Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Η δύναμη της… «πειθούς».

     Ακούω συνεχώς την ενορχηστρωμένη ρετσέτα του Σύριζα, (περί "πειθούς"), ο οποίος στο θέμα του εμβολίου βρίσκει μία ακόμη θαυμάσια ευκαιρία γιά άσφαιρη αντιπολίτευση, πατώντας, όπως πάντα, σε δύο βάρκες.

Από τη μία ο λάβρος αντιεμβολιαστής Πολάκης και από την άλλη ο πονηρούλης «ασβός» με τα γυαλάκια, να διατρανώνει… ψιθυριστά πως ολόκληρο το κόμμα είναι υπέρ του… εμβολιασμού, αλλά και να κατηγορεί την κυβέρνηση γιά… «διχασμό», φιλοδωρήματα και «κούνημα δακτύλου», προκειμένου να πεισθεί η νεολαία να εμβολιαστεί. Δηλαδή αυτό που λέμε… «ψάρεμα σε θολά νερά».

Στη βάση του το θέμα είναι απλό. Το εμβόλιο προστατεύει τον εμβολιασμένο από θανατηφόρο, ή βαριά, νόσηση, αλλά όχι από το να μεταδώσει τον ιό σε διπλανά ανεμβολίαστα άτομα των οποίων η ιατρική πορεία θα είναι άγνωστη και πιθανώς μοιραία. Συνεπώς, η κυβέρνηση, ενδιαφερόμενη γιά την προστασία της υγείας ολόκληρου του λαού, διατρανώνει σε όλους τους τόνους και μετέρχεται όλα τα μέσα γιά να καταδείξει την αναγκαιότητα εμβολιασμού. Όμως η αξιωματική αντιπολίτευση, γράφοντας το λαϊκό συμφέρον εκεί που δεν πιάνει μελάνη και θεωρώντας δογματικά τους προλετάριους αναλώσιμα πιόνια, θέλει τον θρίαμβο… του ιού, προκειμένου να τον εκμεταλλευτεί πολιτικά. Δηλαδή αδιαφορεί πλήρως γιά το καλό του λαού και ποντάρει στο τζέρτζελο και την εξάπλωση της πανδημίας! Ανήθικο μεν, κατανοητό δε.

Ενδιαφέρον, πάντως, προκαλεί η στάση Βελόπουλου. Ο τύπος, με τη σκυτάλη της Χρυσής Αυγής στο χέρι, στοχεύει στην διατήρηση κάποιου 3%, το οποίον θα του εξασφάλιζε την επανεκλογή και, άρα, την εξ αυτής, συνέχιση της πολιτικής του υπάρξεως. Ως τρανταχτή απόδειξη φαυλότητος και κουτοπονηριάς -αντάξια των πρωταγωνιστών του Θεάτρου Σκιών- κάποτε ξεγελούσε αφελείς πουλώντας τους χειρόγραφες επιστολές του Ιησού Χριστού!!!, ενώ τώρα, με μιά φαλάκρα νααα!, πουλάει φάρμακο γιά την… φαλάκρα! Εκτιμώντας τον σκοταδιστικό θρησκευτικό φανατισμό, ως ικανό να του προσπορίσει το πολύτιμο… 3% που χρειάζεται, γίνεται τώρα νέος «Καμμένος», στη θέση του Καμμένου, και υποθάλπει γελοιότητες σαν αυτές της συνημμένης εικόνας.

Συντονισμένη επιχειρηματολογία γιά το «ναι μεν, αλλά» και συντήρηση της αντιπολιτευτικής ρητορικής υψηλών τόνων είναι η κυβερνητική έλλειψη… «πειθούς», λένε όλοι οι συνασπισμένοι άθλιοι! Αυτό μου θύμισε κάποιο γεγονός από την στρατιωτική μου θητεία.

Νεοσύλλεκτος στην Κόρινθο, ένα από τα πρώτα καθήκοντα των… «στραβαδιών» ήταν η εθελοντική αιμοδοσία. Μερικές νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού, με ωραία ασπρογάλαζη στολή και αγγελικό ύφος, παρετάχθησαν απέναντι στην ήδη παρατεταγμένη φανταρία του λόχου μου, έτοιμες να του… ρουφήξουν το αίμα. Η επί κεφαλής τους, μας έβγαλε -πρώτη- έναν θαυμάσιο χριστιανικό λόγο γιά τον αλτρουισμό και την ανθρωπιστική αλληλεγγύη -μπλα, μπλα, μπλα- με στόχο να μας πείσει να δώσουμε λίγο από το αίμα μας γιά την σωτηρία κάποιων άγνωστων συνανθρώπων μας, που το χρειάζονταν προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν. Περίπου οι μισοί επείσθησαν και μπήκαν στην παρακείμενη αίθουσα γιά τα… περαιτέρω. Οι άλλοι, ακλόνητοι στη θέση τους! Δεύτερος, πήρε τον λόγο ο λοχαγός του λόχου, ο οποίος μετά από διάφορες πατριωτικές κορώνες και φιοριτούρες περί καθήκοντος προς την πατρίδα και τέτοια, υπεσχέθη 48/ωρες άδειες -κατά προτεραιότητα στους αιμοδότες- μετά την ορκωμοσία, πείθοντας αρκετό μέρος από τους… «αρνητές». Όμως ορισμένοι παρέμεναν… ακλόνητοι. Στη συνέχεια ανέλαβε ο επιλοχίας. Έταξε απαλλαγές από βαριές αγγαρείες -«καλλιόπη», γερμανικά νούμερα στη σκοπιά, και διάφορα… «προνόμια»- πείθοντας κάμποσους ακόμη, να μπουν στον θάλαμο με τις βρυκολάκισσες του Ερυθρού Σταυρού. Παρ΄ όλα αυτά, μερικοί τελευταίοι παρέμεναν αταλάντευτοι στις θέσεις τους! Τότε, τελευταίος, ανέλαβε ένας βλάχος «μονιμάς» λοχίας εφαρμόζοντας την πιό πειστική… «πειθώ»:

-Τσακιστείτε, γαϊδούρια γιατί θα σας ψοφήσω στο καψώνι. Θα φτύσετε το αίμα της μάνας σας, παλιοτόμαρα! Και με κλωτσιές και σπρωξιές οι τελευταίοι… αρνητές έσπευσαν, έντρομοι, να δώσουν αίμα, εντελώς… οικειοθελώς!!!

Αυτό θα πει… «πειθώ». Πιθανώς αυτήν θα εννοούσε η γνωστή χοντρή «σταλίνα» βουλευτίνα του Σύριζα, στην σχετική σύστασή της στον Μητσοτάκη.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου