Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η νεφελώδης σύνοδος κορυφής της 21/6 και το ακαταλαβίστικο διακύβευμα.

Επικαιρότης

   Η κυβέρνηση και τα επίσημα φερέφωνά της στα ΜΜΕ, (είτε σοβαροφανείς οικονομολόγοι της πλάκας, είτε απλά καραγκιοζάκια), μαζί με τα ναρκισσευόμενα αγράμματα δευτεροκλασάτα παπαγαλάκια των πρωινάδικων, τελικά θα μας τρελάνουν!
   Η στήλη ομολογεί πλήρη αδυναμία να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και πού πάει το πράγμα. Ποιό είναι, επί τέλους, το υψίστης σημασίας διακύβευμα της αυριανής συνόδου κορυφής;
   Αφού σαν καλοί και υπάκουοι μαθητές είπαμε το ποίημά μας ψηφίζοντας μεσοπρόθεσμο και εφαρμοστικό νόμο, κατεβάσαμε ωραία, ωραία τα βρακάκια μας, πασαλείψαμε τα «επίμαχα» μέρη με την καλής ποιότητος βαζελίνη που έφερε με άνεμο αισιοδοξίας ο νέος υπουργός μας επί των οικονομικών και περιμένουμε την «εφαρμογή» του μοιραίου!
   Τι άλλο θέλουν, επί τέλους, από μας οι εταίροι μας και δεν ρίχνουν τα φράγκα της νέας σωτηρίας μας, αλλά μας κάνουν κόνγκξες! Αφού ο πρωθυπουργός μας, (αυτή η «ατσίς του θριάμβου»!), μας διαβεβαίωσε ότι, όπως μας έσωσε πέρυσι, θα μας σώσει και φέτος και του χρόνου και του παραχρόνου και….. μέχρι συντέλειας του αιώνος! Αρκεί να καθόμαστε αδιαμαρτύρητα, σαν καλά και φρόνιμα παιδιά, στον φορολογικό «αποχυμωτή» του και να ψηφίζουμε πάντα…. ΠΑΣΟΚ!
   Τελικά, σ’ αυτή την περιβόητη σύνοδο, δεν καταλαβαίνω τι υποστηρίζουν οι μεν, τι προτείνουν οι δε και ποιό είναι το ελληνικό αίτημα!
   Η κυβέρνηση στο εσωτερικό καλλιεργεί κλίμα πλήρους αποπροσανατολισμού και συσκότισης. Εδώ παπάς, εκεί παπάς!
   Απόδειξη της μπαγαπόντικης αυτής στάσης και κουτοπονηριάς είναι η εξής διάχυτη παράλογη αλληλουχία συλλογισμών.
   - Η κυβέρνηση κατηγορεί την κ. Μέρκελ ότι τηρεί ανθελληνική στάση
   - Η κ. Μέρκελ ζητεί συμμετοχή ιδιωτών στην αγορά του ελληνικού χρέους και αντιδικεί έντονα με τον κ. Τρισέ, ο οποίος το αρνείται σφόδρα.
   - Δηλαδή, επί του προκειμένου, κυβέρνηση και Μέρκελ έχουν τις ίδιες θέσεις και μάχονται κατά Τρισέ και σία!
   Άρα η πλάγια, μέσω των βαλτών κονδυλοφόρων και εξώνητων μαρκουτσοφόρων, πολεμική κατά Μέρκελ, φαντάζει, τουλάχιστον, σχιζοφρενική!

   Ας μην αυταπατώμεθα, η τακτική της ασάφειας και του μπουρδουκλώματος αποτελεί μόνιμη, γνωστή και κλασική πασοκική συμπεριφορά, προκειμένου να θολώνει τα νερά, να εξαπατά τους χαχόλους του, ανακατεύοντας τα πάντα και τους πάντας, ώστε να φορτώνει, σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη της κάθε αποτυχίας στους …. άλλους! Ποτέ και πουθενά δεν φταίει η κυβέρνηση, ποτέ δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ! Ποτέ!

   Απλό και φρέσκο παράδειγμα, η απεργία των ταξιτζήδων. Ο Ρέππας είχε συμφωνήσει μαζί τους κάποια πράγματα και έρχεται μετά ο Ραγκούσης, «εν μια νυκτί και μόνη», και ανατρέπει τα πάντα, μηδενίζοντας απολύτως το περιουσιακό στοιχείο των ιδιοκτητών ταξί, που λέγεται «άδεια» και το οποίο για ορισμένους είναι ό,τι έχουν και δεν έχουν, αφού γιά ν’ αποκτήσουν αυτή την πολυπόθητη «άδεια», πούλησαν ό,τι είχαν και δεν είχαν, (σπίτια, χωράφια, κ.λπ.)! Έτσι, απελπισμένοι που χάνουν το άπαν τους, φυσικό είναι να ξεσηκωθούν σ’ έναν απεγνωσμένο αγώνα ζωής ή θανάτου, αναστατώνοντας το σύμπαν. Η κυβέρνηση παρακολουθεί απαθής και αμήχανη, αλλά γιά το δημιουργούμενο χάος δεν φταίει κανείς άλλος, παρά μόνον ο….. Σαμαράς!
   Όπως γιά τις διαμαρτυρίες, τους αγανακτισμένους, τις μούντζες, τα γιαούρτια και τους, πάσης φύσεως, προπηλακισμούς φταίει ο…. Τσίπρας!

   Και όποιος πιστεύει όλες αυτές τις παιδαριώδεις αιτιάσεις και δικαιολογίες, χωρίς να ανήκει στον κύκλο των καλοτρωγώντων ημετέρων, των αφιονισμένων χαχόλων πασόκων, ή των πληρωμένων κεκραχτών της τηλεόρασης, (π.χ. ο «κρεοπωλόπουλος» του μεγάλου καναλιού), καλόν θα ήταν να μετρήσει το IQ του, μη πολυπιστεύοντας αυτό που είπε κάποτε η διάσημη ηθοποιός, (παρ’ ολίγον υποψηφία γιά «Όσκαρ», που, αδικηθείσα κατάφωρα, το έχασε στο τσακ!), κ. Βάνα Μπάρμπα. («Οι ξύπνιοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ»)! Το αποτέλεσμα μιάς τέτοιας μέτρησης, θα τον εκπλήξει δυσάρεστα!

   Στην ουσία τώρα και με αναμφισβήτητο δεδομένο το χαμηλό ανάστημα των Ευρωπαίων ηγετών, η στήλη δεν προβλέπει λήψη σημαντικών αποφάσεων, κατά την προσεχή σύνοδο. Το αντίθετο θα την εκπλήξει. Θ’ ακούσουμε κάποιο διφορούμενο μπλα,μπλά με πολλά μεσοβέζικα λόγια, αισιόδοξα παραμύθια και… αναβολή γιά λήψη οριστικών αποφάσεων από Σεπτέμβρη και….. βλέπουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου