Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Προ πάντων…. σοβαρότητα και αξιοπιστία! (Όχι, παίζουμε!).

Επικαιρότης

   Ο γνωστός χοντρομπαλάς παρολατζής, με το βλοσυρό και παγωμένο βλέμμα ξαναχτύπησε! Μέσα σε μιά μέρα κατέρριψε κάθε προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ -δικό του- σοβαρότητος.
   Αφού μάγεψε, με την αστραφτερή του ακτινοβολία, την εμφανισιακή του πληθωρικότητα (ατράνταχτη επαλήθευση της Δαρβινικής θεωρίας), την κλασσική ελληνική κατατομή και την, εν γένει, λυγερή κορμοστασιά του, σε συνδυασμό με την ακατάσχετη φλυαρία του "πολλά λέγειν και μηδέν εννοείν", την ξερακιανή στέκα του ΔΝΤ, την κ. Λαγκάρντ, πείθοντάς την απολύτως γιά την ευθύτητα, την εντιμότητα και το, εν γένει, βαρύγδουπο του χαρακτήρος του, επέστρεψε δαρμένος οίκαδε και θεώρησε καλό να ξεσπάσει επί των υπηκόων του.
   Ανεύθυνα, χωρίς μελέτη και σχεδιασμό, αιφνιδιαστικά και αψυχολόγητα, εκτόξευσε έναν νέο, πραγματικά ά τ ι μ ο τρόπο συνυπολογισμού των συλλεγομένων αποδείξεων, στο φορολογικό status των κεραυνόπληκτων και, ήδη, ξεζουμισμένων Ελλήνων.
   Με την ίδια λογική που μεταμόρφωσε τον συντελεστή παλαιότητος στα ακίνητα, από ανακουφιστικό παράγοντα σε επιβαρυντικό, ξεφούρνισε άλλη μία μέθοδο καταλήστευσης του εναπομείναντος γλίσχρου εισοδήματός μας.
   Θα απαιτείται, είπε, τεράστιο πλήθος αποδείξεων, όχι γιά να ελαφρύνει ο επιβαλλόμενος φόρος, αλλά γιά να μην τον επιβαρυνθεί!
   Μετά τη μαζική, αγανακτισμένη αντίδραση του πανελληνίου και το δημιουργηθέν αλαλούμ, από την εντελώς ανέντιμη αυτή εξαγγελία, ο σοβαροφανής, επιπόλαιος και αμετροεπής υπουργός τα πήρε όλα πίσω!
   Έτσι, το θέμα μετετράπη σε άλλη μία «κούφια», ηχηρή και δύσοσμη, του ευρύεδρου και πανταχόθεν «λαλίστατου» τυραννίσκου. Όμως, ας μην βιαστούμε ν’ ανασάνουμε με ανακούφιση, αφού η φαυλότητα, το θράσος και η… αξιοπιστία του κ. Ευφράδεια δεν έχουν όρια, οπότε μπορεί, στο μέλλον, με θεαματική κωλοτούμπα, να επανέλθει δριμύτερος.

   Το τελευταίο κατόρθωμα του «επιφανούς» ανδρός θυμίζει το σχετικό εδάφιο των Χοηφόρων του Αισχύλου, όπου ο Ορέστης, μετά τον φόνο της μάνας του Κλυταιμνήστρας και του εραστή της Αίγισθου, εντελώς πελαγωμένος και με θυμό ψυχής, απευθύνεται στον χορό, λέγοντας μεταξύ άλλων: «….. το γε νυν έχον, ω άνδρες Αργείοι, τα μάλα κάλλιον επιφανεί ανδρί εστίν, ομιλείν ή πέρδεσθαι. Τοιγάρτοι δε ράδιον υποκλυσμόν τοις Έλλησι διαπραχθήναι , κυκλώπειοις πεϊκοίς φόροις, παρά φύσιν εισιέναι δριμαίως, τρισχιλίοις σταδίοις ευμεγέθεις…. κ.λπ, κ.λπ….».

   Όσο γιά το άλλο, το μερελό παιδί, (καθαρά μοραΐτικη έκφραση), καλύτερα αφήστε το ήσυχο. Τώρα δεν ευκαιρεί, είναι πολύ απασχολημένο,….. ξανασώζει τη χώρα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου