Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Η επανάσταση των ανικάνων.

 Όπου σηκώνονται τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!

Η Περιστέρα σε επίσκεψη στη Σχολή Χιλλ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε εποχές που κυριαρχούσε το σύνθημα: «Μάθε παιδί μου γράμματα γιά να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη». Αμ… πού ΄σαι μάνα να δεις πόσο άλλαξαν τα πράγματα. Να δεις έναν χοντροκοιμίση στούμπο, που ενώ δεν κατάφερες να προβιβαστεί από το πρώτο έτος της νομικής στο δεύτερο, κατάφερε να γίνει… υπουργός Παιδείας. Να δεις μία κοπελίτσα, που με βασικό προσόν τον… «συντροφικό» δεσμό με πρωθυπουργό διορίστηκε καθηγήτρια στο… ΕΜΠ. Να δεις τον ίδιο τον σύντροφό της να γίνεται πρωθυπουργός εκχυδαΐζοντας ρόλο και θεσμό με εμφάνιση, γνώσεις και συμπεριφορά. Να κοκορεύεται γιά συγκροτημένη σκέψη ως… «πολιτικός μηχανικός» ενώ στα μεν γυμνασιακά του χρόνια δεν πέρασε κατώφλι τάξεως και το σχολείο του δεν αποτελούσε χώρο εκπαιδεύσεως αλλά… οχυρό προς κατάληψη. Δεν έκανε παρουσίες αλλά… αποχές. Και όταν απέτυχε να περάσει πόρτα ελληνικού πολυτεχνείου, μπήκε από το παραπόρτι της βουλγάρικης μεταγραφής στο ΕΜΠ και βγήκε απ΄ εκεί… «πτυχιούχος» χάριν ελεημοσύνης, και ανοχής. Με διαβεβαίωση πως με το δίπλωμα… δεν θα ασκήσει επάγγελμα! Αποτέλεσμα να μην υποπτεύεται καν πως όταν κάνεις περιστροφή 360ο γύρω από τον εαυτό σου, βρίσκεσαι ακριβώς στην αρχική σου θέση! Να δεις γιατρό, με ύφος κουτσαβάκη και συμπεριφορά φορτοεκφορτωτού της λαχαναγοράς Ρέντη, να γίνεται «βλαχοδήμαρχος» -πρώτα- στην ιδιαιτέρα πατρίδα του, όπου ομολογώντας πως τηρούσε διπλά βιβλία και έκλεβε φόρους από το κράτος, μεταπήδησε στο υφυπουργείο Υγείας! Και όλο αυτό το… παρεΐστικο ασχετολόι, (Παππάς, Καρανίκας, Μαδράς, Μπλατσαούρας, Τειρεσίας, Γεμιστού, κ.λπ.), να κυβερνήσει -άθλια, εννοείται- τον τόπο, να γλυκαθεί από την εξουσία και όταν, απολύτως φυσιολογικά, ξεκουμπίστηκε απ΄ αυτήν αποτυχημένο, να επιμένει λυσσαλέα να επανέλθει γιά να… μονιμοποιηθεί σε δαύτην!!! Με ίντριγκες, ψέματα, μπουρδολογία, παραπληροφόρηση, λαϊκισμό, δημαγωγία, κολακεύοντας ψηφοθηρικά ως και το τελευταίο σάπιο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, κάνοντας κάθε αξιοπρεπή παλιόν αριστερό να ντρέπεται, να σιωπά και να απέχει αποστασιοποιημένος από τον συριζαρέικον εσμό.
Όμως -κι αυτό ας ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψει από κάθε νουνεχή πολίτη αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως πολιτικών φρονημάτων- τα παιδιά του ο Τσίπρας δεν τα έστειλε ούτε στα σχολεία της Γκράβας, ούτε στο 33ο ή 45ο Δημοτικό της Κυψέλης, αλλά στην ελιτίστικη ιδιωτική Σχολή Χιλλ, το σχολείο που λειτουργεί στην Πλάκα, ιδρύθηκε από Αμερικανό πάστορα, πριν καν η Αθήνα γίνει πρωτεύουσα, (νομίζω το 1831;). Και, στοιχηματίζω, η συνέχιση των σπουδών των βλαστών του θα είναι σε ανάλογα σχολεία, και όχι σε κάποιο Ε΄ ή Η΄ Γυμνάσιο Αρρένων. "Πονηρός ο βλάχος", που λέει το λαϊκό σλόγκαν. Γιατί μπορεί ο… ατσίδας αρχιδημαγωγός να ξελαρυγκιάζεται υπέρ της… δημόσιας Παιδείας του… λαού, αλλά -όλα κι όλα- την πάρτη του την βολεύει αλλοιώς. Κι ας βγαίνουν τα υποτεταγμένα κορόιδα του να λένε τα δικά τους. Αυτοί βολεύονται με το να μέμφονται τα Κολλέγια της Κεραμέως, του Μητσοτάκη και -οπωσδήποτε- της Μαρέβας.
«Ουαί υμίν υποκριταί και Φαρισαίοι»! Και σε όλους εσάς, τα θλιβερά και γλοιώδη «Μαρα Πούντα», που στρώνετε χαλιά γιά να περνούν πάνω απ΄ το πτώμα σας οι εξουσιολάγνοι πονηροί κι οι ιδιοτελείς «καλοπερασόπουλοι». Κορόιδα της τράπουλας!
Και επωδός, απευθυνόμενη προς όλους τους νουνεχείς αναγνώστες της στήλης:
Ο Ιησούς πέτυχε, παρ΄όλες τις αντιξοότητες και αντιδράσεις της εποχής του, να «οικοδομήσει» την θρησκεία του, γιατί την έχτισε πάνω σε γερά θεμέλεια. Κι αυτά ήσαν η συνέπεια έργων και λόγων και η προσωπική του διαγωγή. Υπεράνω όλων το παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου