Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Απίστευτα και όμως αληθινά…. (και ελληνικά)!

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   - Στην καθιερωμένη πλέον συνάντηση των αθλητών που διακρίνονται με την πολιτική ηγεσία του τόπου, όπου η δεύτερη, ετερόφωτη ούσα, προσπαθεί να κλέψει λίγη από τη λάμψη των πρώτων, ποζάροντας στο φακό μαζί τους, ακούστηκαν πάλι οι ίδιες υποσχέσεις, τα ίδια σαλιαρίσματα, τα ίδια παχιά, αλλά κούφια, λόγια και οι ίδιες κλισέ σαχλαμάρες. Όμως τα κορίτσια του πόλο, που πρόσφεραν μιά ανάσα χαράς κι εθνικής υπερηφάνειας στον καταπτοημένο λαό μας, μόλις σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητος θα εξακολουθήσουν να μένουν λιμοκτονούντα, ανεπάγγελτα και απλήρωτα, από ομάδες και πολιτεία. (Εκτός κι αν γίνει κάποιο θαύμα). Από λόγια, άλλο τίποτα!
   Μέχρι κι ο αυτιστικός πρωθυπουργός μας κατάφερε να ψελλίσει μερικές κοινότοπες κουβέντες, απ’ έξω, χωρίς να τις διαβάσει! Απίστευτη πρόοδος και μπράβο του!

   - Επί τέλους, η κυβέρνηση κατάλαβε ότι στερεύει ο «χυμός» των μισθωτών και συνταξιούχων και στρέφεται πλέον σε πλουσιότερες πηγές άντλησης εσόδων.
   Άρχισε από τα «φρουτάκια» που, ήδη, πλημμυρίζουν τη χώρα, ως το έσχατο καταφύγιο του κάθε ταλαίπωρου λιγούρη που εναποθέτει, πλέον, τις τελευταίες ελπίδες του γιά οικονομική ανάκαμψη στον τζόγο.
   Το παλιό σλόγκαν της χούντας θα μπορεί, τώρα, να συμπληρωθεί ως εξής:
   «Κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και γυμναστήριο, κάθε σπίτι και «φρουτάκι»!
   Αξιόπιστες πληροφορίες της στήλης φέρνουν το υπουργείο αποφασισμένο να εγκαταστήσει, δωρεάν, από ένα «φρουτάκι» σε κάθε σαλόνι! Και σε περίπτωση μη υπάρξεως σαλονιού, σε χώλ, υπνοδωμάτιο, κουζίνα ή μπάνιο, αυλή, έστω και σε μπαλκόνι!
   Σε περιπτώσεις, μάλιστα, πολύτεκνων οικογενειών, κατόπιν σχετικής αίτησης, θα εξετάζεται το ενδεχόμενον εγκατάστασης και δύο μηχανημάτων!
   Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…! Τύφλα να’ χει ο αλήστου μνήμης Νικολό! (ο Μακιαβέλι, ντε)!

   - Γιά να αντιμετωπιστεί η χαλαρότητα και πλαδαρότητα που δημιουργεί η αποχαυνωτική ζέστη και θερινή ραστώνη, η κυβέρνηση, λόγω της κρίσιμης κατάστασης στην οποία ευρίσκεται η χώρα και της απαιτουμένης εγρήγορσης όλων, αποφάσισε πέραν των ασκήσεων ετοιμότητος που επέβαλε στη τάξη των ταξιτζήδων, τους οποίους κατέστησε κομμάντος καταπληκτικής δράσης και αξιοζήλευτης απόδοσης, (μιά χτυπούν αεροδρόμια, μιά λιμάνια, πότε εδώ, πότε εκεί!), και της μεγάλης επιτυχίας που επετεύχθη στον τομέα της αναστάτωσης της χώρας,
(γεγονός που αποδεικνύει τη ζωντάνια του Έλληνα), να επεκτείνει την επιτυχημένη μέθοδο της αγωνιστικής γυμναστικής του λαού και σε άλλες κοινωνικές ομάδες. Έτσι με εύστοχες κινήσεις και διατάγματα προετοιμάζει την κινητοποίηση γιατρών, μονίμως απλήρωτων φαρμακοποιών, δικαστικών και…. έχει ο Θεός τι θα σκαρφιστούν, ακόμη, οι κ.κ. Βενιζέλος και Ραγκούσης.

   - Και μέσα σ’ όλα αυτά τα ωραία, τσουπ!, ξεφύτρωσε και το απωθημένο του, τότε, «Γιωργάκη» και νυν πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου. Τα χασίσια και οι λοιπές ευγενείς παραισθησιογόνες ύλες που, οπωσδήποτε, βοηθούν το λαό να ξεχνάει το χάλι του, συνεχίζοντας με άλλους τρόπους την πλαστή ευδαιμονία του!
   Η στήλη, κουτοπόνηρα σκεπτόμενη, διαβλέπει, στη σημερινή ανακίνηση του θέματος, ότι στο βάθος του μυαλού της «ατσίδας» κρύβεται η ευφυής σκέψη συνδυασμού του τερπνού μετά του ωφελίμου!
   Αφού είναι γνωστόν πως στην υπόθεση των ναρκωτικών τζιράρονται μεγαλύτερα ποσά από κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα, θα σκέφτηκε, το «τσακάλι», να εκμεταλλευτεί το γεγονός της αποποινικοποίησης της χρήσης γιά την πάχυνση των ισχνών δημόσιων ταμείων.
   - «Αφήνουμε να γεμίσουν ελεύθερα τα μπαλκόνια, οι κήποι κι οι αυλές με δενδρύλλια κι ερχόμαστε μετά εμείς και φορολογούμε το προϊόν! Π.χ., 13% ΦΠΑ στην κοινή κάνναβι, 23% στο «προυσαλιό»! Χρυσές δουλειές με…. φούντες! Και λεφτά με ουρά»! 
   Αυτά που έλεγε, τότε, ότι υπάρχουν και εμείς τον κεροϊδεύαμε! 
   Απίθανη σκέψη και διορατικότητα! Η άλλη «πάστα» των μεγάλων ηγετών!!!
   Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, μη εισέτι διασταυρωθείσες, αναφέρουν πως μιά τέτοια απελευθέρωση, κατά το πρότυπο των ταξί, θα συναντήσει και αντιδράσεις. Ήδη στα Ζωνιανά υπάρχει έντονος προβληματισμός και μουρμούρα. Η δυσαρέσκεια…. «φουντώνει»  και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις!
   Πάντως το παλιό φοιτητικό σλόγκαν αλλάζει στη χώρα. Εγκαταλείπεται ο ερωτικός του χαρακτήρας  και τροποποιείται ως εξής:
   - «Αφήστε τα μίση και πιάστε το.. χασίσι»! (δις)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου