Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτοί πάνε να μας τρελάνουνε. Αντιδράστε!



«Έπεα πτερόεντα…». Λαϊκισμός και δημαγωγία στο φουλ!
Ο φόβος και τρόμος των λαθρομεταναστών, την ώρα που τους κάνει... μάγια!
   Μέσα στη γενική μπουρδολογία της εποχής, η αγαθή… ακτιβίστρια γιαγιάκα έβαλε την πινελίτσα της. Γνωρίζοντας σε τί ηλίθιους απευθύνεται, ισχυρίστηκε πως το μεγάλο κύμα των λαθρομεταναστών ξέσπασε μόλις αυτή έφυγε από το Υπουργείο της! Προφανώς, σαν μαθεύτηκε στην απέναντι πλευρά πως εξέλειψε η… τρομερή γιαγιά, οι πάσης φύσεως κυνηγημένοι και κυνηγοί καλύτερης ζωής, αφού δόξασαν τον Αλλάχ γιά την έμπρακτη εκδήλωση της εύνοιας του, μπουκάρανε στο Αιγαίο. ("Άλλος γιά Χίο τράβηξε κι άλλος γιά Μυτιλήνη..."). Ανενόχλητοι και ήσυχοι πλέον! 
Ο Δεκαπενταετής πλοίαρχος  σκεπτικός και γειώνων την... πραγματικότητα!
   Και κάτι σοβαρότερο. Το «γελαστό παιδί» ενοχλήθηκε σφόδρα όταν τον είπε ο αντίπαλος του «ψευτάκο». Του θύμωσε, λέει, και τον απέκλεισε από συνέταιρο στην εξουσία! 
   Επ’ αυτού δύο παρατηρήσεις. Κατ’ αρχήν, δεν υπάρχει ψεύτης, αλλά και γενικότερα παραβάτης -φαύλος έως εγκληματίας- ο οποίος να μην θυμώνει όταν τον αποκαλούν με την παραβατική του ιδιότητα. Μέχρι κι ο γνωστός κακούργος Μάνσον που ξέκανε την Σάρον Τέητ, (σύζυγο του Πολάνσκι), επιτέθηκε στον δικαστή του, όταν εκείνος τον αποκάλεσε… δολοφόνο! 
   Όταν υπόσχεσαι: «Θα σκίσω τα μνημόνια με ένα νόμο κι ένα άρθρο» και δεν το κάνεις, είσαι ψεύτης. Όταν υπόσχεσαι: «Θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ» και δεν το κάνεις, είσαι ψεύτης. Όταν υπόσχεσαι: «Θα παίζω λύρα κι οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη» και δεν το κάνεις, είσαι ψεύτης. Όταν υπόσχεσαι 12000 ευρό αφορολόγητο όριο και δεν το κάνεις, αλλά αυξάνεις τους φόρους  είσαι ψεύτης. Όταν υπόσχεσαι κατώτατη σύνταξη γύρω στα 761 ευρώ, αλλά αντ' αυτού την μειώνεις κι όλας με διάφορες προφάσεις τύπου κρατήσεις γιά την υγεία, είσαι ψεύτης. Και όταν ισχύουν, σωρευτικά, όλα τα προηγούμενα ψεύδη, μαζί με πλήθος άλλων, ε’ τότε είσαι αρχιψεύταρος του κερατά και όχι απλώς… «ψευτάκος», που δεν… «δικαιούται διά να ομιλεί» και να διαμαρτύρεται ό,τι τον κατηγορούν και τον διαβάλλουν. 

   Από την άλλη, όταν χαρακτηρίζεις τον αντίπαλό σου: «γερμανοτσολιά», «προσκυνημένο», «…στα τέσσερα», (εννοώντας υποτεταγμένο πλήρως), «μερκελιστή», «τσιράκι της Μέρκελ και του Σόϊμπλε», και διάφορα τέτοια προσβλητικά, ψευδή και ανόητα, ενώ εσύ, και γιά να πας τουαλέτα ακόμη, παίρνεις άδεια από Ολάντ και Μέρκελ, είσαι απλά ιταμός συκοφάντης. Όταν δε, ισχυρίζεσαι πως θα εφαρμόσεις καλύτερα το σκληρό μνημόνιο που εσύ έφερες και το οποίο μέχρι λίγο πριν δήλωνες πως δεν πιστεύεις και δεν θα πραγματοποιήσεις και ψελλίζεις γιά τροποποιήσεις και... ισοδύναμα, τότε είσαι παντελώς αναξιόπιστος και πολιτικός αγύρτης. 
   Κρίμα που ακόμη υπάρχουν ανόητοι που σε πιστεύουν και ταλαντευόμενοι αφελείς που θεωρούν ότι μπορεί να καταφέρεις να… σώσεις τη χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου