Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Ανηφορίζοντας στο άγριο κατσάβραχο...

...και κολυμπώντας στο βαθύ πέλαγος.

Μέσα στην απέραντη, ποιοτικά, τηλεοπτική έρημο που κυκλώνει την χώρα, υπάρχει και μία μικρή όασις. Αυτή λέγεται Κανάλι της Βουλής.
Όσοι εξ υμών νιώθετε αηδία από τον αντιαισθητικό και ψυχοφθόρο ορυμαγδό των πάσης φύσεως «πρωινάδικων», «μεσημεριανάδικων» και «απογευματάδικων», με τις νεαρές ξανθές ανεγκέφαλες σεισοπυγείς «ενζενύ» και τα «ντιστενγκέ» λικνιζόμενα «παλληκαράκια» με τα μούσια και τις ψιλές, γυναικείες φωνούλες, ας το ανακαλύψουν.
Ξεπερνώντας τις ανιαρές μεταδόσεις των διαφόρων συνεδριάσεων των κοινοβουλευτικών οργάνων, ας αναζητήσουν, μέσα από το εκπεμπόμενο πηχτό τηλεσκοτάδι, το μορφωτικό φως που εκπέμπει αυτό το κανάλι. Αναζητήσατε την εξαίσια εκπομπή «Μικρά μαθήματα για έναν μεγάλο Κόσμο», της κ. Μαρίας Ευθυμίου, καθηγήτριας Ιστορίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιά συμπαθέστατη γλαφυρή ομιλήτρια, που με χιούμορ και ζωντάνια μεταλαμπαδεύει στον ακροατή, εύληπτα και εύπεπτα, γενικές γνώσεις που αγκαλιάζουν τον Τόπο και τον Χρόνο. Αυτό που λέμε… «μόρφωση»!
Την κ. Ευθυμίου την βρήκα και στο You Tube, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε με άνεση, το σύνολο των ομιλιών της.
Επίσης, στο ίδιο κανάλι, αναζητήσατε και την εκπομπή: «Σε προσκυνώ γλώσσα». Την παρουσιάζει η Κυρία Βίκυ Φλέσσα, μία από τις δύο -κατ΄εμέ- γλυκύτερες γυναικείες τηλεπερσόνες, (η άλλη είναι η Λίνα Κλείτου, παρουσιάστρια του Bluesky), με μόνιμο καλεσμένο τον κορυφαίο γλωσσολόγο μας, τον κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Θα «χορτάσετε» γνώση και μόρφωση σχετικά με τον γραπτό και προφορικό λόγο. Μέσα σε μιά ατμόσφαιρα ποιότητος, σεμνότητος και ήθους, που αναβλύζουν από την αγγελική, συνολικά, παρουσία της… παρουσιάστριας.
Οι πιο πάνω εκπομπές μεταδίδονται περί τα τέλη της εβδομάδος, (Παρασκευή, Σάββατο), κατά τις απογευματινές ώρες. Παρακολουθήστε τις και σας διαβεβαιώ -προϊόντος του χρόνου και χωρίς να το καταλάβετε- θα γίνεται καλύτεροι, γιατί η επίδρασή τους γίνεται σιγά-σιγά, εύπεπτα και υποδόρια.
Καλύτεροι στο νού, στην ψυχή, στη σκέψη, στις επιλογές και τις αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου