επικαιρότης

   Διαβάζω κατά καιρούς, κάτι ασυνάρτητα κηρύγματα μίσους που αναρτούν στο διαδίκτυο κάποια ταραγμένα μυαλά που θέλουν να τους αποκαλούν «αντιεξουσιαστές» και φιλοδοξούν να διορθώσουν …. την κοινωνία!

   Δυστυχώς ζούμε στον αστερισμό της υψηλής αναρχικής διανόησης και της θολής επαναστατικής κουλτούρας, όπου εκπρόσωποί τους, (τύποι σαν τον Θεοφίλου και διάφορα ασυνάρτητα παιδάρια που κατά καιρούς γραπώνει η Αντιτρομοκρατική), παίζοντας στα δάκτυλα τον Μπακούνιν και με τα δάκτυλα τον …. «κουκούνην», σκορπούν ασυλλόγιστα τον θάνατο.
   Σαν πόση ψυχαγωγία θα μπορούσαν, αλήθεια, να προσφέρουν στον κόσμο, αν κρατούσαν νεροπίστολα αντί καλάσνικωφ, πετούσαν «χαπαχούπες» αντί σφαίρες και δεν έπαιρναν, αβίαστα κι ασυλλόγιστα, αθώες ζωές. Και πόσο διασκεδαστικές θα ακούγονταν οι ουτοπιστικές και ξεπερασμένες αναρχικές θεωρίες τους, αν δεν ξεπλένονταν στο αίμα αθώων. (Πρόχειρα θυμάμαι το χαριτωμένο τσιτάτο του Προυντόν: «Αν η εργασία ήταν προϋπόθεση πλουτισμού, τότε όλοι οι εργάτες θα ήσαν πλούσιοι»)!

   Αρρωστημένα μυαλά, ανεφάρμοστες θεωρίες, αστείες ή βαρύγδουπες ονομασίες οργανώσεων, (άκου «Πυρήνες της φωτιάς»!) και γελοίες ανακοινώσεις τύπου: «απαλλοτριώσαμε τη ζωή του…. κ.λπ., κ.λπ.), προσπαθούν να δώσουν κύρος, σοβαρότητα και πομπώδη βαρύτητα στις επικίνδυνες, λόγω όπλων, σαχλαμάρες τους. Τα «παιδία παίζει», σε σύγχρονη έκδοση, σφόδρα πιό επικίνδυνη από παλιά.
   Τότε ο κίνδυνος βρίσκονταν στα κουτιά σπίρτα ή τις βελόνες πλεξίματος που έβαζαν τα μικρά στην πρίζα, όμως σήμερα τα πιστόλια, τα καλάσνικωφ και τα διάφορα εκρηκτικά, αλλάζουν τις κλίμακες και χοντραίνουν το παιχνίδι.

   Το λυπηρό είναι πως όλα αυτά τα διεστραμμένα κοινωνικά απόβλητα βρίσκουν ερείσματα, έστω μικρά, στην κοινωνία και συνηγόρους στα δικαστήρια. (π.χ. το γνωστό και μη εξαιρετέο κοντοκουρεμένο θηλυκό υστερικό νευρόσπαστο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου