Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τα πελάγη της ευτυχίας και η κοντή γιορτή της Κυριακής.

Σχολιασμοί

   Παρακολουθώντας, όπως είναι φυσικό, την επικαιρότητα και εξετάζοντας, όσο γίνεται και όσο επιτρέπουν οι επίσημες –στρογγυλεμένες και κατευθυνόμενες- ανακοινώσεις, τους συμφωνημένους «άξονες» πάνω στους οποίους θα κινηθεί πλέον η «νέα σωτηρία» της πατρίδος, παρατηρώ πολλά κενά, πολλές αντιφάσεις, πολλές ασάφειες και πολλές, αδικαιολόγητες,
προσδοκίες, ως προς το τελικό αποτέλεσμα.
   Η στήλη δεν χαρακτηρίζεται γιά αιθεροβασίες, αβάσιμες προβλέψεις και αστήριχτη υπεραισιοδοξία. Προτιμά τη σίγουρη οδό του «μικρού καλαθιού» και του μισοάδειου ποτηριού. Και αν προκύψουν εκπλήξεις, ας είναι ευχάριστες!

   Πίσω από τους πανηγυρικούς αλαλαγμούς χαράς και ανακούφισης που εκπέμπει το πανελλήνιο, κρατώ τη δήλωση του κ. Βενιζέλου ότι, απ’ αυτή την ιστορία, της νυν επιτευχθείσης συνολικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 26,1 δις ευρώ!
   Όμως γνωρίζοντας ότι το σύνολό του αγγίζει, περίπου, το μισό δις δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η κατά 5% μείωσή του το καθιστά βιώσιμο! Δηλαδή στα 26,1 δις εντοπιζόταν το πρόβλημα και τώρα που το λύσαμε, σωθήκαμε; Όποιος θέλει το πιστεύει!

   Κανείς δεν το σκέφτηκε έτσι το θέμα, ή οι γνωστοί μηχανισμοί των καναλιών και των ΜΜΕ δουλεύουν στο φουλ τις μηχανές τους προκειμένου να παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν το λαό από τα καθημερινά του βάσανα και την πραγματική κατάσταση, που ολοένα και θα χειροτερεύει, ταΐζοντας αυτόν με φρούδες ελπίδες και παρέχοντας στην κυβέρνηση οξυγόνο και παράταση ζωής;

   Εν πάση περιπτώσει, η στήλη μη θέλοντας, εν μέσω θερινής ραστώνης, να χαλάσει την εποχιακή πλαδαρότητα, γνωστή ως «τα μπάνια του λαού», και την τεχνητή ατμόσφαιρα ευφορίας και ανακούφισης που του δημιούργησαν και την οποία, στο κάτω-κάτω, την έχει απόλυτη ανάγκη, αποφάσισε την αναστολή κάθε περαιτέρω ενασχόλησης με το θέμα της «μεγάλης επιτυχίας στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών».  Τάϊμ άουτ μέχρι το φθινόπωρο και κιχ, επί του θέματος!
   Όμως, σε όλους, όσοι πανηγυρίζουν τώρα χαζοχαρούμενα την «σωτηρία» (κούνια που τους κούναγε!), την έχει «στημένη» στη γωνία και υπόσχεται δριμύτερη επιστροφή από Σεπτέμβριο! Μετά τα θερμά μπάνια και τον καυτό ήλιο, έρχεται η ψυχρολουσία!
   Και μέχρι τότε, όλο και κάτι θα βρίσκεται γιά «γκρίνια» και σχολιασμό. Καλό καλοκαίρι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου