Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ο «Λιγνός» απέθανε, ζήτω ο «Χοντρός»!

Θέσεις - Απόψεις

   Ο πασοκισμός, ως κοινωνικό φαινόμενο, προηγείται του ΠΑΣΟΚ. Ανέκαθεν προηγείτο.Υπήρχε πολύ πριν γεννηθεί το ψευδεπίγραφο κίνημα και επλανάτο στον αέρα μέχρι να φορεθεί γάντι στον πολιτικό φορέα που ίδρυσε ο ευφυέστατος Αντρέας και να πάρει, έτσι, σάρκα και οστά. Συνεπώς όσοι περιμένουν τον καταποντισμό του στις προσεχείς κάλπες θα απογοητευθούν.
   Ο ιδιότυπος αυτός πολιτικός σχηματισμός ανέκαθεν στηριζόταν, κατά κύριο λόγο, σε πλαστές και ψεύτικες ιδεατές εντυπώσεις που καλλιεργούσε εντέχνως στον λαό, οι οποίες όμως ακούγονταν πάρα πολύ ευχάριστα. Αποτελούσαν τον ορισμό του εύπεπτου λαϊκισμού και της ενθουσιώδους δημαγωγίας, η οποία έφτανε πάντα καλοδεχούμενα στ’ αυτιά της μάζας. Ποτέ δεν εξέφρασε τον ρεαλισμό της σκληρής πραγματικότητας, αλλά άφηνε πάντα να διαφαίνεται η γλυκιά ψευδαίσθηση της μύχιας προσδοκίας του κάθε οπαδού του.
   Ξεκινώντας από την προφανή φενάκη της ονομασίας του, (Σοσιαλιστικό), και την αστεία προσφώνηση «σύντροφοι», απευθύνθηκε στο συναίσθημα του κάθε αδικημένου, (πραγματικού ή αυτοθεωρούμενου ως τέτοιου).
   Προσεταιρίστηκε κάθε illusion και κάθε φαντασίωση παντός περιθωριοποιημένου, ή και αυτοπεριθωριοποιημένου, τμήματος του ελληνικού λαού, χτίζοντας ισχυρό ανάχωμα στην πορεία του προς την φυσική του στέγη, την αριστερά, την οποία καπηλεύτηκε και, κυριολεκτικά, ξεζούμισε και αδρανοποίησε.
   Ποντάρισε στο σύμπλεγμα, την μειονεξία, την αναξιότητα, την καθυστέρηση και, ειδικά, την αμορφωσιά, την οποία επιμελώς καλλιέργησε προκειμένου να εξασφαλίσει λοβοτομημένες άκριτες, αλλά φανατισμένες μάζες ψηφοφόρων.
   Κέντρισε απωθημένα, πραγματικά ή πλασματικά, με το μαγικό σύνθημα «αλλαγή», (το πιό λαϊκίστικο σύνθημα όλων των εποχών), και με την επίκληση των «μη προνομιούχων» δημιούργησε τα μεγαλύτερα σύγχρονα προνόμια, (ρετιρέ στις ΔΕΚΟ, συνδικαλισταρέους πλουσιοπάροχα αμειβόμενους αλλά μη εργαζόμενους, αναξιοκράτες πρασινοφρουρούς, καρεκλοκένταυρους γραφειοκράτες, μιζαδόρους, κ.λπ., κ.λπ.).
   Έτσι κατάφερε, μέσω αυτών των «δωροδοκιών» και εξαπατήσεων να διαιωνίσει την κυριαρχία του, συνεπικουκουρούμενο από την φανατική, ιδιοτελή υποστήριξη της πλειονότητος των ΜΜΕ. Αν εξεταστεί, ένας προς ένας, οι μεγαλοκαρχαρίες των καναλιών και των εφημερίδων, ο πιό πάνω ισχυρισμός επιβεβαιώνεται πλήρως. Όλοι οι ζάπλουτοι μεγαλοεργολάβοι που μονοπωλούν κάθε δημόσιο έργο και κάθε …μεγκάλο κανάλι, ή διαθέτουν τεράστιο εμπορικό στόλο, κανάλια κι εφημερίδες, προκύπτουν γεννημένοι φανατικοί….σοσιαλισταί!

   Γι’ αυτό μην ξεγελιέστε από το σημερινό στρίμωγμα του ΠΑΣΟΚ στη γωνία. Σε λίγο θα δείτε τι όργιο προπαγάνδας θα επακολουθήσει στα κανάλια της διαφθοράς και της διαπλοκής.
   Η αλλαγή ηγεσίας θα προσδώσει νέο πρόσχημα, (ψευδέστατο, εννοείται), γιά πασοκική συσπείρωση κι ανασυγκρότηση. Ο πασοκισμός ποτέ δεν πεθαίνει!
   Ο νέος αέρας που θα φέρει η άνοδος στην ηγεσία του αντιπαθέστατου και μοχθηρού χοντρομπαλά παρλαπίπα, θα ξαναφουσκώσει τα άδεια πανιά του κόμματος, ξαναφέρνοντας στους μουδιασμένους πασόκους την ίδια μάταιη και έωλη αισιοδοξία. Κι ας είναι ο ίδιος ο κ. Ευφράδειας που άλλα έλεγε πέρυσι τον Ιούνιο, σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ, και άλλα έκανε ένα μήνα μετά! Η διαβολικά ενορχηστρωμένη και ύπουλη υποστήριξη των καναλιών θα ξαναφέρει, έντεχνα, το κοπάδι στο μαντρί και θα κάνει το κόμμα του κ. Κουβέλη να μοιάσει με προφυλακτικό μετά….τη χρήση. Ζαρωμένο κι άχρηστο!
   Κι ας ήταν η αλλοπρόσαλλη, ανεύθυνη, επιπόλαιη κι εγκληματική διακυβέρνηση του χαζού αυτιστικού παιδιού με το βαρύ όνομα, που άνοιξε διάπλατα την πόρτα του ΔΝΤ στη χώρα. Με όλες τις καταστροφικές συνέπειες που ήδη βιώνουμε και θα στιγματίζουν ανεξίτηλα κάμποσες επόμενες γενιές, βυθισμένες στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Όλα θα ξεχαστούν στη στιγμή!

   Δυστυχώς, λαοί που δεν παραδειγματίζονται από τα λάθη τους, είναι καταδικασμένοι να τα ξαναζήσουν!
   Η στήλη έχει την βεβαιότητα ότι αυτό θα συμβεί, ευχόμενη να πέσει έξω. Κοντός ψαλμός, αλληλούια!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου