Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Γιά τους αμνήμονες και τους αγέννητους.

Αλλά και όλους, όσοι εξεπλάγησαν με τα τελευταία καμώματα του ανώριμου συριζάριου αρχηγού. Του γνωστού -μπρρρ!!!- … «Bro-έδρου».


Ο θαυμαζόμενος από κάποιους αμετανόητους ως «ο πολιτικός της 100/ετίας». Ο αγράμματος, αμόρφωτος και αμετροεπής αλαζόνας, διαθέτει μία μηδενική ευφυΐα και μιά τεράστια κουτοπονηριά. Και τούτο τεκμαίρεται ασφαλώς από πλείστα δείγματα, κυριότερο των οποίων η άποψη που έχει γιά το σύνολο του λαού. Τον θεωρεί αμνήμονα, αμόρφωτο και ανόητο σαν τα μούτρα του, και θέλει να τον μανιπουλάρει κατά το δοκούν και να τον δουλεύει ασύστολα. Βέβαια, αυτό δεν είναι καταφανές από τον κάθε φανατικό ανεγκέφαλο που τον πιστεύει. Όμως το ότι μαγεύτηκε από έναν κοκορόμυαλο νάρκισσο, που τον φλόμωσε στην μπούρδα και αυτός τον διόρισε αμέσως υπουργό Οικονομικών, αποτελεί μέγα δείγμα! Ο νάρκισσος αλμπάνης, που ερχόμενος στην εξουσία έκλεισε τις Τράπεζες και μας έστηνε καθημερινώς στην ουρά των ΑΤΜ, γιά 40 ευρώ, είναι μιά δεδομένη απόδειξη αφυούς ακαταλληλότητος και του «Bro».
Συνεχίζω, οι παλαιότεροι θα θυμηθούν και οι νεότεροι θα μάθουν από τα πιο κάτω, που προσωπικά τα έζησα.
Ο πρώτος διδάξας λαϊκισμό και δημαγωγία, ο Γεώργιος Παπανδρέου -γνωστός και ως «ανεμόμυλος»- χάνοντας τις εκλογές του Οκτωβρίου 1961, (14/11/61), σάλπισε… «ανένδοτο αγώνα» κατά του Κ. Καραμανλή, με την ίδια ακριβώς μεθόδευση: «Θα προσερχόμαστε στη Βουλή, αλλά δεν θα μετέχουμε στις ψηφοφορίες»!
Μετά από 27 μήνες πολιτικής ακαταστασίας και δυό εκλογές, εν τέλει, στις 16-2-1964, Παπανδρέου πέτυχε εντυπωσιακή πλειοψηφία στη Βουλή με 171 έδρες. Όμως η ουσιαστική του ανικανότητα να ελέγξει το κομματικό του σύμφυρμα έκανε Βουλή και Χώρα… μαλλιά, κουβάρια! Αποτέλεσμα… η χούντα του Παπαδόπουλου, (21 Απριλίου 1967)!
Είναι εντυπωσιακή η συμπεριφορά των συμβούλων και λογογράφων του. Καμία πρωτοτυπία, καμιά τροποποίηση στην τακτική, καμία φαντασία, καμία ιστορική γνώση, κανένα δίδαγμα. Αντιγράφει γιά εντυπωσιασμό, βερμπαλισμό και… ότι ήθελε προκύψει!
Σήμερα η δύναμη των κομμάτων είναι: ΝΔ 156, Σύριζα 88, ΠΑΣΟΚ 22, ΚΚΕ 145, Ελληνική Λύση 10, Μέρα 25 6 και Ανεξάρτητοι 3 και βασική αρχή της Δημοκρατίας είναι η επικράτηση της γνώμης της πλειοψηφίας και όχι της μειοψηφίας, η οποία -έστω «βρίζοντας»- οφείλει να συμμορφώνεται στην άποψη των «151+» βουλευτών, («Αρχή της δεδηλωμένης»)! Ο Σύριζα όμως θέλει να περάσει η γνώμη των… 88!, ή σε ακραία περίπτωση των «144»! Δηλαδή της μειοψηφίας! Κι αυτό μόνο «Δημοκρατία», «Συνταγματική νομιμότητα» και σεβασμό στους Θεσμούς δεν εκφράζει και προδικάζει -εκ του ασφαλούς- την άρνηση του προσεχούς εκλογικού αποτελέσματος. (Όπως το γράφω και το διαβάζετε)!
Για την κατανόηση της συνολικής τακτικής της Αριστεράς -θεωρία και πράξη- αρκεί η φράση της φερέλπιδος αντικαταστάτριας του Τσίπρα, όταν αυτός κουραστεί και κουράσει- από τις αλλεπάλληλες εκλογικές… «φάπες», της ωραίας Αξιόγλου: «Η κανονικότητα ποτέ δεν αποτελούσε ευκαιρία για την αριστερά»! Δηλαδή, ακόμη και αν τα πράγματα βαίνουν ομαλά, ρίχνουμε μιά «μπόμπα», τα κάνουμε όλα… Κούγκι και ότι ήθελε προκύψει! Γνωστή τακτική "Σαμψών"!
Οι νουνεχείς ας ανοίξουν τα μάτια τους, οι άλλοι… έχουν καιρό γι΄ αυτό!
Σημ. Η συμμετοχή μόνο στην ψηφοφορία για την «Χρυσή Αυγή», θα είναι θετική γι΄ αυτήν. Η πρόφαση… θα βρεθεί! Στοιχηματίζω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου