Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Το τέλος των ψευδαισθήσεων



… και η αρχή των νέων κι αβάσταχτων δεινών μας
Οι προσκεκλημένοι του Κατρούγκαλου "και δώρα φέροντες"
    Η μεγαλύτερη, σε προσωπικό επίπεδο, ενόχληση που προκαλεί στον κάθε νοήμονα πολίτη η «διά πρώτη φορά αριστερά» διακυβέρνηση, είναι η βάναυση προσβολή της νοημοσύνης του. Με την κουτοπονηριά που χρησιμοποιούν οι μικρόμυαλοι κι οι ξανθές της, προκειμένου να διαφημίσουν τις κυβερνητικές επιτυχίες!

   Σήμερα αποκαλύπτεται ολοφάνερα, παρ’ όλη τη έντεχνη προσπάθεια που γίνεται με λίγες, λιτές και χαμηλών τόνων ανακοινώσεις, πως μόλις τώρα γίνεται πραγματική και σοβαρή διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους-δανειστές μας. Μόνο που τώρα είναι αργά. Με την οικονομία εντελώς διαλυμένη, τις τράπεζες ανάπηρες και την ύφεση να καλπάζει, ούτε αντοχές υπάρχουν, ούτε αντιστάσεις μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε διαπραγματευτή, αλλά ούτε και ισοδύναμα βρίσκονται εύκολα. Όσο γιά εκείνες τις αλήστου μνήμης «κόκκινες γραμμές» και τα άλλα παραμύθια, ούτε λόγος να γίνεται. Τώρα που είσαι κολλημένος στον τοίχο και με το μαχαίρι στον λαιμό, καταπίνεις αμάσητο ό,τι σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ! 

   Μέχρι τώρα, επί εποχής του Dr Νάρκισσου και της μαγείας που εξέπεμπαν οι ανοησίες του και θάμπωναν τους αδαείς μαθητευόμενους μάγους του Μινίμου, (πρώην Μαξίμου), όλα γίνονταν γιά το θεαθήναι και την αυτοπροβολή του ουρανοκατέβατου εξωγήινου Υπουργού μας. Με πολλή φανφάρα, μπούγιο και ανούσιες «σάλτσες» χάθηκαν πέντε μήνες σε -τάχα- σκληρές διαπραγματεύσεις, (ουσιαστικά αερολογίες και θεωρίες), μόνο και μόνο για να δείξουν -φόρα παρτίδα και φουλ on camera- πως ετούτοι εδώ είναι τσαγκά, αριστερά  παλικαράκια που δεν... μασάνε καθ' όσον είναι καλύτεροι από τους… άλλους! Τους κακούς προηγούμενους. Έτσι, με μπούρδες και με φούμαρα «σπούδασαν» διαπραγμάτευση στου κασίδη το κεφάλι. Δηλαδή του λαού!
   Τώρα, αφού έσπασαν τα μούτρα τους πάνω στην αμείλικτη πραγματικότητα, προσγειώθηκαν ανώμαλα και -επίσης τάχα- κάνουν πως διαπραγματεύονται το τρίτο μνημόνιο. Εκείνο το ζόρικο, το αριστερό. Με εκείνους τους φοβερούς όρους που ουδείς πιστεύει πως είναι δυνατόν να υλοποιηθούν. Αφού έκαναν «γαργάρα» όλες τις βαρύγδουπες μεγαλοστομίες, που γιά χρόνια ξεστόμιζαν αναιδώς και ανέξοδα, οι συριζάριοι Υπουργοί υποδέχονται στα Υπουργεία τους, φιλομειδέστατοι και με τεμενάδες, τους χαμηλόβαθμους τροϊκανούς  υπαλληλίσκους, (έτσι τους αποκαλούσαν πριν), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. 

   Η κριτική δεν αφορά όσα γίνονται, τίρα-βίρα, τώρα. Στη ζούλα και τη μούγκα, αφού αυτά τα πράγματα κάπως έται γίνονται, και πρέπει να γίνονται πάντα έτσι. Δηλαδή πίσω από κλειστές πόρτες και με απόλυτη μυστικότητα. Μας θυμώνει όμως η αμετροέπεια και ιταμότητα που στόλιζαν παλιά τους… προηγούμενους, (μερκελιστές, ξενόδουλοι, προσκυνημένοι, κ.λπ.), οι περήφανοι λεβέντες του ΣΥΡΙΖΑ.

   Δυστυχώς, τα «δίδακτρα» που πληρώνει ο λαός, προκειμένου να μάθει το συριζαρέικο σκορποχώρι να κυβερνά και διαπραγματεύεται, είναι υπέρογκα. Και με αμφίβολα αποτελέσματα. Το θέατρο του παραλόγου που παρουσιάζει ο κυβερνητικός θίασος δεν προοιωνίζεται θετικά αποτελέσματα. Και να σκεφτεί κανείς πως η ουσιαστική διακυβέρνηση της χώρας δεν άρχισε ακόμη. Περιμένουν, λέει, την... επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων!
   Αλίμονό μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου