Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Όταν χάνεται η επαφή με το περιβάλλον!

Επικαιρότης

   Με τη γνωστή του χαριτωμένη αυτοπεποίθηση, κάτι που επιδεικνύει επί χρόνια, αποδεικνύοντας συνάμα ότι ζει στον κόσμο του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ξαναχτύπησε!
   Από τον εξωγαλαξιακό πλανήτη όπου βρίσκεται διακηρύσσει πομπωδώς κι υπερηφάνως:
   - Εγώ δεν θα γίνω Καραμαλής! (Το «ν» το έτρωγε πάντα!)

   Με λεβεντιά περίσσεια και καμάρι ζηλευτό, ….. το καμάρι μας! Δικαιώνοντας το αμίμητο πασοκικό σύνθημα που τραγουδούσαν, μεθυσμένοι από ευτυχία, οι πασόκοι τον Οκτώβριο ’09. «Πού ’σαι Αντρέα γιά να δεις, το παιδί της Αλλαγής»!
   Οπότε, αυτόματα, ο νους τρέχει σε μιά παλιά σμυρνέικη παροιμία: “Βράζει η πορδή του και θαρρεί πως είναι δύναμη»!
   Όντας στον κόσμο του, όπως και κάθε «αλλού γι’ αλλού» τύπος, δεν έχει καταλάβει ακόμη που πατάει, που βρίσκεται και τι ζημιά έκανε στη χώρα του! Την οποία, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, διαλαλεί ότι ….. έσωσε από τη χρεοκοπία, ενώ αφικνούνται καραβιές επιτρόπων κι ελεγκτών, ακόμη και γιά τα διόδια!
   Καταβάλλοντας κάθε καλής θέλησης προσπάθεια, να πάρουμε στα σοβαρά το αναφώνημά του, (όσο γίνεται, βέβαια), καταγράφω, πρόχειρα περισυλλεγμένες, μερικές…. ψιλοδιαφορές.

   - Ο Κώστας Καραμανλής είναι έξυπνος. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κουτός.
   - Ο Κ. Κ. είναι, όπως αρμόζει σε πολιτικό ηγέτη, ρήτορας. Ο Γ. Π. καθόλου. Σχεδόν αυτιστικός και με άπειρα διασκεδαστικά σαρδάμ.
   - Ο Κ. Κ. τους περισσότερους λόγους του τους εκφωνούσε από στήθους. Ο Γ. Π. και το «καλημέρα» θα έπρεπε να το διαβάσει. Κι αν έβλεπε α – β – γ, πιθανότερο να διάβαζε «γαβ», παρά «αβγ»! Τις λίγες φορές που έμοιαζε να ομιλεί από στήθους, με βλέμμα απλανές, στην πραγματικότητα διάβαζε από μεγάλο εκράν, πίσω από την κάμερα!
   - Ο Κ.Κ. την περίοδο πρωθυπουργίας του πολεμήθηκε άγρια από το σύνολο των καναλαρχών και το πλείστον του ελληνικού τύπου. Ο Γ. Π., αφού «έπεσε», ανακάλυψε ότι τον πολέμησε …. η διαπλοκή και το…κατεστημένο του τύπου! Αν είναι δυνατόν!
   - Ο Κ. Κ. πορεύτηκε εν μέσω συνεχών και στοχευμένων αντιδράσεων, (κινητοποιήσεις αγροτών, καταλήψεις σχολείων, απεργίες, διαδηλώσεις, μπαχαλάκιδες, κ.λπ.). Ο Γ. Π., λόγω και της κρίσεως που μούδιασε τον κόσμο, αντιμετώπισε την ελάχιστη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης.
   - Ο Κ. Κ. δεν ανακάτεψε το σόι του στα πόδια του, ούτε έβαλε παρέες γυμναστηρίου στην κυβέρνησή του. Η γυναίκα του, εντελώς αφανώς, έχτισε δική της επαγγελματική καριέρα, χωρίς φαβοριτισμούς και πλάγια μέσα. Του Γ. Π. δεν έμεινε συγγενής ή «κολλητός» που να μην «γλείψει» μέλι! Χώρια τα φιάσκα του Κατάρ και του «αφιλοκερδούς» φίλτατου Ασεμπίγιο, που χρυσοπληρώσαμε.
   - Ο Κ. Κ. χρεώθηκε φανταστικά σκάνδαλα, ή του φόρτωσαν άλλα, πασοκικής προέλευσης. (π.χ. δομημένα ομόλογα, SIEMENS, κ.α.), και φορτώθηκε τον γνωστό πασοκικό λαϊκισμό και της άναρθρες κραυγές κάποιων μέθυσων γουρλομάτηδων «δαιμόνιων» ρεπόρτερς.  Ο Γ. Π.  πιστώθηκε αδικαιολόγητα, την δημαγωγική αγανάκτηση και δυσφορία των πολιτών.
   - Ο Κ. Κ. κοντράρισε τους Αμερικανούς, (αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης, βέτο γιά Σκόπια), διακινδυνεύοντας ακόμη και τη ζωή του, από τις ίντριγκες της CIA. Ο Γ. Π. , πολύ πριν εκλεγεί είχε κλείσει λογαριασμούς με τον αμερικανικό παράγοντα, προσφέροντας γη και ύδωρ, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός. Αυτά πιστοποιούν τα σχετικά Wikileaks.
   - Ο Κ. Κ. ούτε ήθελε ν’ ακούσει γιά ΔΝΤ. Ο Γ. Π. μας είχε παραδώσει στα νύχια του, πριν καν εκλεγεί.
   - Ο Κ.Κ. όταν κατάλαβε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, ψέλλισε στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης κάτι γιά πάγωμα μισθών και όλοι έπεσαν να τον φάνε. Με επί κεφαλής τα … μεγκάλα κανάλια, τις κυρίες που δεν… τρέμουν, τους «υποκριτές» τους και τους συνεχώς απορημένους μεγαλοδημοσιογράφους τους. Ο Γ. Π. απαντούσε με το μεγαλειώδες «Λεφτά υπάρχουν»(!), νικώντας κατά κράτος τον βαρώνο Μυνχάουζεν!
   - Ο Κ. Κ. αποχώρησε από την εξουσία αξιοπρεπώς, προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές και από την ηγεσία του κόμματός του με έντιμη παραίτηση. Ο Γ. Π., αν και κατάπτυστος, μέσα κι έξω από τη χώρα, περίγελος της ευρωπαϊκής ηγεσίας, (Σαρκοζί σε, κατά λάθος, ανοιχτά μικρόφωνα), καταρώμενος από τον ελληνικό λαό και αποδιοπομπαίος από το κόμμα του, δεν ξεκολλά ούτε με βίντζι από την καρέκλα. Μιά καρέκλα που θεωρεί πατρογονική του κληρονομιά.
   - Ο Κ. Κ. αποσυρθείς σιωπά, αποτελώντας παραμένον κεφάλαιο, που θεωρώ ότι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να επανέλθει στο προσκήνιο. Ο Γ. Π. αν και αποτελεί πολιτικά, στυμμένη λεμονόκουπα γιά το κόμμα του και τοξικό απόβλητο γιά τη χώρα και πριν, καλά-καλά, εκπαραθυρωθεί από το ΠΑΣΟΚ, μας … απειλεί, πεισματικά, πως θα …. παραμείνει ενεργός! Ενώ η ανικανότητα και ηγετική του ανεπάρκεια τον αποσύρουν από την πολιτική «κυκλοφορία». Αξιοσημείωτο το πως σε ηλικία που ο πατέρας πρωτοανέλαβε την εξουσία ο γιός την αποχαιρετά οριστικά!

    – «Εγώ δεν θα γίνω Καραμαλής»!
   Και βέβαια ούτε ήταν, ούτε θα γίνει ποτέ! Γιατί αν μπορούσε να γίνει, προς στιγμή και στο ελάχιστο, με τις προϋποθέσεις που του δόθηκαν να κυβερνήσει, δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ που φτάσαμε!

   ΥΓ. Άντε, κι αυτή την Καθαρή Δευτέρα, την βγάλαμε… καθαρή! Να δούμε ως πότε!
Και «Καλή χρονιά»! (και όχι «Καλή Σαρακοστή», αφού, ούτως ή άλλως, όλη η χρονιά με  Σαρακοστή θα μοιάζει!) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου