Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς!



Ο Ναστραδίν Χότζας, ο Μπερτόλδος με τον υιόν αυτού Μπερτολδίνο και άλλα παραμύθια.
"Ήταν όλες, ένα μάτσο βιόλες":
   Λοιπόν έχουμε και λέμε: 
   Ο γιός του ενός συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω με κουκούλα να ληστεύει Τράπεζα. Ο άλλος στέλνει στο εξωτερικό 40000 ευρώ για τις σπουδές του παιδιού του στο προσεχές αόρατο μέλλον. Η άλλη πουλάει το… ξενοδοχείο της και σιγουρεύει το αντίτιμο έξω. Ένας άλλος βρετανοσπουδασμένος και βρετανοκάτοικος έχει, φυσικώ τω λόγω, όλα του τα λεφτά στην Αγγλία. Και, τελευταίο κρούσμα, κάποιος προβεβλημένος, λέει, υπουργός, με κόλπα και διάφορα τάτσι-μίτσι-κότσι, φυγαδεύει 200 χιλιάρικα λίγο πριν το capital controls! Ωραία πράματα!!! Ηθικά, αγγελικά, ...σοσιαλιστικά. Αυτά στο οικονομικό επίπεδο.
   Στο πολιτικό τώρα. Κάποιοι -σχεδόν οι μισοί- κορδακίζονται, τσιρίζουν, διαφωνούν, καταψηφίζουν, αλλά την έδρα… πριτς! Την κρατούν. Μαζί με το μισθουλάκο τους, την εξουσία και τα προνόμιά της. Παρ’ όλον που έχουν υπογράψει πως άμα διαφωνήσουν με το «μαγαζί» θα του τα παραδώσουν όλα! Και τελευταίο, και πιό σουρεαλιστικό, οι Λαφαναζαρέοι συριζαρέοι, του έξω αριστερά «μπινάριο», (πλατφόρμα στα ιταλικά), διαφωνούν, λέει, καταψηφίζουν αλλά… μένουν στο κόμμα και... στηρίζουν την Κυβέρνηση! Καθ’ ότι είναι και θα μείνουν, λέει, πάντα… ΣΥΡΙΖΑ! Κι άντε εσύ να βγάλεις συμπέρασμα τί γίνεται στην Κουμουντούρου, (ποτέ "-δούρου", το "δέλτα" δεν είναι πηγαία λαϊκό!).

   Μετά απ’ όλο αυτό το τιρλουμπούκι περιμένετε εσείς να βγει άκρη και να γίνει διακυβέρνηση της χώρας; Πιστεύετε πως αυτός ο αλλοπρόσαλλος εσμός, που δεν μπορεί να κουμαντάρει τα μυαλά του, θα κουμαντάρει την Ελλάδα; Και περιμένει κανείς πως πάνω σ’ αυτό το μπάχαλο, οι Ευρωπαίοι δανειστές θα "ακουμπήσουν" τα προσυμφωνηθέντα 86 δις που χρειάζεται η Ελλάδα γιά να επιζήσει και δεν θα ψάξουν, έστω στρεψοδικώντας λόγω της αναξιοπιστίας μας, ευκαιρία να το "στρίψουν"; Πιστεύει κανείς αφελής πως υπάρχουν τόσο κορόιδα στην Ευρώπη που βλέποντας, με το καλημέρα της... "Συμφωνίας των ξενύχτηδων", όλο αυτό το κυβερνητικό χάλι, θα πετάξουν τόσο χρήμα γιά να κάνει ο Λαφαζάνωφ και η παρέα του τις κόνξες και φιοριτούρες τους; Πριν καν ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα μιάς απόλυτα θνησιγενούς συμφωνίας; Συμφωνίας που στηρίζεται σε μέτρα τα οποία, στο οικονομικό τους τουλάχιστον σκέλος, είναι αδύνατον -ακόμη κι αν εφαρμοστούν- ν' αποδώσουν τα προβλεπόμενα, αφού λαός και αγορά είναι εντελώς στεγνωμένοι; Με τον πρώτο έλεγχο της νέας τρόικα θ’ αποδειχθεί το μάταιον της προσπάθειας και η νέα ουτοπία. 
   Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ηλίθιος, εντελώς αιθεροβάμων, η απλώς... κολλημένος αριστερός, ώστε να πιστέψει πως μπορεί να βγει μιά τέτοια... πασιέντζα. Φανταστείτε τί πρόκειται να γίνει με την "Περίπτωση Ζωής Κ.", όταν αρχίσουν τα δύσκολα και μπούμε στο κεφάλαιο "διακυβέρνηση χώρας". Οπότε… το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον. 
   Μαζί με την… «παρθενίαν» της αθώας παιδούλας που λέγεται αριστερά και τον μεγάλο μύθο του "ηθικού πλεονεκτήματος", που προκύπτει ήδη... εκπορνευθέν σουρωτήρι, τελειώνει και το ωραίο ταξίδι στην ελπίδα, το... όραμα, την περηφάνεια και την αξιοπρέπεια. Οι ουρές στα ΑΤΜ είναι το πρώτο βήμα. Το επιεικέστερο και το πιό ανώδυνο. Αυτές που ακολουθούν με τρομάζουν. Γιατί οι παλιές μου μνήμες δείχνουν ένα αλλιώτικο... όραμα, που εγώ το θυμάμαι ως: "εφιάλτη" και πρότυπο ανθρώπινης καταρράκωσης -στα όρια της κτηνωδίας- αναξιοπρέπειας και απόλυτης ξεφτίλας!
   Αδέλφια, κουράγιο. Είπαμε, με δαύτους που εκλέξαμε, μπλέξαμε. Και μπλέξαμε, όπως βλέπετε, πολύ άσχημα! Χωρίς, δυστυχώς, να διαφαίνεται δίοδος σωτηρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου