Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η θεωρία της σχετικότητος, στον τομέα της μπουρδολογίας!


Ο εθνικός μας "Λάκης" και οι χρησμοί του.
   
   Τελικά, όλα στη ζωή είναι μια ιδέα. Ακόμη και η μπουρδολογία. Απλά, όταν αυτή εκπέμπεται από έναν αναγνωρίσιμο μπουρδολόγο προκαλεί… θαυμασμό, ενώ αν προέρχεται από κάποιον άσημο πέφτει στο κενό ή τη χλεύη.

   Στο επόμενο παράδειγμα επιδιώκεται η απόδειξη των ανωτέρω. Στην πρώτη περίπτωση ομιλεί ένας αριστερός -ο διάσημος γελωτοποιός Λάκης μας- και στην δεύτερη ένας άσημος σοβαρός δεξιός. Προσέξτε την αντιστοιχία και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

Περίπτωση 1

« Λάκης Λαζόπουλος στρέφεται εναντίον της Χρυσής Αυγής και του Σταύρου Θεοδωράκη»

 «Πιστεύω ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα παράρτημα-κατασκεύασμα του συστήματος, όπως και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Κατ' ουσίαν, η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στο κύμα των Αγανακτισμένων, ακριβώς επειδή θέλανε να ξεμπερδεύουνε γρήγορα με την άνοδο της Αριστεράς», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα!

«Όλοι αυτοί που μετεξελίχθηκαν από ακροδεξιοί σε χρυσαυγίτες σηκώθηκαν από τα γυμναστήρια και απέκτησαν εξουσία, με αποτέλεσμα να αρχίσει το σώμα να κουμαντάρει και να κάνει ό,τι θέλει. Είναι αυτό που λέμε: νους ακροδεξιός, σώμα ανεξέλεγκτο», προσθέτει.

«Ο Θεοδωράκης εκπροσωπεί ακριβώς αυτόν τον τύπο του εναλλακτικού κουλτουριάρη που κατά βάθος είναι πολύ απλός. Είναι αυτό το "νέο", το "trendy" και το "low profile", που ενώ έχει τόσα χρήματα πάει με σακίδιο στη δουλειά του και το νέο του υπόδημα χαράζει καινούρια τάση στην υπεραστική τάση, όπως την ονομάζω. Όλοι αυτοί της Μυκόνου έχουν πάρει τα σακίδια και τρέχουν σε εναλλακτικές καταστάσεις. Δε θέλω να τον προσβάλω, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης μου μοιάζει πιο χαζός ακόμη κι απ' τον Γιωργάκη κι αυτό είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο», λέει ακόμη ο Λάκης Λαζόπουλος.

Περίπτωση 2

«Ο Τάδε Ταδόπουλος  στρέφεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα»

«Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα παράρτημα-κατασκεύασμα του συστήματος, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας. Κατ' ουσίαν, ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε ως αποδέκτης του κύματος των Απογοητευμένων Πασόκων, ακριβώς επειδή θέλανε να ξεμπερδεύουνε γρήγορα με την άνοδο της Δεξιάς», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο!

«Όλοι αυτοί που μετεξελίχθηκαν από πασόκοι σε συριζάριους σηκώθηκαν από τα γυμναστήρια και ορέγονται εξουσία, με αποτέλεσμα να αρχίσει το σώμα να κουμαντάρει και να κάνει ό,τι θέλει. Είναι αυτό που λέμε: νους αριστερός, σώμα ανεξέλεγκτο και τσέπη δεξιά», προσθέτει.

«Ο Τσίπρας εκπροσωπεί ακριβώς αυτόν τον τύπο του εναλλακτικού κουλτουριάρη που κατά βάθος είναι πολύ απλός. Είναι αυτό το "νέο", το "trendy" και το "low profile", που ενώ δηλώνει άθεος πάει να δει τον Πάπα στο Βατικανό και το νέο του σινιέ πουκάμισο χαράζει καινούρια τάση στην υπεραστική τάση, όπως την ονομάζω. Όλοι αυτοί του Κόμο έχουν πάρει τα σακίδια και τρέχουν σε εναλλακτικές καταστάσεις. Δε θέλω να τον προσβάλω, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας μου μοιάζει πιο κουτοπόνηρος λαϊκιστής ακόμη κι απ' τον Αντρέα κι αυτό είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο», λέει ακόμη ο Τάδε Ταδόπουλος.


   Είπατε τίποτα;




1 σχόλιο: