Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Η θεία Λένα στα μικρά παιδιά...

Το παραμύθι του μικρού Αλέξη
Το "Πινόκιο" κι ο... Τζεπέτο.
   "Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ' της κλώτσο γιά να πάει στον αγύριστο και να... μη γυρίσει!"
   Μιά φορά κι έναν καιρό........

   Και γιά να μην τα πολυλογούμε, ο μη παντός καιρού... πρωθυπουργός, χθες τα γύρισε! Όχι μόνο δεν πρόκειται να φύγει, αν -μακάρι Θεέ μου- πλειοψηφίσει το "ναι" την Κυριακή, αλλά θα μείνει γιά να διαπραγματευτεί πάλι... σκληρά, ούτως ώστε να φέρει το... σκληρό προϊόν της νέας διαπραγμάτευσης γιά έγκριση στο επόμενο δημοψήφισμα με το οποίο θα ζητήσει... νωπότατη, (η νωπότερη είναι γιά ετούτη τη Κυριακή), εντολή, προκειμένου να ξαναδιαπραγματευτεί! Και ούτω καθ' εξής, εν ονόματι της... αξιοπρέπειας της ουράς των Τραπεζών, μέχρις ότου αυτές επεκταθούν σε βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, κ.λπ. Και ο περήφανος λαός μας τις... συνηθίσει, όπως επιμένει και ο κύριος Λαπαδίτσας!

   Στο χθεσινό παραμυθοδιάγγελμα της πάρλας, της μπούρδας και της συμφοράς, το μεγαλύτερο ψέμα που είπε -νέο ατομικό του ρεκόρ- ήταν πως τις Τράπεζες τις έκλεισαν οι δανειστές! Μάλιστα ο παντός καιρού γυμνοσάλιαγκας υφιστάμενος της Αφέντρας με το μαστίγιο, παρ' ολίγον να μας πει πως είδε τον Σόιμπλε, αυτοπροσώπως, να κλειδώνει ένα υποκατάστημα της Εθνικής στα Ταμπούρια! Και αυτό έγινε καθ' όν χρόνον η καλή μας κυβέρνηση είχε περάσει τις συντάξεις στους λογαριασμούς των συνταξιούχων!!!

   Έχει τέτοια πεποίθηση ο επί κεφαλής των "δεκαπενταμελέ" πως απευθύνεται σε ηλίθιους, χάνους, χαχόλους και διάφορους ελαχιστότατου IQ τύπους, οι οποίοι χάφτουν ό,τι τους σερβίρει, που δεν σκέφτηκε πως -όπως ο μικρός στο παραμύθι με τον γυμνό βασιλιά, του Άντερσεν- κάποιος εδώ μικρός θα μπορούσε να πεταχτεί και πει αφελέστατα:
   - Καλά, αφού τα λεφτά των συνταξιούχων υπάρχουν μέσα, γιατί δεν σπάτε με λοστό τα λουκέτα των... δανειστών, ν' ανοίξετε τις Τράπεζες και να μοιράσετε τις συντάξεις στον κοσμάκη, που ξεροσταλιάζει στις ουρές και ταλαιπωρείται τζάμπα!

   Και όποιος εξακολουθεί να τους εμπιστεύεται, είναι άξιος της μοίρας του. Προσωπική πρόβλεψη -εμού του... κινδυνολόγου- είναι πως πολύ σύντομα το εξηντάρι των ΑΤΜ θα γίνει σαραντάρι έως εικοσάρι και  οι Τράπεζες θ' αποκαταστήσουν πλήρως τη λειτουργία τους, όπως την ξέραμε παλιά, του Αγίου... Τέτοιου. Ανήμερα!

   ΥΓ. Και γιά να μην ξεχνιέται, επαναλαμβάνω τη ρήση του Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν: "Οι αστοί μόνοι τους θα μας δώσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσουμε"! (Και γιά την αντιγραφή και εγγύηση η ψυχρή ματιά του Λαφαζάνοφ και τα σάλια του γουρλομάτη Στρατούλιν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου