Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ» και το αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα».



Μύθοι και πραγματικότητες, αριστερές πομπές και το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη.
-Καλά πώς κάνουν έτσι γιά ένα... ψωροεκατομμυριάκι!
   Έχοντας φάει με το κουτάλι τα κομμουνιστικά καθεστώτα και την απροσμέτρητη υποκρισία τους, έχω απόλυτα κατασταλαγμένη άποψη γιά κάθε τί αριστερό, θεωρώντας πως γιά να δηλώνει σήμερα κάποιος αριστερός θα πρέπει να είναι ή εξαιρετικά απληροφόρητος, ή παραπληροφορημένος, ή από κουτός έως πανηλίθιος. Οι κομμουνιστικοί μύθοι και οι αυταπάτες τους έχουν καταρρεύσει παντού ανά την Υφήλιο, κάτω από το συντριπτικό βάρος της καθημερινότητος, τη ρεαλιστική αποτύπωση της σκληρής πραγματικότητος και τις απαιτήσεις των σύγχρονων βιοτικών αναγκών. Παντού, πλην της Ελλάδος, η οποία συνεχίζει να «ίπταται» στη σφαίρα της ουτοπίας και να βαδίζει κόντρα στο παγκόσμιο ρεύμα, αιθεροβατούσα και ελπίζουσα σε κενόλογες φαντασιώσεις και γλυκόλαλες αερολογίες που ικανοποιούν το θυμικό και προσβάλλουν τη λογική, η αριστερή ιδεολογία έχει εγκαταλειφθεί και πεταχτεί στα σκουπίδια της Ιστορίας.

   Σ’ εμάς, η ασαφής μπουρδολογία της δεν αποτελεί τίποτα πέραν από ένα καλό όχημα κάποιων ξύπνιων, που οδηγεί στην εξουσία και την κουτάλα της, μέσω της έντεχνης διέγερσης του συναισθήματος. Με κύριον αποδέκτη  την  άπειρη και άκριτη ορμητική νεολαία, που ενθουσιάζεται κι «αρπάζει» εύκολα, μέχρι να καταλάβει και απογοητευτεί, αλλά και όχι μόνο. Δυστυχώς απαιτούνται κάμποσες ακόμη ηχηρές σφαλιάρες μέχρι να ξυπνήσουν οι ονειροπαρμένοι και να προσγειωθούν οι αιθεροβάμονες. Μέχρι τότε οι κουτοπόνηροι… Μέντορες και αριστεροί εκατομμυριούχοι θα θησαυρίζουν πουλώντας φούμαρα αριστεροφροσύνης στα κορόιδα που τα χάφτουν. 

   Η στήλη δεν ελπίζει σε σύντομη απαλλαγή από το καρκίνωμα της αριστερής φενάκης που εφαρμόζει την «εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο…. αντιστρόφως». Με τους ζάπλουτους αριστερούς ηγέτες να έχουν «παρκαρισμένη» την περιουσία τους σε ασφαλείς μεριές και να τυρβάζουν γιά την φτώχεια και την… ανθρωπιστική κρίση, ξεγελώντας αφελείς! Ήδη ο αριστερός εσμός που φλερτάρει πάλι με την επανεκλογή του, «παίζει» τα διάφορα χαρτιά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, που τόσο καλά ξέρει να χειρίζεται, εκμεταλλευόμενος τη φτώχεια και τον πόνο του κοσμάκη, εξαπατώντας τον. Με τα ψεύδη, την απάτη, τη διαστρέβλωση, την παραπληροφόρηση και κυρίως την επίθεση με τη στρεβλή και αντίθετη ερμηνεία όσων δεν τον συμφέρουν. Κύριο χαρτί του η καπηλεία των όρων: «πρόοδος», «προοδευτικότητα» και των παραγώγων τους. 
   Καταντά γελοίο να επικαλούνται την «πρόοδο» οι κατ’ εξοχήν αγκυλωμένοι σε παμπάλαιες θεωρίες και προσκολλημένοι στην καθυστέρηση στις εξελίξεις, την μονολιθικότητα του δόγματος, την αναξιοκρατία στην ιεραρχία, την αντιπαραγωγικότητα της δημοσιοϋπαλληλίας και την αναχρονιστικότητα στη διοίκηση. Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, όσοι τυχόν διαφωνούν αλλά παραμένουν νουνεχείς, ας ανατρέξουν στην Ιστορία και ας αναζητήσουν ένα -αριθμός 1- κράτος που να πρόκοψε με τις… προοδευτικές μαρξιστικές θεωρίες και τα κομμουνιστικά… ιδεώδη. Όλες αυτές οι μπαγιάτικες θεωρίες που στην πράξη δημιούργησαν αντιανθρώπινα και αντιπαραγωγικά καθεστώτα επεβλήθησαν με την επαναστατική βία, διατηρήθηκαν, επί τινα χρόνο,  με  την χρήση του φόβου και των όπλων και κατέρρευσαν με πάταγο αφ’ εαυτών. Ειρηνικά και εκ των έσω. Π.χ. Σοβιετία και Γκορμπατζόφ, Ανατολική Γερμανία και Τείχος, Πολωνία και Βαλέσα, κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ. 
   Εν τούτοις, το κράμα της ελληνικής απειρίας και βλακείας επιμένει να διατηρεί έναν περίδρομο κομμάτων και κομματιδίων με κόκκινα ακαταλαβίστικα αρχικά, σφυροδρέπανα, υψωμένες γροθιές και άδεια κεφάλια. Αφού η δειγματοληπτική ολιγόμηνη διακυβέρνηση της χώρας από το μεγαλύτερο από δαύτα δεν μας παραδειγμάτισε, φαίνεται πως θα το ξαναλουστούμε, προς… εμπέδωση.  
   Προσωπικά, και κάτω από τις σημερινές συνθήκες ενός σκληρού και ανεφάρμοστου μνημονίου και ενός μη βιώσιμου χρέους, θεωρώ προτιμότερο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αυτός που τα έβαλε. Συνεπώς δεν θα χαρώ αν κερδίσει η ΝΔ και δεν θα λυπηθώ αν χάσει. Προτιμώ τη σημερινή διάχυτη σήψη -στα πρόθυρα της αποσύνθεσης- να την διαχειριστεί η αριστερή φαυλότητα με την… πειστική της παραμυθία και να βάλει εκείνη τους τίτλους… «τέλος» στο δράμα, επωμιζόμενη και τις ευθύνες της επερχόμενης  βεβαίας καταστροφής. 

   Η στήλη απογοητευμένη πλήρως, ως βρεγμένη και μη φοβούμενη πλέον τη βροχή,  αρχίζει να διασκεδάζει με τα καμώματα των αρχιφαύλων αφελών αριστερών, π.χ. του «Τουίγκυ» Μπάστερ Κήτος, που σαχλαμαρίζοντας δικαιολογούν τις πομπές τους. Κλασικό παράδειγμα αφελούς κουκουλώματος αριστερής λαμογιάς η περίπτωση του παμπόνηρου αγαθιάρη… Μέντορα, που ενώ τον είδαμε να ομολογεί πως διαθέτει μετοχές της «ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ», όπως «κάθε πολίτης δικαιούται να έχει μετοχές σε εταιρεία», κατά τα λεχθέντα του ιδίου, όταν του σφύριξαν πως αυτός δεν το εδικαιούτο και πως στην περίπτωσή του αυτό ήταν παράνομο, ξαφνικά τα γύρισε! Έτσι όλοι μαζί -εν χορώ-  έστησαν μιά γελοία κατάσταση ικανή να ξεγελάσει μόνο νήπια και χαχόλους αριστερούς, που όπως πάντα χάφτουν οτιδήποτε τους σερβίρουν, αρκεί να είναι αριστερής προέλευσης!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου