Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Τυχαία, από κάποια φίλη, έπεσε στα χέρια μου η κάτωθι ιστορία αλληλογραφίας κάποιας ευαίσθητης Καναδής κυρίας, με έντονες «δημοκρατικές» ανησυχίες, (ίσως κι οπαδού του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το ξέρει), και του Καναδού υπουργού Εθνικής Αμύνης. 
   Εγώ απλώς σπεύδω να την κοινοποιήσω στους φίλους μου τους «συριζαρέους», ιδίως εκείνης της συνιστώσας της Ρόζας της ναζιάρας. Της αγαπημένης μου!
  
   Ο Καναδός υπουργός Αμύνης έδωσε λαμπρό παράδειγμα δράσης, περιγράφοντας ένα σκαρίφημα συμπεριφοράς γιά την  αντιμετώπιση των "δικών" μας λαθρομεταναστών, τόσο προς τον εξοχότατο ομόλογό του κ. Π. Παναγιωτόπουλο και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, όσον και προς τους αξιότιμους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Εννοείται και γενικότερα προς τους, απανταχού της χώρας ευρισκομένους, «πονοψυχιάρηδες δημοκράταρους», που τάσσονται στο πλευρό των λαθρομεταναστών και την διαιώνιση αυτής της μπαχαλώδους κατάστασης της χώρας μας.
   Εμπρός λοιπόν κύριοι «αλληλέγγυοι». Θαρσείν χρη!

    Ίσως στην κάτωθι ιστορία να κρύβεται και η λύση στο ακανθώδες πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα. Όλοι αυτοί που διαδηλώνουν και συμπαραστέκονται στους παρανόμως εισερχομένους και παραμένοντες εδώ μετανάστες, θα πρέπει να αποδείξουν, ενεργά και στην πράξη, το ενδιαφέρον τους γι' αυτούς. Η λύση έρχεται από τον Καναδά και δείτε γιατί.
  
   Μία ελευθερόφρων Καναδή κυρία, έγραψε πολλές επιστολές προς την Καναδική κυβέρνηση, διαμαρτυρόμενη γιά την αντιμετώπιση των αιχμάλωτων ανταρτών (τρομοκρατών) που κρατούνται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος στο Αφγανιστάν. Απαίτησε δε μία απάντηση στις επιστολές της και, τελικά, έλαβε την ακόλουθη από τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας του Καναδά:

National Defence Headquarters
M Gen George R. Pearkes Bldg., 15 NT
101 Colonel By Drive
Ottawa, ON K1A 0K2
Canada   Αγαπητή ενδιαφερόμενη συμπολίτισσα,

   Σας ευχαριστούμε γιά την πρόσφατη επιστολή σας, στην οποία εκφράζετε την έντονη ανησυχία σας γιά την αντιμετώπιση των τρομοκρατών Ταλιμπάν της Αλ Κάιντα που συλλαμβάνονται από τις Καναδικές δυνάμεις, και στη συνέχεια παραδίδονται στην Κυβέρνηση του Αφγανιστάν και σήμερα κρατούνται από Αφγανούς υπαλλήλους στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Σωφρονιστικού Συστήματος του Αφγανιστάν.
   Η Διοίκηση μας λαμβάνει σοβαρά υπ όψιν αυτά τα θέματα και οι απόψεις σας έχουν ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα εδώ στην Οττάβα. Θα ικανοποιηθείτε όταν πληροφορηθείτε, ότι χάρη στις ανησυχίες πολιτών, όπως εσείς, δημιουργήσαμε ένα νέο τμήμα, εδώ στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο ονομάζεται πρόγραμμα «Προοδευτικών Αποδεχόμενων την Ευθύνη γιά Δολοφόνους», ή ΠΑΕΔ για συντομία.
   Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του νέου αυτού προγράμματος, έχουμε αποφασίσει να μεταφέρουμε έναν τρομοκράτη και να τον θέσουμε υπό την προσωπική σας φροντίδα. Ο προσωπικός σας κρατούμενος έχει επιλεγεί και έχει προγραμματιστεί γιά μεταφορά, υπό την συνοδεία βαριά οπλισμένου φρουρού, στην κατοικία σας στο Τορόντο την ερχόμενη Δευτέρα.
   Ο Ali Mohammed Ahmed bin Mahmud (μπορείτε απλά να τον φωνάζετε Ahmed) πρέπει να τύχει φροντίδας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που απαιτείτε στην προσωπική σας επιστολή διαμαρτυρίας! Είναι πιθανόν να χρειαστεί να προσλάβετε κάποιους βοηθούς επιβλέποντες.
   Εμείς θα διενεργούμε εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα πρότυπα φροντίδας σας γιά τον Ahmed είναι ανάλογα με αυτά που τόσο έντονα συνιστάτε στην επιστολή σας.
   Αν και ο Ahmed είναι αντικοινωνική προσωπικότητα και εξαιρετικά βίαιος, ελπίζουμε ότι η ευαισθησία σας σε αυτό που περιγράφεται ως "πρόβλημα συμπεριφοράς" θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτά τα ελαττώματα του χαρακτήρα του. Ίσως έχετε δίκιο στην περιγραφή των προβλημάτων αυτών ως "απλές πολιτιστικές διαφορές".
   Αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδιάζετε να του προσφέρετε συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευση στο σπίτι. Ο τρομοκράτης που υιοθετήσατε είναι εξαιρετικά ικανός στην μάχη σώμα με σώμα και μπορεί να αφαιρέσει μιά ανθρώπινη ζωή με τόσο απλά αντικείμενα όπως ένα μολύβι ή ένας νυχοκόπτης. Σας συμβουλεύουμε να μην του ζητήσετε να επιδείξει αυτές τις δεξιότητες στην επόμενη συνεδρίαση της ομάδας σας γιόγκα. Παρακαλείστε να ενημερώσετε τυχόν φίλους, γείτονες ή συγγενείς για τον φιλοξενούμενό σας, εφόσον θα μπορούσε να ταραχθεί ή ακόμα και να καταστεί βίαιος. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορείτε να τον κατανοήσετε. Είναι επίσης ειδικός στο να κατασκευάζει μία ευρεία ποικιλία εκρηκτικών μηχανισμών από κοινά προϊόντα οικιακής χρήσης, οπότε μπορείτε, αν θέλετε, να διατηρήσετε τα στοιχεία αυτά κλειδωμένα, εκτός αν (κατά τη γνώμη σας) αυτό μπορεί να προσβάλει την προσωπικότητά του.
   Ο Ahmed δεν θα επιθυμούσε πολλά πάρε-δώσε με εσάς ή τις κόρες σας (εκτός από τη σεξουαλική εκμετάλλευση) από τη στιγμή που βλέπει τις γυναίκες ως υπανθρώπους, μορφή ιδιοκτησίας που ως εκ τούτου δεν έχουν δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης στις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα γιά τον ίδιο και έχει το χαρακτηριστικό γνώρισμα να δείχνει βίαιες τάσεις γύρω από τις γυναίκες που αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με το νέο ενδυματολογικό κώδικα που θα "συστήσει" ως πιό κατάλληλη ενδυμασία.
   Είμαστε βέβαιοι ότι με αυτή την συγκυρία και με την πάροδο του χρόνου θα απολαύσετε την ανωνυμία που προσφέρει η μπούρκα.
   Απλά θυμηθείτε ότι όλα είναι μέρος της «κουλτούρας του σεβασμού των θρησκευτικών του πεποιθήσεων», όπως περιγράφεται στην επιστολή σας.

   Εκτιμούμε πραγματικά όταν οι πολίτες μας ενημερώνουν με τον κατάλληλο τρόπο γιά να κάνουμε τη δουλειά μας και να παρέχουμε φροντίδα γιά τους συνανθρώπους μας.
   Παρακαλούμε να προσέχετε τον Ahmed και να θυμάστε ότι θα σας παρακολουθούμε.
   Καλή τύχη.

   Φιλικά,Gordon O'Connor,
Υπουργός Εθνικής Άμυνας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου