Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι «ίσοι» και οι πιό «ίσοι»!

Επικαιρότης

   Ο όρος «εργασιακή εφεδρεία», με την οποία μεθοδεύεται ο αναγκαίος περιορισμός του δημοσίου τομέα, αποτελεί μία ακόμη κομψή πασοκική λεκτική φιοριτούρα από εκείνες που εφευρίσκει το ΠΑΣΟΚ όταν πρέπει ν’ απαλύνει το πραγματικό μέγεθος και τις συνέπειες της, εξωραϊσμένα, σερβιριζόμενης ενέργειας.
   Στην ουσία του πράγματος, η όλη ιστορία, πλην του περίεργου και αισιόδοξου βαφτιστικού της, αποτελεί ένα ακόμη σατανικό τερτίπι, απολύτως αναμενόμενο από όσους γνωρίζουν καλά τον φαύλο πολιτικοκοινωνικό μηχανισμό που μας κυβερνά.
   Η πολυδαίδαλος και χαώδης διαδικασία επιλογής, (κοινώς ξεσκαρτάρισμα), που θα σφραγίσει την ύπαρξη και το μέλλον χιλιάδων πολιτών και των οικογενειών τους, τόσον από τη μεγάλη καθυστέρηση στο σχεδιασμό της, όσον και από τον τρόπο που θα εφαρμοστεί προδίδει φωναχτά τους στόχους των βαθυπασόκων εμπνευστών της. (Ρέππας, Παπουτσής, Κατσέλη και σία).

   - Να προστατευθεί και να παραμείνει ανέγγιχτος, πάση θυσία, ο σκληρός πυρήνας των «ημετέρων», στυλοβατών του καθεστώτος!
   - Να παραμείνουν αλώβητα τα «σπλάχνα» μας και να στεγανωθεί η μεγάλη «δεξαμενή», ο ζωογόνος ψηφοδότης μηχανισμός που μας διατηρεί και θα μας διατηρεί στην εξουσία!

   Όποιος δεν θέλει να δει κατάματα την πραγματικότητα και ν’ αναγνωρίσει αυτή τη μεγάλη αλήθεια, ή αποτελεί αφελή και ονειροπόλο αιθεροβάμονα ή, απλά, εθελοτυφλεί, ως ανήκων στο υπό προστασίαν σύστημα, η δημιουργία και διατήρηση του οποίου μας έφερε μέχρις εδώ.
   Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή εμείς που βιώσαμε και βιώνουμε στο πετσί μας το πασοκικό μεγαλείο της ισοπολιτείας και κοινωνικής δικαιοσύνης, μάθαμε καλά να μυριζόμαστε από μακριά, σαν λαγωνικά, τις σκέψεις, τις πρακτικές και, κυρίως, τη βαθύτερη σκοπιμότητά τους. Τα μάθαμε τόσο καλά που, πλέον, τα εμπεδώσαμε!

   Οπότε, διασκεδάζοντας το χάλι και απαλύνοντας τον πόνο μας, μπορούμε, λογοπαίζοντας αφού το μόνο που μας απέμεινε (και μάλιστα αφορολόγητο, μέχρι στιγμής) είναι το χιούμορ, να θεωρήσουμε ότι η περίφημη «εργασιακή εφεδρεία» προκαλεί έντονη «εργασιακή εφίδρωση» στον πολυπληθή κλάδο των δημοσίων υπαλλήλων και άγριο γαργάλημα στον «εργασιακό αφεδρώνα» τους!
   Στους «ημέτερους» πασόκους τα φαινόμενα θα περάσουν σύντομα και, μάλλον, ανώδυνα, όμως οι λοιποί (δεξιοί κι αριστεροί) καλόν θα είναι να προετοιμαστούν καταλλήλως. Έρχεται «ξύστρα»! Μακριά, χοντρή και άγρια. Απαιτείται μπόλικη βαζελίνη!
   Η πλατεία Κλαυθμώνος, ανακαινισμένη και εξωραϊσμένη, αναμένει την πολυπληθή πελατεία της, του 21ου αιώνος!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου