Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αγένεια, αδιαφορία, σκληράδα και στο βάθος...... ανθρωποφαγία!

Σκέψεις

   Την περασμένη Δευτέρα, σε Τράπεζα της μικρής επαρχιακής πόλης που ζω, μπήκε μία μεγάλης ηλικίας κυρία, συνοδεύοντας την υπέργηρη μητέρα της η οποία έπρεπε να παρουσιαστεί στο γκισέ, αυτοπροσώπως, γιά υπόθεσή της.
   Η Τράπεζα ήταν γεμάτη κόσμο που περίμενε γιά το μοναδικό ταμείο που δούλευε. Άλλοι όρθιοι και άλλοι καθισμένοι, σαν σε πλατεία θεάτρου, στα υπάρχοντα καθίσματα αναμονής με το χαρτάκι προτεραιότητος στο χέρι.
   Ουδείς συγκινήθηκε και ουδείς διανοήθηκε να παραχωρήσει προτεραιότητα στην, καταφανώς ανήμπορη γυναίκα, που ίσα που σερνόταν! Μάλιστα ο Διευθυντής του οποίου ζητήθηκε η διαμεσολάβηση, αφού έστριψε την αρειμάνια μουστάκα του, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, επιδεικνύοντας και αξιόλογη θυμοσοφία:
   - Αν είσαι και παπάς, με την αράδα σου θα πάς!
   Η υπέργηρη κυρία, τρόμαξε να βρει κάθισμα, το οποίο με χίλια στανιά (και προφανώς βρίζοντας μέσα του) της παρεχώρησε νεαρός πελάτης, αλλοδαπός. (Μόνον αυτή όμως, η κόρη της όχι!). Και περίμενε, καθισμένη τουλάχιστον, τη σειρά της!

   Εκεί καταντήσαμε! Φαίνεται πως η διαπίστωση του λαμπρού άστρου της Λάρσας (όχι του κατά Βέμπο Αυγερινού, αλλά του κατά Καρατζαφέρη Ροντούλη), έχει γενικότερη εφαρμογή στη σημερινή κοινωνία! Με τόσα προβλήματα, πάρα πολύς κόσμος κατάντησε "έμφορτος"!
   Και μη βιάζεστε, η ανθρωποφαγία έρχεται! Οι διασωθέντες στις χιονισμένες Άνδεις έφαγαν υπάρχοντα πτώματα, από την πτώση του αεροπλάνου, γιά να επιζήσουν. Δεν τα "κατασκεύασαν" όμως!  Πολύ φοβάμαι πως, όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό εδώ η "δουλειά" θα γίνεται πλήρης. Με τα υλικά και "το κλειδί στο χέρι", που λένε οι εργολάβοι. Θα σκοτώνουμε γιά να κανιβαλίσουμε. Η Ελλάδα οδηγείται με μεγάλην ταχύτητα σε καταστάσεις πρωτόγνωρης απανθρωπιάς και βαρβαρότητας (είδες ο σοσιαλισμός!). Θα φτάσει, δυστυχώς, η στιγμή που το ένστικτο της αυτοσυντήρησης θα βγάλει στα φόρα όλα τα υπόλοιπα άγρια ανθρώπινα ένστικτα, τα υποκρυπτόμενα, κάτω από τον μανδύα της επίπλαστης πολιτισμικής φλούδας και θα προβάλλει, ανάγλυφα, τη μεγάλη αλήθεια:
   "Τα κτήνη είναι πλάσματα του Θεού, η κτηνωδία, προνόμιο του Ανθρώπου"!
   Δείγματα, ήδη, διαφαίνονται αρκετά και ως γνωστόν, "εξ όνυχος τον λέοντα"!

   Γι' αυτό, ψάξτε στα υπόγεια της ψυχής σας κι αν ανακαλύψετε όποια ίχνη ανθρωπισμού σας άφησε, καταχωνιασμένα, ο άγριος εγωπαθής καταναλωτισμός των τελευταίων χρόνων, βγάλτε τα, ξεσκονίστε και γυαλίστε τα. Θα σας χρειαστούν σύντομα!
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου