Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Όταν η παιδιάστικη αφέλεια συγκρούεται με την πραγματικότητα γεννιέται ο παραλογισμός και το παραμύθιασμα των χαχόλων.



Τελικά όλα ήσαν… «φυσικό» αέριο!
Τελικά, όλα είναι ατμός!
   Ο περίφημος «Greek stream», κατά το… γελαστό παιδί, ή «Turkish stream», όπως ήταν πιο γνωστός… ξαναχτύπησε! Όλοι θα θυμούνται τον αντιμνημονιακό Υπουργό Π. Λαφαζάνη με πόση ευλάβεια, σεβασμό και δέος προσκυνούσε στην ιερή κοιτίδα του, πάλαι ποτέ, κομμουνισμού μαζί με την πλουσιότατη συμφεροντολόγα ιδεαλίστρια Νάντια και προσδοκούσε πως τα Ιλιούσιν θα μας πλημμύριζαν στο ρούβλι. Μπροστάντζα έναντι των κερδών που θα απέφερε… ο αγωγός, ο οποίος θα μετέφερε φυσικό αέριο από τη Ρωσία στη Δύση. Όχι έναντι των δαπανών κατασκευής του, όχι! Από τα κέρδη της λειτουργίας του! Δηλαδή... τρέχα γύρευε και Νικολό καρτέρει. 
   Προ μηνός, οι πολλοί και αγνοούντες λεπτομέρειες σχετικά μ’ αυτόν τον περίφημο αγωγό, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι, πως δεν υπήρχε οριστική συμφωνία κατασκευής του ούτε με την Τουρκία, από όπου θα άρχιζε η κατασκευή! Χθες έγινε γνωστόν ότι η κατασκευή ματαιώνεται καθώς το όλο θέμα μπήκε ως αντάλλαγμα σε συμφωνία ΗΠΑ και Τουρκίας προκειμένου να επιτραπεί ο βομβαρδισμός κουρδικών θέσεων στο τουρκικό έδαφος!
   Τελικά η ευφυΐα δεν αποτελεί και το φόρτε των αγκυλωμένων παλαιοκομμουνιστών που ζούν προσκολλημένοι στον 19ο αιώνα και πολιτεύονται αναλόγως. Αυτοί βολεύονται μια χαρά με κουτοπονηριές των Λεουτζίκων, των Πετράκων και της Ζωής. 
   Και ο εξυπνότερος λαός του κόσμου παρακολουθεί έκπληκτος και απαθής τη χώρα του να διαλύεται ακολουθώντας σαν αποχαυνωμένος το… γελαστό παιδί και τον εσμό του, που τον… ξεγέλασαν. Πιθανόν αυτό να μας αξίζει, αφού όλα εδώ πληρώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου