Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Επί τέλους, λευκός καπνός. "Habemus consensus"!



(και ο... ξεχασμένος χορός που λέγαμε…)

 
   Χαράς Ευαγγέλια στη χώρα. Λευκός καπνός αναθρώσκει στους ουρανούς από το Μέγαρον Μινίμου και η χαρά να τρέχει από τα μπατζάκια μας! Επετεύχθη «έντιμος συμβιβασμός» και η Ελλάδα πλέει πλέον -πλησίστια- στα πελάγη της ευημερίας, της εξόδου από την κρίση και του ιστορικού της πεπρωμένου. Το οποίον, ως γνωστόν, είναι η...  αλλαγή της Ευρώπης και των λαών της, κομματάκι επί το… σοσιαλιστικότερον. (Δηλαδή τέρμα οι γραβάτες και τα πουκάμισα μόνιμα έξω από τα παντελόνια!). 
   Η συμφωνία σφραγίστηκε με τελευταίο αγκάθι τον περίφημο χορό που είχε τάξει ο Πρωθυπουργός μας, ο περίφημος Δεκαπενταετής πλοίαρχος -να μη το ξεχνάμε κι αυτό. Χορό, τον οποίον θα χόρευε η "μαντάμ" Μέρκελ και οι… αγορές.
   Κατόπιν επιμονής της Γερμανίδας Καγκελαρίου, βασικότατο μέρος του συμβιβασμού, αποφασίστηκε τελικά αντί πεντοζάλη να χορέψουν όλοι μαζί… μαζούρκα! Η "μαντάμ" απεδείχθη ανεπίδεκτη χορευτικής μαθήσεως, αφού στον πεντοζάλη μπέρδευε τα βήματα, οπότε η ελληνική πλευρά, αναγκαστικά, πάτησε μία ακόμη κόκκινη γραμμή της και έδωσε τόπο στην οργή, γιά να μη χαλάσει η "μανέστρα" την ύστατη στιγμή: 
   - «Μαζούρκα προτιμάτε, "μαντάμ"; Έστω, κομμάτια να γίνει! Ας είναι μαζούρκα», υποχώρησε τελικά ο σκληρός διαπραγματευτής Bob ο Σφουγγαράκης, γιά να μη κολλήσουμε εκεί.
    Έτσι, σε πανηγυρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες η πολυπόθητη συμφωνία σφραγίστηκε με μία εκπάγλου ομορφιάς και αφθάστου χορευτικής τελειότητος χοροεσπερίδα.

   Με το άνοιγμα της αυλαίας -σ’ ένα διαπραγματευτικό πρελούντιο- ο Βοb, η κίτρινη λεχρίτω αλεπουδίτσα -εδώ με κόκκινο εφαρμοστό κολάν- αέρινος και χαριτωμένος όπως πάντα, καλωσορίζει και παρουσιάζει στο φιλοθεάμον κοινό, με τη γνωστή του ευελιξία, τσαχπινιά και χάρη, τους συνομιλητάς. Και αφού κάνει τις συστάσεις αποχωρεί διακριτικά, αφήνοντας χώρο στα «τεχνικά κλιμάκια». Κατόπιν οι δικοί μας, τα Vrase-riz group, κάνουν πως διαπραγματεύονται σκληρά, στροβιλιζόμενα ανάμεσα σε ανάλγητα Brussels και Athens groups, αποδίδοντας με έξοχες χορευτικές φιγούρες το πάθος, την επιμονή και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης στην υπεράσπιση των δίκαιων ελληνικών θέσεων.
   Εν συνεχεία, εμφανίζονται σε ένα εκπληκτικό πα-ντε-ντε, οι κ.κ. Κατακαϋμένος εταίρος, (ο χοντρός ατσίδας, που με ταχύρρυθμο ψέκασμα αδυνατίσματος απέκτησε αέρινο στυλάκι), και ο Γερούνδιος Ντάισελμπλουμ, (ο κουτεντές). Περιχαρείς, αιθέριοι και αγνώριστοι στην επιτυχημένη μεταμφίεσή τους κι οι δύο, αποτυπώνουν με άψογες κινήσεις και ανάλαφρο, χαριτωμένο αέρινο στυλ πάνω στο παρκέ της σκηνής, όλη την ανακούφιση και την ικανοποίηση των δύο πλευρών από την επίτευξη της κοινωφελούς και επωφελούς συμφωνίας. Και όλοι μαζί οι συμμετέχοντες, αγορές και θεσμοί, πανηγυρίζουν με υπέροχες χορευτικές πιρουέτες, μέσα σε μία άκρως μαγευτική ατμόσφαιρα!
   Τέλος, γιά φινάλε -στο αποθεωτικό κλείσιμο της παράστασης, αχ΄, τί χάρμα οφθαλμών- μικρή μουσική φανφάρα αναγγέλλει το κλού της. Ο ευθυτενής κ. Αλέξης ο Τσίπρας και η χαριτόβρυτος λυγερόκορμη ξανθούλα "μαντάμ" Άγγελα Μέρκελ, ονειρικές οπτασίες αμφότεροι, προσφέρουν- ως μυθικό ντουέτο- μία υψίστης αισθητικής απόλαυσης χορευτική πανδαισία. Με μαγευτικούς στροβιλισμούς και ονειρώδη πετάγματα, σκορπίζουν ρίγη συγκινήσεως και ενθουσιάζουν τα πλήθη, τα οποία συμμετέχουν κι αυτά στη μαζούρκα με απαράμιλλη χορευτική δεινότητα. 
   Έτσι κλείνει η μεγαλειώδης αυτή παράσταση του "έντιμου και επωφελούς συμβιβασμού", τονίζοντας την αιώνια αγάπη και φιλία των πρωταγωνιστών και των λαών τους, γνωρίζοντας όλοι την αποθέωση και αποσπώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα του κοινού! 
   Και εις άλλα με υγεία, νέα μέτρα και προ πάντων... αξιοπρέπεια!

   Όμως, στο καταιγισμό και την πανδαισία "χρωμάτων, φρου-φρού και… αρωμάτων" και την διάχυτη ευφορία, (η Εφορία έπεται), κανείς δεν θα πρόσεξε, ασφαλώς, το παρδαλό κατσίκι, που κρυμμένο στο δέντρο -δίπλα στην εκκλησία στο βάθος- έχει ξεραθεί στα γέλια!    

1 σχόλιο:

  1. Καλώς όρισες πάλι με το ευρώ !
    Όσο για την επίτευξη συμφωνίας...τι να πούμε τι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή