Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Πρόεδρος και ο «μαγικός αριθμός» εκλογής του



Τελικά οι Χρυσαυγίτες βουλευτές «παίζουν», ή όχι;
Η σύνθεση της Βουλής
   Στη σημερινή σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων οι 16 βουλευταί της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζονται, κυριολεκτικά, ως «μιάσματα». Λες κι έχουν… Έμπολα! Κανείς δεν τους θέλει, κανείς δεν τους υπολογίζει, κανείς δεν τους προσμετρά στις ψηφοφορίες! Όποιος τους «ακουμπήσει» λερώνεται και λοιδορείται από τους, πολιτικά, αντιπάλους του! Όμως οι Χρυσαυγίτες, -αρέσει, δεν αρέσει αυτό- ανήκουν στο σύνολο των βουλευτών, δηλαδή στους 300, και κατά συνέπεια με τη συνταγματική επιταγή, η ψήφος τους οφείλει να προσμετράται σε κάθε ψηφοφορία. Οπότε, στην προεδρική εκλογή είτε θα ενταχθούν στα 3/5, που δημιουργεί τον -κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- «μαγικό αριθμό» 180, που εκλέγει πρόεδρο, είτε στον -κατά ΣΥΡΙΖΑ- «ονειρικό» των 121, που ρίχνει την Κυβέρνηση και φέρνει εκλογές! Μέση λύση δεν υπάρχει!


   Κι εδώ γεννιέται το δίλημμα: Αν συνυπολογίσουμε τους βουλευτές της Χ.Α στο παιχνίδι, κάποιος θα ωφεληθεί κι ο άλλος -εκείνος που θα ζημιώσει- θα ορύεται και θα τον κατηγορεί ως… συνοδοιπόρο του ναζισμού!  Αν όχι, τότε η Βουλή θα πρέπει να «παίξει» με 300-16=284 έδρες! Οπότε ο «μαγικός αριθμός» περιορίζεται αναλόγως και γίνεται: 284Χ3/5=171, ενώ ο «ονειρικός», κατά ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνει στο 114! Αυτά λένε η λογική και οι αριθμοί! Το Σύνταγμα όμως, τί προβλέπει εν προκειμένω και πώς το ερμηνεύουν οι σοφοί συνταγματολόγοι μας; Όσοι και όποιοι φρόντισαν ένα απλό θέμα, όπως αυτό της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, να το κάνουν γόρδιο δεσμό και πηγή -μία ακόμη- διαπλοκής, μικροσυναλλαγής και, άρα, φαυλότητος;    
   Η στήλη πάντως οσμίζεται -εκ του ασφαλούς- νέο μπέρδεμα και νέο μαλλιοτράβηγμα στη Βουλή! «Τί 'χες Γιάννη, τί 'χα πάντα!». 


   Κι άντε μετά εσύ, καψερή χώρα, να δεις προκοπή με τη γραφειοκρατία και την πολιτικάντικη τυπολατρία που σε έχουν αλυσοδέσει γιά μικροκομματικά συμφέροντα και τα οφέλη της εξουσίας.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα!
    Πιστεύω ότι θα γίνουν τέτοια μαγειρέματα που θα τα ζηλέψουν
    και οι τηλεμάγειροι.
    Οι εκπλήξεις θα είναι μεγάλες....
    Η σκηνοθεσία θα γίνει από σκηνοθέτες made in Europe και αν δεν αρέσει το δοκιμαστικό θα μας ανοίξουν την πόρτα και θα τραγουδήσουν το γνωστό
    πατριωτικό...."...στο καλό και η Παναγιά μαζί σας..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή