Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

«Και πριν Αλέ(ξης)κτωρ λαλήσει τρις».



Οι εκπλήξεις, της διά «πρώτη φορά…», συνεχίζονται!
- Μαμάάά.... η Ζωή μου κάνει μπούλινγκ!
     Περιττό ν’ ασχοληθώ με όσα εκπληκτικά συμβαίνουν στο πολιτικό θέατρο του παραλόγου. Όλα όσα κραυγαλέα συμβαίνουν μπροστά μας, φόρα παρτίδα. Άρα είναι  πασίγνωστα και η επανάληψή τους περιττεύει, καθ’ όσον θα παραβίαζε ανοιχτές θύρες.

   Η στήλη στοχεύει σε γνωστοποίηση κάποιων προβλέψεων, που πιστεύει πως θ’ ακολουθήσουν νομοτελειακά και κατά τρόπον που θ’ αποτελέσει έκπληξη και θα δημιουργήσει αίσθηση. Μία ακόμη από τις θαυμαστές του «αριστερού τσούρμου» που επέπεσε επί της κεφαλής μας από άμετρη βλακεία, που μας κόλλησε στο σβέρκο σαν βδέλλα.  Και που άμα γλυτώσουμε απ’ αυτό να μου… σφυρίξετε κλέφτικα! 
   Συν κάποια ψηφισμένα, ήδη, μέτρα τα οποία ακόμη δεν έχουν γίνει αντιληπτά, αλλά θα εφαρμοστούν, και μάλιστα αναδρομικά.

   Μετά τα όσα ωραία και βελούδινα συντροφικά μαχαιρώματα παρακολουθήσαμε έκπληκτοι τις  τελευταίες ημέρες στο «γυαλί», με λόγια και πόζες που κάλυπταν όλο το φάσμα της συριζαρέικης νομενκλατούρας και του μορφωτικού της επιπέδου -από λεκτική φινέτσα και φιοριτούρα έως λούμπεν λαχαναγορίτικες συμπεριφορές- το αρχοντομπαστουνοβλάχικο σκορποχώρι με το "ηθικό πλεονέκτημα", που όντως μας προέκυψε… «διά πρώτη φορά» στην ιστορία του μεταπολεμικού κοινοβουλευτισμού, έδωσε το επόμενο ραντεβού του στη Βουλή, γιά μια νέα αναμέτρηση από… βδομάδα. Με θέμα την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο ανικανότερος και ακαταλληλότερος πρωθυπουργός της χώρας -από των χρόνων της μεταπολίτευσης κι εντεύθεν- πλην εντελώς παραδόξως με υψηλά, ακόμη, ποσοστά δημοφιλίας.
   Με βάση την κεκτημένη πείρα, από την θρασύτητα, την αδιαντροπιά και την ακόρεστη λαγνεία γιά την πολυπόθητη εξουσία που έχει αυτή η αριστερή κομπανία, η στήλη θεωρεί υπερβεβαία την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από ολόκληρο τον πολυδιασπασμένο συριζαρέικον εσμό! Είπαμε σύντροφοι. Να πλακωθούμε, να βριστούμε, να σφαχτούμε, αλλά όχι και να χάσουμε τον λουφέ της εξουσίας! Απάνω που αρχίσαμε να νοιώθουμε τη… γλύκα του. Έ όχι κι έτσι!      


   Στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτηση της στήλης εξηγήθηκε ο μηχανισμός λειτουργίας των επικουρικών συντάξεων. Ιδού τώρα τί ψηφίστηκε σχετικώς: 
   «Από 1ης Σεπτεμβρίου, όλες ανεξαιρέτως οι επικουρικές συντάξεις υπάγονται στο ΕΤΕΑ, (Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης). Η δε χρηματοδότησή τους θα γίνεται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Αναδρομική ισχύς από 1ης Ιανουαρίου 2015»! Άρα πέραν από την καθιέρωση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που καθιστά το ύψος των επικουρικών συντάξεων κάτι μεταξύ… κινητής εορτής και όμορφης παρτίδας παπατζή, δεν αποκλείεται οι συνταξιούχοι να υποστούν και κάποιες αναδρομικές κρατήσεις, γιά λόγους συμψηφισμού.
   

   Άλλο μέτρο αιφνιδιασμού και κεραμίδας γιά τους… «αξιοπρεπείς και περήφανους» του Συντάγματος και των ανά την Επικράτεια πλατειών: «Παγώνουν μέχρι το 2021 όλες οι κατώτατες συντάξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στα 486 ευρώ. Όσοι θα συνταξιοδοτούνται μετά την 30η Ιουνίου θα παίρνουν μεν αυτήν την κατώτατη, αλλά με δύο προϋποθέσεις: Με εισοδηματικά κριτήρια και να έχουν 67 χρόνια στην πλάτη! Δηλαδή έτσι κι έχεις ένα ψιλονοικάκι αποκούμπι, από κάποιο δυαράκι και είσαι 65 χρόνων… την «έκατσες τη βάρκα»! Το ποσό του κουρέματος που θα υποστείς θα προσδιοριστεί… προσεχώς! Αυτά προχείρως και μετά πρώτη, βιαστική, ματιά στις εφημερίδες. (Εννοείται όχι «Αυγή» και των «Συντακτών»).
   Είπαμε! Αδέρφια μπλέξαμε με δαύτους και καλά ξεμπερδέματα. (Που δεν προβλέπονται. Ούτε σύντομα, ούτε εύκολα)!

   Υ.Γ. Και επ' ευκαιρία της γιορτής της Παναγιάς, του Πάσχα του καλοκαιριού όπως λέγεται λόγω σπουδαιότητος η Κοίμηση της Θεοτόκου, ας βάλλει η Παντάνασσα το χεράκι της, τώρα που το έχουμε όλοι ανάγκη. Χρόνια καλά! (Το "Πολλά" δεν έχει τόση σημασία).



  

1 σχόλιο: