Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

«Δρυός πεσούσης…..», ή επί το λαϊκότερο «Μάθανε πως γ… και πλάκωσαν κι οι γύφτοι»!

Θέσεις - Απόψεις

   Ο Μαύρος Σεπτέμβρης των Ελλήνων βαίνει προς το τέλος του αλλά ο Γολγοθάς τους μόλις άρχισε. Η κορύφωση του δράματος έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά και όσο γιά Ανάσταση, ας μην γίνεται λόγος. Αργεί πολύ. Δυό, τρεις γενιές, τουλάχιστον, και βλέπουμε. (Γενιά και 25/ετία!).
   Οι πιό ….αισιόδοξοι λεν ότι δεν θα ’ρθει καθόλου. Ο καλός Θεός της Ελλάδος φαίνεται πως μας σιχάθηκε πλέον και μας έστειλε…. στο διάολο!
   - Άει σιχτίρ, γομάρια, δεν τρώγεστε πιά!
   (Το «γομάρια» αποτελεί εκλεπτυσμένο απαξιωτικό χαρακτηρισμό εισηγμένο πλέον και στη Βουλή των Ελλήνων!).
   Όπως και στο Θείο Δράμα, η πορεία του έθνους προς το Σταυρό συνοδεύεται από χίλιους-μύριους εξευτελισμούς και λοιδορίες, από το σύνολον του «άμωμου» και «πολιτισμένου» δυτικού κόσμου, προεξάρχουσας της γηραιάς Ευρώπης.
   Επί τη εμφανίσει οτιδήποτε ελληνικού εις την Εσπερίαν η αντίδραση είναι περίπου αυτή.
   -Όξω, ξεφτίλες Έλληνες, ουστ! Κοπρίτες και χαραμοφάηδες!
   Χαρακτηρισμούς που λανσάρισαν στο εξωτερικό ανώτερα κυβερνητικά στελέχη (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Πάγκαλος). Ο τελευταίος, μάλιστα, ως σύγχρονος Πραξιτέλειος Ερμής, με το σουλούπι του -λυγερή κορμοστασιά και αεράτη ανάλαφρη κίνηση, αλά Μαργκό Φοντέιν- τους επιβεβαιώνει πλήρως, κατά το κλασσικό πλέον, «μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις»!

   Με κάθε ευκαιρία, ή και χωρίς αυτή, οι εχθροί του τόπου και του λαού βγάζουν απωθημένα και εμέουν χολή κατά παντός που έχει σχέση με την Ελλάδα. Έμψυχου, άψυχου, (μέχρι και στην Ιστορία μας άπλωσαν χέρι), την οποία προσπαθούν να διαστρεβλώσουν και αμαυρώσουν. Όλοι, πυρ ομαδόν!
   Κυρίως από την παγκόσμια υψηλή «ψευτοδιανόηση» της «θολοκουλτουριάρικης» σαχλαμάρας, έως την μη ικανοποιηθείσα από τα εγχώρια αιγαιοπελαγίτικα καμάκια, (και άρα στερημένη), σεξουαλική προσδοκία των ανηκόντων και στα τρία φύλα, «παραπονεμένων», ως φαίνεται,  επισκεπτών μας.
   Όλοι με τον λίθο του αναθέματος, υπό μορφή γραφίδας ή τηλεοπτικού μαρκουτσιού στο χέρι εκτοξεύουν μύδρους και εκχέουν οχετούς, στολίζοντάς μας ως τους ουραγούς και τα καρκινώματα της Ευρώπης. Οι κηφήνες του σύγχρονου ευρωπαϊκού μελισσιού και οι τζίτζικες του ονειρεμένου μεσογειακού καλοκαιριού.
  
   Όμως, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, δώσαμε κι εμείς λαβές. Πολλές λαβές!
  
   Ο αμέριμνος και ξένοιαστος ελληνικός τρόπος ζωής μιάς μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας στοιχειοθετεί, έστω και λανθασμένα, την περί Ελλάδας κι Ελλήνων εικόνα των ξένων. Τα ξενύχτια, τα μπουζούκια, τα συρτάκια και τα ζεϊμπέκικα -Ώπα!- συστηματικά προβαλλόμενα, με κάθε ευκαιρία, από τους ασίκηδες σοσιαλισταράδες πολιτικούς μας, ως κορυφαίο συστατικό της εξωτερικής μας πολιτικής, απεικόνισαν στρεβλά τον μέσο εργαζόμενο Έλληνα. Τα σπασίματα πιάτων κι οι λουλουδοπόλεμοι, ως, δήθεν, modus vivendi της ελληνικής καθημερινότητος, που έκθαμβοι παρακολουθούσαν γιά χρόνια οι ξένοι, μετέτρεψαν τον θαυμασμό, τη ζήλια και τον συσσωρευμένο φθόνο του κάθε στριμωγμένου εργαζόμενου Ευρωπαίου σε οργή, μίσος και ρεβανσιστική μοχθηρία, όταν έμαθε πως όλη η χαζοχαρούμενη αναμελιά μας στηριζόταν σε δανεικά απ’ αυτόν!
   - Με τα λεφτά μου, ρε που….ες!

   Έτσι, βρήκαν ευκαιρία οι πάσης φύσεως εκφραστές σκοτεινών συμφερόντων (Σκοπιανοί, Τούρκοι, Αλβανοί, κ.α.) με λόμπυς και πληρωμένους πράκτορες να χειραγωγήσουν και κατευθύνουν την αγανάκτηση των, ήδη, τρελαμένων από τα δικά τους προβλήματα Ευρωπαίων, που λειτουργούν πλέον σαν ανεξέλεγκτος όχλος, ξεσηκώνοντας πρωτοφανείς ανθελληνικές εκστρατείες κατά της παραπαίουσας πατρίδας.
   Μέχρι και τις θεωρίες του διαβόητου σαχλαμάρα «ελληνολάτρη»  Αυστριακού ψευτοϊστορικού, του …. Φαλμεράιερ ξέθαψαν κάτι κακιασμένες «αδελφές», τις πασπάλισαν προς επίρρωση με αυθαίρετες ερμηνείες ταξιδιωτικών γραπτών του Μαρκ Τουέιν, τις γαρνίρισαν με όλα τα σύγχρονα πραγματικά ντεσού μας και τις σερβίρουν, ξαναζεσταμένη σούπα, γιά να μας «ζωγραφίσουν», ως τα μπάσταρδα μαύρα πρόβατα, τους παρίες και τους αποδιοπομπαίους τράγους της «πολιτισμένης» Ευρώπης! Μάλιστα, οι πιο «προχωρημένοι» σε μένος, πάθος και ηλιθιότητα προτείνουν την αποπομπή μας από την Ε.Ε. και την αντικατάστασή μας από την …. Τουρκία!

   Η στήλη δεν φημίζεται γιά σωβινισμό και εύκολη καταφυγή, με κάθε στρίμωγμα, στο «οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, που όταν αυτοί έχτιζαν Παρθενώνες…. μπλα-μπλα…» και τέτοια βλακώδη δείγματα πατριδοκαπηλίας, σημερινής αναξιότητος καθώς και αναζήτηση ψεύτικων ευσήμων ανωτερότητας από το παρελθόν, αλλά πιστεύει ακράδαντα στο μαθηματικό «όπερ έδει δείξαι» και το ρεαλιστικό «σήμερα τι γίνεται».

   Όμως όλα τα πράγματα, ακόμη κι η λάσπη, η συκοφαντία, ο άδικος διασυρμός, καθώς και η ανοχή, έχουν τα όριά τους. Και κάποιοι, μέσα κι έξω, τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού.
   Καιρός ν’ αντιδράσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου