Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

«Τακτοποίηση» αυθαιρέτων. Η νέα φαρσοκωμωδία σηκώνει αυλαία!

Σχολιασμοί

   Αυτός, τέλος πάντων, ο κ. Παπακωνσταντίνου, τελικά, είναι σπάνια περίπτωση ανθρώπου! Όπου απλώνει τα χεράκια του τα κάνει μαντάρα! Σοβαροφανής, σοφολογιότατος, με τα μικρά του ματάκια πίσω από τετράγωνα γυαλάκια και μελιστάλακτο ύφος που ακτινοβολεί αγαθότητα, θα ήταν πολύ επιτυχημένος σε μπουφονική κωμωδία, παρτενέρ, π.χ., του Ζακ Τατί, αλλά τελείως ακατάλληλος σε ρόλους που επηρεάζουν τις τύχες των ανθρώπων μιάς ολόκληρης κοινωνίας.
   Συνεπέστατος στην τσαπατσουλιά που τον χαρακτήρισε στο μέχρι τώρα ολέθριο έργο του (!), συνέπειες του οποίου πληρώνει όλη η ελληνική κοινωνία, την συνεχίζει απτόητος και την «αποθεώνει», σήμερα, με το νέο του κατόρθωμα. Το εκτρωματικό νομοσχέδιο περί «αυθαιρέτων».
   Πόνημα προχειρότητος, ανευθυνότητος, ανεδαφικότητος, στην γνωστή πλέον κατεύθυνση της αγωνιώδους αναζήτησης εσόδων, μέσω της πεπατημένης, αλλά όχι και τόσο επιτυχημένης, μεθόδου της αρπαχτής! «Φέρτα τώρα, όπως – όπως, και μετά βλέπουμε»!

   Η στήλη θεωρεί απολύτως βέβαιη, εκτός του αλαλούμ που θα δημιουργηθεί, (ένα ακόμη), την εισπρακτική αποτυχία του παλαβού και πολύπλοκου συνονθυλεύματος που έρχεται γιά ψήφιση στη Βουλή. Εκτός και αν στην πορεία αλλάξει άρδην!
   Πέραν των άλλων ασυναρτησιών, ελλείψεων και ανοησιών, σημειώσατε και τα εξής.

   - Τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, δεδομένης της σημερινής οικονομικής κατάστασης του κόσμου, είναι τεράστια και αποτρεπτικά, άρα οι δηλώσεις που θα υποβληθούν, προβλέπω, ελάχιστες σε σχέση με τον πραγματικό αριθμό των αυθαιρέτων.
   - Δεν έχει προβλεφθεί τίποτε γιά την αμοιβή των μελετητών μηχανικών, οι οποίοι θα συντάξουν τις σχετικές μελέτες και θα καταρτίσουν τους αντίστοιχους φακέλους. Η περίπτωση των ημιυπαιθρίων ήταν τελείως διαφορετική και σημαντικά απλούστερη, από πλευράς όγκου και σπουδαιότητος εργασίας.
   - Το χαρακτηριστικότερο δείγμα προχειρότητος και επιπολαιότητος του όλου νομοσχεδίου φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η στατική επάρκεια των αυθαιρέτων. Ζητείται από τους μελετητές να την πιστοποιήσουν και εγγυηθούν με την υπογραφή τους ύστερα από «…. ταχύ οπτικό έλεγχο»!!! Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει!
   - Ε, ρε, γλέντια, που έλεγε κι ο αείμνηστος Σπαθάρης στον Καραγκιόζη του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου