Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Σοβαρότητα ή Τσίπρας.

 (Με το καλό ή με το άγριο!)


"Με φόρα... Broεδρε!"

Το ηλίθιο κρετσέντο του εθνοκτόνου διχασμού, του ανεύθυνου λαϊκισμού, της λαχαναγορίτικης ρητορικής και της γνωστής ανευθυνότητος συνεχίστηκε… περιοδεύον και το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο «Broεδρος» έδωσε ρέστα!! Σε βαθμό που αδυνατώ να φανταστώ πως είναι δυνατόν να καταρρίψει προσεχώς το ρεκόρ του.
Σαν πολύ παλιά καραβάνα -πολύ δυστυχώς- ξέθαψα από τα τρίσβαθα της μνήμης, εκεί γύρω το 1947 με 48, την εικόνα του πατέρα να ακούει έναν αδύνατο ραδιοφωνικό σταθμό του βουνού, προσπαθώντας να μάθει κάτι γιά τον ελασίτη -στρατιωτικός διοικητής του ΕΛΑΣ στον Ανατολικό Όλυμπο- αδελφό του.
-Εδώ ραδιοφωνικός σταθμός της Ελεύθερης Ελλάδας. Εδώ η φωνή του ΕΑΜ, έλεγε η εκφωνήτρια κ. Βουνοτρυπίδου! (το όνομα μου είναι αξέχαστο λόγω ιδιοτροπίας και κάποιου ανάρμοστου συνειρμού που έκανε ειρωνικά η… αντιδραστική μητέρα!).
Όσοι παίρνουν αψήφιστα: -«Έλα μωρέ, και τί θα μας κάνει ο Τσίπρας»- καλόν θα είναι να πάρουν στα σοβαρά τις απροκάλυπτες «υποσχέσεις» των διαφόρων «συντρόφων» του επιτελείου. Π.χ. των Πολάκηδων, Σπρίτζηδων, Αναξιογλαίων κ.λπ.
Γιατί όταν έλθει… με φόρα ο «Broεδρος» θα είναι αργά, αν δεν μεριμνήσουν γιά: α) Να είναι καλά πλυμένοι στα οπίσθια, β) Να είναι τουρλωμένοι και αντιστηριγμένοι στέρεα και γ) Να διαθέτουν επαρκείς ποσότητες βαζελίνης -ή κάποιου άλλου ισχυρού λιπαντικού, από το καλάθι του νοικοκυριού- πριν εξαντληθούν τα αποθέματα.
Εκτός και αν είναι funs του «Βroέδρου», ή γουστάρουν απολαυστικά «τοιούτην» εξυπηρέτηση, οπότε θα την… ευχαριστιούνται κι όλας!
Οι αφελείς, οι αμνήμονες, οι ανιστόρητοι, οι νεότεροι και οι «σύντροφοι» που πιστεύουν πως τη νύφη θα πληρώσουμε εμείς οι… απέναντι, παραπέμπονται στην τακτική του Στάλιν, ο οποίος στις εκκαθαρίσεις του 1936 ξέκανε, κυρίως, τους δικούς του. Καθώς και στον αιμοσταγή Καμποτζιανό Πολ Πότ, ο οποίος μόλις επέβαλε το αριστερό καθεστώς του, ξεκλήρισε -αδιακρίτως- το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας του.
Αυτό το… «με το καλό ή το άγριο» θέλει πολλή προσοχή, γιατί τα ποτάμια δεν μπορούν να «πισωγυρίσουν». Μόνο οι αφελείς φίλαθλοι του… «Broέδρου» το μπορούν. Όταν εκείνος έρθει με… φόρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου