Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Γελοιότητες…!

Θέσεις - Απόψεις

   Το χειρότερο από όλα τα αρνητικά συναισθήματα που μπορείς να αισθανθείς (ντροπή, πίκρα, στενοχώρια, ταπείνωση, συντριβή, κ.λπ.), είναι αναμφιβόλως η γελοιοποίηση!
   Θυμάμαι παλιά, ότι καμία βρισιά δεν «έτσουζε» περισσότερο και δεν αρκούσε γιά να διαλύσει ηθικά, από μία και μόνο λέξη που στόχευε στην γελοιοποίηση του προσβαλλόμενου. Μιά απλή, αθώα, λέξη που, αντί γιά χίλιες ύβρεις, μπορούσε να κονιορτοποιήσει και το ακμαιότερο ηθικό!
   - Άντε, ρε «μπάμια»!
   Ο χαρακτηρισμός και η παρομοίωση με το νόστιμο και συμπαθές ζαρζαβατικό ήταν ικανό να στείλει στον Καιάδα της χλεύης και το μεγαλύτερο «τουπέ»!

   Τελευταία, το σύνδρομο της «γελοιότητος» έχει κατακλύσει, απ’ άκρου εις άκρον, τη χώρα και έχει μετεξελιχθεί σε σύμφυτο του DNA της. Η πρωτοφανής γελοιοποίησή της ανά την Υφήλιο έχει δώσει τροφή γιά διασυρμό και εξευτελισμό της ακόμη και στο τελευταίο ανάξιο ανθρώπινο «απολειφάδι»!
   Μέχρι κι οι ημιβάρβαροι Τούρκοι έφτασαν να μας λοιδορούν και μας χλευάζουν ανεμπόδιστοι.
   Διεκδικούν, λέει, οφειλή 300 εκατομμυρίων ευρώ (που μπορεί και να είναι αλήθεια ως απαίτηση, αφού η σχετική επίσημη πληροφόρηση είναι ανύπαρκτη!) από διακρατικές εμπορικές συναλλαγές και, συμπεριφερόμενοι μεγαλόψυχα (!), δηλώνουν ότι μας πιστώνουν και «δεν διεκδικούν νησί» μας, γιά την εξόφληση του χρέους! Εκεί καταντήσαμε, να μας κάνουν «πλάκα» κι οι Τούρκοι!
   «Μάθαν πως γ…. αστε και πλάκωσαν κι οι γύφτοι», κατά τη γνωστή παροιμία!

   Αλλά και όποιος έχει ταξιδέψει τελευταία στο εξωτερικό, δύσκολα έχει αποφύγει, όταν δηλώνει εθνικότητα, βλέμματα οίκτου ή ειρωνείας!
   - Ίσα, ξεφτίλα Γκρέκο!, διαβλέπεις ανάγλυφα στη συμπεριφορά τους!

   Το χειρότερο όμως είναι η ουσιαστική αποδοχή του εξευτελισμού μας, μέσω επισήμων κρατικών ενεργειών και συμφωνιών που αποκαλύπτουν το μέγεθος της ολοκληρωτικής ανυποληψίας μας, ως εθνική οντότης, και της πλήρους αποδοχής της κατάστασής αυτής από εμάς τους ίδιους.
   Κραυγαλέο παράδειγμα η τραγελαφική συμφωνία με την μικρή αλλά πλούσια Φινλανδία, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο περίφημο «μεσοπρόθεσμο», (που μεταξύ μας, αν υλοποιηθεί να μου γράψετε!), η οποία αποτελεί και πρόδρομο αναλόγων συμφωνιών και με άλλες χώρες της Ευρωζώνης (Αυστρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Εσθονία, κ.λπ.), που άλλο που δεν γύρευαν παρά κάποια αφορμή γιά να το .... στρίψουν κι αυτές!
   Μας δανείζουν οι Φινλανδοί, λέει, 1 δις ευρώ, αλλά το ποσόν αυτό θα τους το δώσουμε πίσω, ως εγγύηση αποπληρωμής, γιά να το διαχειριστούν, ανθ’ ημών, γιά το καλό μας!
   Πρωτοφανή και φοβερά δείγματα εθνικού εξευτελισμού, υποτέλειας και ομολογίας αναξιοπιστίας που ξεπερνούν κάθε όριο επιστημονικής φαντασίας.

   Και, σαν κερασάκι της τούρτας και άκρον άωτον γελοιότητος, βγαίνει ο πρωθυπουργός μας, ηλιοψημένος, γελαστός και εύχαρις, και εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα, χαζοχαρούμενος όπως πάντα, ως προϊόντα της επιτυχούς πολιτικής και άοκνων προσπαθειών αυτού και της εργώδους κυβέρνησής του! Το μπουρλέσκ στην αποθέωσή του!
   Μιά χώρα χρεοκοπημένη, ανυπόληπτη, κατάπτυστη και γελοιοποιημένη διεθνώς, με πολίτες άνεργους, απελπισμένους, φτωχούς και καταπτοημένους, να πορεύεται υπό την στιβαρή ηγεσία του κ. Γ. Παπανδρέου (του αποκαλούμενου και Γιωργάκη), υπό την σοβαρή και αυστηρή αντιπολίτευση του «άχρωμου και άγευστου» κ. Αντ. Σαμαρά, το άγρυπνο μάτι του παμπόνηρου καιροσκόπου κ. Γ. Καρατζαφέρη, την μονότονη «προοδευτικότητα» της, δυσκοίλιου ύφους, κ. Αλ. Παπαρήγα, το παρακλητικό κλαψούρισμα του πονοψυχιάρη «λαθρομεταναστολάγνου» κ. Στράτα-Στρατούλη, (..στο μυαλό!) και την κραυγαλέα ασημαντότητα κάποιων «μαϊντανών» που αναζητούν στον Ήλιο, πολιτική μοίρα! (Μπακογιάννη, Κουβέλης, κ.λπ.).
   Το ιδανικό μείγμα πολιτικού προσωπικού που σκοτώνει! (…την Ελλάδα, εννοείται!)

   Η στήλη πιστεύει ακράδαντα ότι, επί τέλους, έφτασε η ώρα του Βασίλη Λεβέντη!
   - Βασίλη προχώρα, και γλίτωσε τη χώρα!
   Του σοβαρού, ακέραιου, ικανού και αδιάφθορου σωτήρα που χρειάζεται σήμερα, ανυπερθέτως, η πατρίδα!
   Εν ανάγκη, στην απίθανη περίπτωση μη αυτοδυναμίας του, με την σύμπραξη και του άλλου ρηξικέλευθου καινοτόμου οικολόγου-πολιτικού, του κ. Βεργή!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου