Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Χάλι "πανεπιστημιακού επιπέδου"!



«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»!
"Φιλοκαλούμε μετ' ευτελείας...."

   Οι φωτογραφίες τα λένε όλα και οι πολλές λέξεις περιττεύουν. Η προοδευτική θολοκουλτούρα, μέλλουσα ηγετική πνευματική τάξη του τόπου, από αδιαφορία, κακή ανατροφή και διάθεση συμπαράστασης προς τις απολυμένες καθαρίστριες(!), όχι μόνο κατάντησαν κοπρώνα το Πανεπιστήμιο, δηλαδή τον ιερό χώρο που θα τους μορφώσει και θα τους κάνει -υποτίθεται- ανωτέρου επιπέδου πνευματικούς ανθρώπους, αλλά φέρνουν και σκουπίδια από το σπίτι, προκειμένου να ομορφύνουν, στολίσουν και «αρωματίσουν» κτίρια, αίθουσες και περιβάλλοντα χώρο! 
   Καμαρώστε, λοιπόν, την συμπεριφορά της πνευματικής ελίτ μιας πολιτισμένης ευρωπαϊκής χώρας και όχι της Ζουαζιλάνδης ή της Σιέρρα Λεόνε!
Επιστήμονες της αύριον... κοπιάστε!

   Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά σπάνε και καταστρέφουν τουαλέτες και χώρους υγιεινής προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα… «δίκια του εργάτη»! Λες και η χολέρα που καιροφυλακτεί από τις αναθυμιάσεις και τις μολύνσεις, θα προσβάλλει τα… πλουσιόπαιδα που σπουδάζουν, ως πολιτισμένα άτομα, στο Κέιμπριτζ και το Χάρβαρντ!

    Η υπόθεση θυμίζει δύο πράγματα:
- Αυτόν που έκοψε τα… @...@ του για να τιμωρήσει τη γυναίκα του και το

-  «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες»!


  Ναι! Αυτή η Ελλάδα μας ανήκει! Αυτή που «χτίζουμε» και αυτή που ανεχόμαστε να χτίζει μια μικρή μειοψηφία υπανθρώπων, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια, την παθητικότητα και τον «ζεμανφουτισμό» των υπολοίπων! Για να μην θιγεί η… ελευθερία του λόγου και της έκφρασης! Και, προς Θεού, το «άσυλο» και τα μάτια μας!!! Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει!
... και φιλοσοφούμε άνευ μαλακίας"

   Δυστυχώς, ουδείς είναι αναμάρτητος στην μετατροπή του Πανεπιστημίου -και μάλιστα της Φιλοσοφικής Σχολής- σε άθλια χωματερή. Θα μπορούσαν, οι πιο νουνεχείς φοιτητές, να φέρνουν μαζί τους μια σακουλίτσα, να μαζεύουν εκεί ό,τι απόρριμμα δημιουργούν και, φεύγοντας, να την πετούν στους εξωτερικούς κάδους. 
   Αλλά, είπαμε, η... «πανεπιστημιακή κοινότης», (Τίτλος ωραίος και σπουδαίος! Στομφώδης  και αντάξιος της εν γένει μπουρδολογίας του νυν συνονθυλεύματος των ΑΕΙ), με τη σύγχρονη φιλοσοφία -εκμοντερνισμένη, εκδημοκρατισμένη, προοδευτική  και, προ πάντων, αριστεροθολοκουλτουριάρικη- δεν θέλει να «φιλοκαλούμε μετ’ ευτελείας και να φιλοσοφούμε άνευ μαλακίας», όπως κάποτε έγραψε ο Θουκυδίδης ότι εκφώνησε  ο Περικλής, σε Επιτάφιο λόγο του, στη μνήμη των πεσόντων Αθηναίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Όχι! Θέλει το ακριβώς αντίθετο. Δηλαδή την ομορφιά των χύμα σκουπιδιών, τη ζωηράδα των κυκλοφορούντων αρουραίων και τη φιλοσοφία της μαλ…ας! Και μάλιστα σε μπόλικη δόση!

   Κάτω το κεφάλαιο, κάτω η καθαριότητα. Γιατί είναι… «μισή αρχοντιά», και η αρχοντιά είναι εχθρός του λαού. Έστω και κατά το… ήμισυ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου