Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

«Ένα λαμόγιο που το έλεγαν Χαϊκάλη».



Αιδώς Αργείοι!
-Τώρα μάλιστα. Τα πιάσαμε τα λεφτά μας!
  Ένας στοιχειωδώς φυσιογνωμιστής μπορεί εύκολα να…. «κόψει μάπα και να βγάλει συμπέρασμα», όπως έλεγαν οι παλιοί Μεταξουργιώτες μάγκες. Στην περίπτωση Χαϊκάλη η επαλήθευση αυτής της συλλογιστικής είναι πανεύκολη. 
   Ο τύπος, χαρακτηριστικός του μέσου κουτοπόνηρου καταφερτζή, αδίστακτου "αναρριχητή" και χαζοχαρούμενου γυμνοσάλιαγκα Ρωμιού, αποπνέει λέρα… «εκ του μακρόθεν». Και εκμεταλλευόμενος όλα αυτά τα… «προσόντα» του, έφτασε να γίνει μέχρι υπουργός! 
   Με το σκοτεινό παραμύθι της, δήθεν, απόπειρας εξαγοράς της ψήφου του στο θέμα της περυσινής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έδωσε το πρώτο δείγμα της νεφελώδους γραφής του. Οι χαχόλοι το έχαψαν και η υπόθεση του εξασφάλισε επανεκλογή.

   Ήδη, τώρα που συνελήφθη πάλι να κλέβει οπώρας από διαφορετικό μπαξέ, καθώς πιάστηκε να έχει off shore εταιρεία, κατά τη ρητή απαγόρευση σχετικού νόμου, άρχισε πάλι τα τρελά του. Ως γνήσια μελανοφόρος σουπιά άρχισε να δικαιολογείται με… χρησμούς και διάφορα ακαταλαβίστικα, όπως: «Συνεργάστηκα με μιά off shore, μέχρι το 2011, γιά την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων»!!! «Ήταν νόμιμη εταιρεία που δεν κάνει…  τριγωνικές συναλλαγές»!!! Και δεν ξεκαθάρισε αν έκοβε, ή δεν έκοβε παραστατικά. (Εγώ, τουλάχιστον, δεν κατάλαβα γρι από τις εξηγήσεις του). 

   Η υπόθεση αυτή, με την εικόνα του, τάχα, ηλίθιου αγαθού ανθρωπάκου που από βλακεία του έμπλεξε πάλι και προσπαθεί -ο αθώος- να ξεμπλέξει, θυμίζει μιά παλιά περίπτωση με έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή της εποχής. Ο Ανδρέας Μουράτης, ο διάσημος «Μισούρι» και απροσπέλαστο μπακ του Ολυμπιακού και της Εθνικής Ελλάδος, πιάστηκε στο Τελωνείο, γυρνώντας από ματς της Εθνικής στο εξωτερικό, να προσπαθεί να εισαγάγει λαθραία… ρολόγια! Δασκαλεμένος κατάλληλα από δικηγόρους, στο Δικαστήριο ακολούθησε την τακτική Χαϊκάλη. Δηλαδή έκανε τον ηλίθιο! Μπουρδούκλωσε με ασυναρτησίες και ανοησίες τους δικαστές και στο τέλος -βοηθούσης και της δημοφιλίας του- απηλλάγη λόγω… βλακείας!
   Το ίδιο προσπαθεί να κάνει τώρα και η παμπόνηρη… «γριά» που έχει μέντορα και συνεργάτη το άλλο μπουμπούκι της ελληνικής καλλιτεχνικής σκηνής, τον σύγχρονο… «Αριστοκλάνη». 

   Και όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτό το ιδιοτελές πολιτικό αγλάισμα που εκρίθη άξιο να προσφέρει στον τόπο από τη θέση του υπουργού εργασίας, μόλις προ ολίγων ημερών ψαλίδισε τις κατώτερες συντάξεις των ταλαίπωρων και δεινοπαθούντων συνταξιούχων. Ίσως γιατί αυτές, όντας υλικό και όχι πνευματικό στοιχείο, δεν έχρηζαν προστασίας, όπως τα δικά του πνευματικά δικαιώματα.

   Δυστυχώς, από την ομηρική «αιδώ» του τίτλου, παρέμεινε μόνο το παράγωγο ουσιαστικό της, το οποίον και χαρακτηρίζει πλέον την κατάσταση στην οποία περιέφερε τη χώρα όλος αυτός ο ετερόκλητος αριστεροακροδέξιος εσμός, που από εγκληματική αδιαφορία κι επιπολαιότητα εκλέξαμε γιά να μας κυβερνήσει! Ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμένος, ο… μέντωρ κ. κυρ-Αλέκος ο Φλαμπουριάρης, ο πονηρούλης κ. Μαδράς και, ο όψιμα τοποθετημένος, κ. Βίτσας, με το βλοσυρό βλέμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου