Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

«Υπόθεση Κιβωτός». Ραψωδία… χψω΄


Σε όλους εμάς που είμαστε γαλουχημένοι με την χριστιανική εκδοχή του Θείου και νοιώθουμε καλοβολεμένοι μέσα στην ορθόδοξη παραλλαγή της, η περίπτωση της Κιβωτού του Κόσμου φέρνει ένα ιδιαίτερο μήνυμα. Κάτι θυμίζει, κάτι υποψιάζει και κάπου οδηγεί την κάθε αγαθή, καλόπιστη και καλοπροαίρετη σκέψη.
Προσωπικά, ανέκαθεν πίστευα πως, κατά καιρούς, ο Θεός -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- επεμβαίνει κάνοντας αισθητή την παρουσία Του. Γιά να υποδείξει στο κορυφαίο και πιό αγαπημένο από τα δημιουργήματά Του πως πορεύεται σε λάθος δρόμο και, άρα, θα πρέπει να διορθώσει το τιμόνι του.
Με προσπίπτουσα παράμετρο τις επερχόμενες σημαδιακού ενδιαφέροντος ημέρες, βλέποντας και ακούγοντας το τί συμβαίνει στην «υπόθεση Κιβωτός», η διαίσθηση με οδηγεί κάπου. Εύχομαι και προσδοκώ να μην διαψευστώ πως ένα νέο… θείο δράμα «μαγειρεύεται»!
ΥΓ. Βρέθηκαν, λέει, στα χέρια της πρεσβυτέρας του παπα-Αντώνη περίπου 300.000 ευρώ και ο ίδιος, λέει, δεν έχει ακουμπήσει επί 8/τία τον μισθό του που καταβάλλεται στην Τράπεζα!
Ως γνωστόν, η «Κιβωτός του Κόσμου» αποτελεί το δημοφιλέστερο ιδιωτικό ίδρυμα που παλιότερα λέγαμε «ορφανοτροφείο» και τώρα στεγάζει και περιθάλπει ορφανά και απροστάτευτα παιδιά, μαζί με πάσης φύσεως παραστρατημένα και αποδιοπομπαία αγρίμια. Είτε εγκαταλελειμμένα, είτε «μπουμπούκια» που του στέλνουν -τσιφ- οι εισαγγελικές εντολές! Χωρίς να ανήκω σε καμιά από τις ανωτέρω κατηγορίες, ως ζωηρό παιδί, έχω χορτάσει στα πλευρά μου, δόξα τω Θεώ, τη μητρική ξύλινη κουτάλα προκειμένου γίνω… «άνθρωπος», όπως έλεγε η συχωρεμένη! Γι΄ αυτό ακούω βερεσέ όλες τις υποτιθέμενες… «κακοποιήσεις». Όσο γιά τα χρήματα που βρέθηκαν, το ότι βρέθηκαν είναι καλό και όχι κακό σημάδι. Η παπαδιά δεν τα έφαγε σε λούσα, πολυτέλειες, κοσμήματα, ταξίδια, μπουζούκια. Απλά τα χρήματα περίμεναν να καταναλωθούν για την κάλυψη των πολύ μεγάλων -λόγω μεγέθους της δομής- εξόδων. Κάτι για το οποίο πιστεύω πως, μετά τους οικονομικούς ελέγχους των λογιστών, θα ισχύσει το ευκλείδειο… «ο.ε.δ.» . Δηλαδή το: «όπερ έδει δείξαι»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου