Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ολέθριος μιθριδατισμός ή ομαδική παράκρουση;



Το παραμύθι τελειώνει, το δράμα ακολουθεί.
"Λαγός τη φτέρη έτριβε, κακό της κεφαλής του...."
      Στο αυριανό ακατανόητο, άχρηστο από πλευράς σκοπιμότητος, αλλά αποφασιστικά καταλυτικό και των τελευταίων εναπομεινάντων κοινωνικών ιστών, δημοψήφισμα ο λαός προσέρχεται, τουλάχιστον κατά το ήμισυ,  έτοιμος να αυτοχειριαστεί. 
   Με ασαφές διακύβευμα και ανόητες επιδιώξεις, τύπου: «Με ένα δυνατό «όχι» θα πάω στις Βρυξέλλες και σε 48 ώρες θα φέρω… συμφωνία, η οποία θ’ ανοίξει αμέσως τις Τράπεζες»!!!, ο σύγχρονος ανώριμος και ανεύθυνος νέος «Ηρόστρατος» φέρνει σε πέρας το ανίερο έργο του. Την τελική μετατροπή της Ελλάδος σε χώρα σοβιετικού τύπου! Κι αυτό με τη συνειδητή συμμετοχή του μισού πληθυσμού της, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ο οποίος δείχνει αντανακλαστικά μεταξύ «μεθυσμένης» και «μαστουρωμένης» πολιτείας. 
   Αν η επίτευξη… συμφωνίας ήταν τόσο απλό και εύκολο πράγμα, γιατί δεν το πέτυχε τόσους μήνες που… διαπραγματευόταν; Και πώς θα τα καταφέρει τώρα που η διαπραγματευτική του ισχύς είναι μηδενική και η πλάτη του κολλάει στον τοίχο; Και ο πλέον ηλίθιος απέναντι διαπραγματευτής, κατανοεί τη δυσχερή θέση της Ελλάδος και οπωσδήποτε θα το εκμεταλλευτεί. Τέτοιοι σαχλοί και παιδιάστικοι λεονταρισμοί, που συνοδεύουν αφελή κι απλοϊκά επιχειρήματα, μόνο γέλια προκαλούν. Η μοίρα της χώρας είναι πλέον προδιαγεγραμμένη και… κατάμαυρη. Δυστυχώς.

   Η άγνοια του κινδύνου, η ανεργία και η απειρία των νέων, σε συνδυασμό με την αμορφωσιά, την γεροντική άνοια και το γεροντικό πείσμα κάποιων μεγάλων, αλλά και την ηλίθια άποψη των πάσης φύσεως «ντεσπεράντος» που θεωρούν, ανοήτως, πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ρίχνουν  την χώρα -με μαθηματική ακρίβεια- στον γκρεμό. Χωρίς να καταλαβαίνουν -ή κάνοντας πως- ότι σε πολύ λίγο διάστημα, όλοι αυτοί οι προαναφερόμενοι, μαζί με τεράστιο ακόμη πλήθος που ακόμη αντέχει στενάζοντας, θα τρέχουν σε δημοτικά κι εκκλησιαστικά συσσίτια, λαϊκά υπνωτήρια  και τις φροντίδες κάποιου «Στρατού Σωτηρίας» που θα συσταθεί εσπευσμένα, στα πλαίσια κάποιας «ανθρωπιστικής βοήθειας» που θα μας επιδαψιλεύσει ο παγκόσμιος οίκτος. 

   Οι ανόητες επιδρομές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, απλώς αναστέλλουν γιά λίγο την πείνα και την εξαθλίωση. Τα δεινά της απόλυτης ανέχειας, δυστυχώς, επέρχονται δρομαίως και δριμέως.
   Η στήλη δεν θεωρεί εαυτήν άξια να νουθετήσει ή να επιβάλλει άποψη σε ουδένα. Καθείς κουβαλάει ένα μυαλό, σκέφτεται μ' αυτό κι αποφασίζει. Και στο τέλος θα δρέψει τους καρπούς των «κόπων» του. Απλά προβλέπει διχασμό, καυτά δάκρυα μετανοίας, συσσώρευση εκρηκτικής δυσαρέσκειας και ένα νέο γύρο εμφύλιας σύρραξης. Μακάρι να διαψευστεί.    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου