Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Επί του πιεστηρίου.



Γλυκύς, απολογητικός, αρχιψεύταρος και λαοπλάνος. Όπως πάντα…
- Όσοι εύπιστοι, προσέλθετε...
    Ο Δεκαπενταετής πλοίαρχος προσπάθησε γιά άλλη μια φορά να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό με τη χθεσινή του εμφάνιση. Με μισοκακόμοιρο ύφος, απύθμενο θράσος και άπειρη κουτοπονηριά μίλησε, τάχα… de profundis, προκειμένου να ξεγελάσει τον χαζό κοσμάκη. Όλοι του έφταιξαν, όλοι τον πολέμησαν, όλα του ήρθαν ανάποδα, αλλά αυτός…. εκεί! Βράχος ακλόνητος στις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του, γιά το καλό -πάντα- του λαού, (και όχι της πολυπόθητης εξουσίας και της λατρευτής κουτάλας της), ζητεί πάλι την ψήφο μας. Με πιο εξοργιστική αποστροφή την επίκληση της… «ειλικρίνειας» που, δήθεν, τον διακρίνει και τον διαπερνά απ’ άκρου εις άκρον.

   Ακούγοντας, κρίνοντας και κριτικάροντας, την σκόπιμα απλοϊκότητα του λόγου, την δήθεν αμεσότητα επικοινωνίας, την αφέλεια των δικαιολογιών και, άρα, την αναγκαιότητα της παραπομπής του στα σκουπίδια της Ιστορίας, πολλά μπορούν να λεχθούν και να στοιχειοθετηθούν με ατράνταχτα επιχειρήματα. Η στήλη όμως, γιά πρακτικούς λόγους και χάρη συντομίας, βάζει ένα μόνο ερώτημα, ικανό να φωτίσει και το πιό σκοτεινό μυαλό και να ξεσκουντήσει το πιό κολλημένο. 

   Αν -υποθετικά πάντα-  χρειαζόσαστε ένα γιατρό γιά μιά σοβαρή εγχείριση και απευθυνόσαστε, λόγω μεγάλης διαφήμησης, στον Τσίπρα -βάσει των όσων σας υποσχόταν προ της επέμβασης- και σας εγχείριζε με τα γνωστά αποτελέσματα, θα στέλνατε τη γυναίκα σας, το παιδί σας, ή έναν καλό φίλο σας στον ίδιο γιατρό γιά μιά ίδια εγχείρηση; Ή, ένα άλλο παράδειγμα. Αν πετούσατε με μιά αεροπορική εταιρεία που σας έταξε μια όμορφη πτήση, με τον Τσίπρα πιλότο και πλήρωμα αυτό το απίθανο συριζαρέικο τσούρμο-σκορποχώρι, και τραβούσατε αυτά που τραβήξατε στην μέχρι τώρα διάρκειά της, θα σκεφτόσαστε ποτέ να πετάξετε πάλι με την ίδια εταιρεία και το ίδιο πλήρωμα; Προφανώς όχι. Τότε γιατί να αφήσετε πάλι την τύχη ολόκληρης χώρας στα άπειρα και ανίκανα χέρια του; Επειδή έχει… γλυκό χαμόγελο και… υπόσχεται ψέματα, οράματα και ουτοπίες, πράττοντας τα εντελώς αντίθετα;  Αν, μετά όσα είδατε με τα μάτια σας και βιώσατε στο πετσί σας, εξακολουθείτε να τον πιστεύετε και να τον εμπιστεύεστε γιά να μας κυβερνήσει… χαλάλι σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου