Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το γαϊτανάκι της χρεοκοπίας και τα διαβόητα CDS.

Επικαιρότης

   Χθες βράδυ, σε μιά λαϊκίστικη εκπομπή γνωστού φωνακλά και αμετροεπή δημοσιογράφου, παρουσιάστηκε ένα πολύ σοβαρό θέμα το οποίον, αν αληθεύει, θα πρέπει να χαλάσει κόσμο!
Εμφανίστηκε πολυσέλιδο κείμενο που, υποτίθεται, περιείχε πλήθος ονομάτων τα οποία είχαν επενδύσει-ποντάρει, στην πτώχευση της Ελλάδος. Στα περίφημα CDS.

   Ξεπερνώ τον γνωστό προβληματισμό περί «νομίμου» και «ηθικού», που εγκαινίασε η υπόθεση Βουλγαράκη, αφού η επαλήθευση του παλιού σλόγκαν: «Ο θάνατός σου η ζωή μου», αποτελεί σήμερα ένα ρεαλιστικό δεδομένο της σύγχρονης ζωής και των οικονομικών της παραμέτρων.
  
   Η αναφορά μιλούσε γιά ποντάρισμα γύρω στα 142 δις, με απόδοση, εις περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας, γύρω στο 1 τρις!
   Το θέμα, όπως διαφαίνεται, (επαναλαμβάνω αν αληθεύει, αφού σήμερα όλοι θα πρέπει ν’ αμφιβάλουν γιά όλα), παρουσιάζει διττό και μεγάλο ενδιαφέρον γιά μας.
   Κατ’ αρχήν θα πρέπει, οπωσδήποτε, να γίνουν γνωστά όλα τα ονόματα πού είτε κατά μόνας, είτε συμμετέχοντας σε επενδυτικούς ομίλους και μηχανισμούς ποντάρισαν σ’ αυτή την πιθανότητα. Γιά να μάθουμε ποιοί, ψυχρά και υπολογιστικά, περιμένουν να τα «κονομήσουν», πάνω στην δυστυχία και εξαθλίωση ενός λαού 10 εκατομμυρίων λιμοκτονούντων πολιτών, και όχι μόνο! Σπουδαιότερο και πιό κρίσιμο ερώτημα αποτελεί το αν, μεταξύ των απάνθρωπων κερδοσκόπων που παίζουν στα «ζάρια» ζωές και ψυχές, ευρίσκονται και κάποια δικά μας «μπουμπούκια», π.χ. πολιτικοί, ανώτεροι διοικητικοί, τραπεζικοί και λοιποί «ηγέτες», τα οποία ένεκα θέσεως ή αξιώματος που κατείχαν, θα μπορούσαν να «κοντρολάρουν» τη ρουλέτα και να βοηθήσουν τη μπίλια να «κάτσει» εκεί που τους βόλευε! Δηλαδή, στημένο παιχνίδι. Δηλαδή εσχάτη προδοσία. Δηλαδή επαναφορά, ειδικώς γιά την περίπτωση, της θανατικής ποινής και στήσιμο αγχόνης στο Σύνταγμα. Μπροστά στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη!

   Από την άλλη, (επαναλαμβάνω, αν αληθεύει), δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χρεοκοπήσει η χώρα! Αφού στην πτώση της θα παρασύρει πλήθος αμερικανικών Τραπεζών, κάτι που δεν θ’ αφήσει να συμβεί, επ’ ουδενί, το αμερικανικό κεφάλαιο. Στο αληθές του γεγονότος συνηγορεί και το μεγάλο ενδιαφέρον του πλανητάρχη τους Ομπάμα ο οποίος κόπτεται, ιδιαιτέρως και οψίμως, γιά την οικονομική… ευεξία της Ελλάδας και τη σωτηρία της από την χρεοκοπία. Την αγάπησε ξαφνικά!
   Κατά συνέπεια, αν είναι έτσι τα πράγματα, αφήστε να λένε ό,τι θέλουν οι μπλοφαδόροι-εταίροι μας. Ούτε εκατό Μέρκελες και διακόσιοι Σοϊμπρέδες δεν μπορούν υπερτερήσουν ενός Ομπάμα και μιάς πιθανής αμερικανικής χρεοπιστωτικής κατάρρευσης.
   Αρκεί το σενάριο, να μην είναι… σενάριο, αλλά πραγματικό γεγονός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου