Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Σύγχρονη Βαβυλωνία. Σενάριο: Dr Baroufakis, Προσαρμογή: Αλέξης ο Τσίπρας



Αφού τους πιστέψατε και τους ψηφίσατε, δοξάστε τους!
Καμαρώστε τους και βάλτε τη φωτογραφία τους μαζί με τα στέφανα και τα εικονίσματα!
 
   Τώρα που τα email πάνε κι έρχονται, θυμάμαι εκείνα τα ελπιδοφόρα λόγια του Δεπανταετούς πλοιάρχου των «δεκαπενταμελέ»: - «Μακάρι να γίνουμε… Αργεντινή»! Και η ευχή του έπιασε, αν κρίνουμε από τις περήφανες και… αξιοπρεπείς ουρές των αγανακτισμένων γερόντων στις Τράπεζες. Όμως το κίνημα «Δεν πληρώνω» της μαύρης χήρας -η οποία όμως έχει τα λεφτουδάκια της εξασφαλισμένα στο εξωτερικό- είναι απολύτως σταθερό στις θέσεις και αρχές του και τις εφαρμόζει πλέον, μέσα από όλες τις ελληνικές Τράπεζες. 

   Αυτή τη στιγμή στη χώρα επαληθεύεται πλήρως «η αρχή της απροσδιοριστίας», ή «νόμος του χάους, του Χάιζενμπεργκ». Απόλυτο αλαλούμ, ανασφάλεια, αβεβαιότης, οργή.
   Οι λίγες Τράπεζες που είναι ανοιχτές μοιράζουν νερό και αναψυκτικά στα περήφανα γερατειά του παρελθόντος και σε όσους νέους γεράσουν, (θα προλάβουν άραγε;), στην ουρά! Προπομπός ενέργεια και συμβολική συμμετοχή στην… ανθρωπιστική βοήθεια που έρχεται σε λίγο από την ΟΥΝΕΣΚΟ! Τρομάρα μας!!!

   Η αδημονία του μικρού σπουδαρχίδη να καταλάβει την εξουσία θυμίζει το σχετικό εδάφιο της Ιλιάδος, (ραψωδία ψ, στίχος 465-473). Όπου ο νεκρός Πάτροκλος υποδέχεται στον Άδη τον αγαπημένο του φίλο Αχιλλέα με σπαραγμό: -«Αφού, μωρή, ήξερες το κουσούρι σου, τί το ’θελες το… ξώφτερνο;» 
   
   Επιμύθιον: Α. Ποιός διάβολος φούσκωσε τα μυαλά του μικρομέγαλου και βάλθηκε να σώσει την… Ελλάδα, την Ευρώπη και όοοοολο τον άλλο Κόσμο; Β. Γιατί ο…  εξυπνότερος λαός του πλανήτη έχαψε τόσο μεγάλο δόλωμα και μάλιστα τόσο εύκολα και τόσο απερίσκεπτα; Γ. Μεγάλη ατυχής συγκυρία γιά τη χώρα να βρίσκεται τώρα επί κεφαλής του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ. Ενώ αν ήταν ο Ντομινίκ Στρος-Καν, θα του στέλναμε γιά… διαπραγμάτευση μιά τριμελή αντιπροσωπεία, με επί κεφαλής της αειπρόεδρο-αφέντρα Κωστάντο και μέλη τη στραβόστομη Ραχήλ και τη τσεβδίζουσα Θοδώρα, οπότε η συμφωνία θα έκλεινε στο… άρπα κώλα! (Ως γνωστόν ο τύπος είναι και βιτσιόζος).

   ΥΓ. Μόνη και αμυδρή πιθανότητα ν’ αλλάξει τώρα η μοίρα της χώρας είναι να τσακιστούν αμέσως να φύγουν ετούτοι και φτιάξουμε μιά κυβέρνηση εθνικής ενότητος, όπου κάποιοι τύποι… τύπου Dr της πλάκας και της πάρλας, Φίλης, Σαλιάριν, Λαφαζάνωφ και Κωνσταντό να έχουν εξοριστεί, με ειδική πτήση, στη Σελήνη. Όσο, και αν, υπάρχει ακόμη καιρός. Αλλιώς η ξεφτίλα της αξιοπρέπειας θ' ανταγωνιστεί την αξιοπρέπεια της ξεφτίλας, που όλο καια θα μεγαλώνει!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου