Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

Δοξάστε με!



Παρακολούθησα στην TV την επίσκεψη του νέου «ηγέτη» του Σύριζα στην δεινοπαθημένη από τις πλημμύρες Μαγνησία. Ομολογώ πως με συγκίνησε η θερμή του προσπάθεια να ξυποληθεί, αρπάξει το φτυάρι και να προσπαθήσει φιλότιμα ν΄ απομακρύνει τις λάσπες που είχαν πλημμυρίσει το ισόγειο του σπιτιού.
-Μπράβο, χίλιες φορές μπράβο, σκέφτηκα, μολονότι σε κανένα πλάνο δεν παρατήρησα, προστρέχουσα, την ηθική συμπαράσταση του συζύγου του, ούτε το ενθαρρυντικό κούνημα της ουράς της σκυλίτσας του.
-Τελικά, πάλι από την TV, πληροφορήθηκα πως η όλη ιστορία δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά ένα ακόμη κακόγουστα επινοημένο λαϊκό «Άρλεκιν» επικοινωνιακής σκοπιμότητος, τύπου… «Δοξάστε με», καθ΄ ότι το πλημμυρισμένο σπίτι ανήκει σε στενή συγγενή ενός συριζαρέου βουλευτή της περιοχής. Δηλαδή, όχι τυχαία επιλογή πλημμυροπαθούς αλλά μελετημένη σκηνοθεσία. Απ΄ αυτές που σμιλεύουν και φιλοτεχνούν γοητευτικό προφίλ. Δηλαδή…. «σικέ»!

Επομένως… γνωρίζοντας πρόσωπα, πράγματα και de profundis εξομολογήσεις, είπα στον εαυτό μου: «Έτσι όλα εξηγούνται! Τί περίμενες από «τοιούτους» τύπους;» Οπότε -και να το περιμένετε- μας περιμένουν μόνο… «συκέ» ενέργειες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου