Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Ευφυΐα + Ευφράδεια + Φαυλότης = Κουτοπονηρία

Επικαιρότης

   Όσοι παρακολούθησαν το ρεσιτάλ μπαγαποντιάς, υπό μορφή συνέντευξης τύπου, του παχουλού Νεοταλλεϋράνδου («Αφού ο λαός χάφτει ό,τι του λέμε, ας κατασκευάζουμε γεγονότα»!) με το παγωμένο βλέμμα, την περισσή αλαζονεία και την απόλυτη συναίσθηση ότι απευθύνεται σε ηλίθιους, ή εξώνητους ημετέρους, θα το κατάλαβαν ήδη καλά.
   Πολύ μπλα-μπλά, μπουρδουκλωμένες και διφορούμενες έννοιες, πολύς αποπροσανατολισμός, συνεχείς υπεκφυγές, η μπάλα στην εξέδρα γιά καθυστέρηση, αδιόρατα πλανώμενη αίσθηση αισιοδοξίας και ουσία μηδέν! Τα αδικαιολόγητα παρέμειναν …. αδικαιολόγητα και στο τέλος όλοι ξύναμε τα κεφάλια μας.
   - Τι θέλει να πει ο ποιητής;
   Ιδίως στον επακολουθήσαντα διάλογο με τους οικονομικούς συντάκτες (προσεκτικά επιλεγμένους γιά να μην στριμωχτεί με … άκομψες, δύσκολες, ερωτήσεις. Όποιος τόλμησε να υπερβεί τα εσκαμμένα, πήρε απάντηση του τύπου, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε») το δούλεμα πήγε ψιλό γαζί και η ασυνεννοησία έφτασε στο αποκορύφωμά της.
   Όμως ο στόχος, δηλαδή η συσκότιση και παραπλάνηση, σχετικά την διακοπή της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, που μάλλον δεν προοιωνίζεται κάτι το θετικό γιά την χώρα, επετεύχθη απόλυτα και όλοι βγήκαν από την συνέντευξη απορημένοι και προβληματισμένοι. Περιμένω αύριο να πληροφορηθώ συμπεράσματα με όλο το φάσμα των απόψεων. Προβλέπω να γράψουν ό,τι κατέβει του καθ’ ενός, αφού τίποτε σαφές δεν ελέχθη.
   Γενικά αυτή η συνέντευξη μου θύμισε το λαϊκό γνωμικό. «Όλο λάδι-λάδι και τηγανίτα τίποτα»!

   Ο τύπος, προϊόντος του χρόνου, όλο και περισσότερο θα προσομοιάζει προς τον μέντορα και πνευματικό του πατέρα, τον πρύτανη του λαϊκισμού, της μπαμπεσιάς, του μπουρδουκλώματος και της εξαπάτησης. Θεωρείται βέβαιον ότι λόγω των σημερινών ειδικών συνθηκών, ευεπίφορων στο «παραμύθι», την παραπληροφόρηση και συσκότιση, αφού προσπεράσει στη στροφή με ιδιαίτερη ευκολία -σαν σταματημένο- τον χαζό του προϊστάμενο, φυσικό τέκνο του αρχιμάστορα και, κληρονομικώ δικαιώματι, προσωρινό ιδιοκτήτη του ΠΑΣΟΚ, θα θρονιαστεί σύντομα, αντ’ αυτού, στο σβέρκο του ταλαίπωρου, αλλά άξιου της τύχης του, λαού μας. Και τότε, αλίμονό μας!
   Τα μηνύματα αυτό δείχνουν και τα στοιχεία επανεμφανίζονται, στον μελλοντικό αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, (η ρήση δική του), σχεδόν πανομοιότυπα. Ευφυΐα, ευστροφία, πανουργία, μνησικακία, οίηση περί την εξουσία, παρορμητικότητα και φαυλότητα.
   Μόνο στις μεθοδεύσεις διαφέρουν. Ετούτος βιάζεται, βιάζεται πολύ, σχεδόν δεν κρατιέται! Και κάτι άλλο. Του περισσεύουν κιλά, ενώ του λείπει, προς το παρόν τουλάχιστον, μιά χυμώδης αεροσυνοδός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου