Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Η "Δικαιοσύνη" αλά καρτ!

 


Εξοργίζομαι ακούγοντας την κακοποίηση της υπέρτατης λειτουργίας που θα πρέπει να διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις. της Δικαιοσύνης. Όμως, καθαρά... γεωγραφικά στοιχεία δεν μου επιτρέπουν να εκφράσω επακριβώς την οργή μου!
Όντας ξέφραγο αμπέλι στις διαθέσεις εκλεκτών ομόρων... "συνιδιοκτητών" των αποθηκών του κτήματός μου, όπου δεν απέμεινε μέσα τίποτε μεταλλικό, (ούτε πρόκα), δικαιούμαι να εκφράζομαι... "sotto voce", καθώς τα οριοθετικά συρματοπλέγματα και οι σχετικές κλειδαριές δεν αποτελούν επαρκή εμπόδια προστασίας ιδιοκτησίας απέναντι στους πάσης φύσεως "αγανακτισμένους" ένθερμους θιασώτες της... "Δικαιοσύνης"!
Σε όσους αφελείς εξακολουθούν να αξιολογούν το έγκλημα από το μέγεθος της παρανομίας, θυμίζω ότι τούτο κρίνεται από την Δικαιοσύνη, ενώ η Αστυνομία, απλά, το καταδιώκει. Και την ώρα της καταδιώξεως, δεν υπάρχουν ούτε χρόνος σκέψεως, ούτε ηλικίες, ούτε αξία αντικειμένου παρανομίας. Υπάρχουν μόνον δράστες και ένστικτο αυτοσπροστασίας και αυτοσυντηρήσεως των διωκτών του εγκλήματος. Και εκεί, στη μάχη -γιατί περί μάχης πρόκειται- όλα μπορούν να συμβούν!
Θα πρέπει να γίνει κατανοητόν από όλους: "Ο κάθε πόλεμος αρχίζει από την πρώτη ντουφεκιά". Και μόλις πέσει αυτή... τα πάντα μπορεί να συμβούν. Κι αυτό ας το έχουν υπ΄ όψει τους όλοι οι παράνομοι, πριν παρανομήσουν. Είτε μεγαλέμποροι ναρκωτικών είναι, είτε "φτωχομπιν...ες" του εικοσάρικου. Όταν πέφτεις στα βαθιά νερά, ρισκάρεις και το πνίξιμο.
Και πριν κραυγάσεις το... "Δικαιοσύνη", καλόν θα ήταν να την ερμηνεύεις σωστά και πλήρως. Γιατί... "Dura lex, sed lex"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου