Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Σχολιασμοί

ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ

Η στήλη, ανέκαθεν, έβλεπε και προειδοποιούσε, όσους την παρακολουθούσαν, (scripta manent), γιά τα τεράστια συσσωρευμένα προβλήματα, το μέγεθός τους και την αδυναμία επιλύσεώς τους, χωρίς δραστικά αντιλαϊκά μέτρα.
Και διαισθανόταν ότι η μεγάλη λαχτάρα του κ. Γ. Παπανδρέου γιά το πρωθυπουργικό θώκο θα τον οδηγούσε, μαθηματικά, στη λούμπα και το ανάθεμα (γεγονός που διαφαίνεται, ήδη, στον ορίζοντα).
Κάτι στο οποίο ποντάρισε ο κ. Καραμανλής και…κατέβηκε απ’ το τραίνο, ανεβάζοντας εκείνον.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, στη πρεμούρα του γιά εξουσία, έταξε, διαβεβαίωσε, υποσχέθηκε, υπερακόντισε και «δεσμεύτηκε» !
Το ρήμα «δεσμεύομαι» είναι ο τελευταίος κρίκος της γνώριμης και χαριτωμένης πασοκικής λεκτικής αλυσίδας. Των διασκεδαστικών κούφιων λέξεων, όπως "αλλαγή", "όραμα", "ελπίδα", "φως στο τούνελ", "πράσινη ανάπτυξη", και τώρα η «δέσμευση»!
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις….(45 ημέρες στην εξουσία, μόνο !), αλλάζει το τροπάριο και τα πράγματα μπαίνουν στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Η υπόθεση έχοντας ξεπεράσει τα όρια του τραγικού μπήκε, πλέον, στη σφαίρα της κωμωδίας. Και, μάλιστα, της χοντροκομμένης φάρσας !
Δεν στέκομαι στη δριμύτητα των οικονομικών μέτρων, αφού τα θεωρώ αναγκαία και αναπόφευκτα. Η κοροϊδία μ’ ενοχλεί. Πάντα κι οποθενδήποτε προερχομένη μ’ ενοχλούσε και με εξόργιζε. Κυρίως γιατί γινόταν, τόσο εύκολα, αποδεκτή. Η διγλωσσία, ο αριβισμός, ο λαϊκισμός και η καιροσκοπία.

Γι’ αυτό, μάλλον, επιχαίρω σαδιστικά με τη γρήγορη απομυθοποίηση και αποκαθήλωση των «μάγων».
Καθημερινά βλέπουμε τις αλλεπάλληλες παλινωδίες τους, τα μπρος πίσω, τα ράβε ξήλωνε και τις σπασμωδικές κινήσεις τους που προδίδουν πανικό, σύγχυση, έλλειψη προγραμματισμού και ανικανότητα.
- Ν’ ανέβουμε στην εξουσία και μετά βλέπουμε. Κάτι θα σκαρφιστούμε γιά δικαιολογία. Ποιός θα θυμάται, άλλωστε σε λίγο, τι λέγαμε πριν και τι τους τάζαμε !
Το κλασσικό μοτίβο των πολιτικών. Όλων των χώρων και όλων των παρατάξεων.
Και το αλάνθαστο ποντάρισμα στην αμνησία του ελληνικού λαού. (Παρά τα αντιθέτως λεγόμενα και διατυμπανιζόμενα, περί της μνήμης του λαού. Τρίχες).
Το αλαλούμ, του άλλο να λέει ο ένας και άλλο ο άλλος. Και του άλλο να λέει ο ένας σήμερα κι άλλο, ο ίδιος, αύριο, είναι, πλέον, καθημερινό φαινόμενο !
Σήμερα βλέπουμε τη κυβέρνηση να εφαρμόζει ευαγγελικά διδάγματα και αρχές (Δηλαδή, να μη γνωρίζει η δεξιά της τι ποιεί η αριστερά της).
Όταν ανοίγει το στόμα του ο κ. Υπουργός των Οικονομικών εκτοξεύονται φίδια φαρμακερά, παρά τις συνεχείς δηλώσεις του «Δεν είναι στις προθέσεις μου….».
Και δώσ’ του φόρους ! Σκέψου και να ήταν στις προθέσεις του τι θα γινόταν !
Υπό το διακριτικό σιγοντάρισμα των φιλικών ΜΜΕ (δηλαδή όλων), τα οποία υπό συνθήκες άλλου κυβερνητικού σχήματος θα χάλαγαν τον κόσμο, το έδαφος καλλιεργείται, λίγο λίγο, γιά την ενσκύπτουσα φοροκαταιγίδα.
Και ο ελληνικός λαός εξουθενωμένος και αποσβολωμένος, απ’ όσα ακούει και βλέπει να τον απειλούν, περιμένει τη λαίλαπα των οικονομικών μέτρων, έκτακτων και τακτικών !
Γονατιστός, και μπρουμουτισμένος, σε στάση μουσουλμανικής προσευχής, με τα νώτα γυμνά και τουρλωμένα (και τη βαζελίνη παραπόδα !), κλείνει τα μάτια, σφίγγει τα δόντια και αναμένει με αγωνία την …….εφαρμογή των νέων μέτρων !
- Άντε.... βάλτε τα, να τελειώνουμε !
Ως γνωστόν η αναμονή του θανάτου είναι οδυνηρότερη από τον ίδιο το θάνατο.
Με τις υγείες μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου