Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Δικαίωση. Ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Επικαιρότης

   Τελικά, ο μέγας λαϊκός ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου, τώρα δικαιώνεται! Έπρεπε να περάσουν 30 και, χρόνια γιά να αποδειχθεί περίτρανα, το πόσο διορατικός υπήρξε και πόσο δίκιο είχε όταν, τότε, αντιδρούσε λυσσαλέα στην ένταξη της Ελλάδος στην, τότε, ΕΟΚ και νυν Ε.Ε., με τα γνωστά «Όχι στην Ευρώπη των μονοπωλίων», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, ίδιο συνδικάτο», και άλλα τέτοια ρηξικέλευθα και επαναστατικά συνθήματα, που ηλέκτριζαν και συγκλόνιζαν!
   Αν τότε είχε εισακουστεί ο «αείμνηστος» νεφεληγερέτης του λαϊκού αισθήματος και δεν είχαμε εισαχθεί στην φοβερή αυτή σφηκοφωλιά, δεν θα είχαν επισυμβεί τα κατωτέρω περιγραφόμενα καταστροφικά γεγονότα και η χώρα θα συνέχιζε περήφανα την ιστορική της πορεία, φωτίζοντας και εμπνέοντας τους λαούς, στις πλατειές λεωφόρους της πραγματικής δημοκρατίας, της προόδου και ευημερίας!
   - Δεν θα είχαμε αναγκαστεί να πάρουμε (με το ζόρι!) τα διάφορα οικονομικά πακέτα (Ντελόρ, ΜΟΠ, κ.λπ.), που τα ρίξαμε στην καλοπέραση, την τεμπελιά, την κομπίνα και την αρπαχτή, με αποτέλεσμα να γιγαντώσουμε τη διαφθορά ( καλαμπόκι Αθανασόπουλου, περίπτωση Μαυράκη, κ.λπ.).
   - Δεν θα κακομαθαίναμε στην καλοπέραση, την αρχή της «ήσσονος προσπαθείας», την σπατάλη, την υπερκατανάλωση, τα θηριώδη 4Χ4, την διόγκωση του αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, τους παχυλούς μισθούς, την αδιαφορία περί το καθήκον, τον αντιπαραγωγικό ωχαδελφισμό, κ.λπ.,κ.λπ…
   - Δεν θα μπαίναμε στον πειρασμό του αλόγιστου δανεισμού (όταν τέλειωσαν οι τζάμπα επιχορηγήσεις), ιδιωτικού και δημόσιου, το πλαστικό χρήμα και τα πάσης φύσεως «θαλασσοδάνεια», όπως «εορτοδάνεια», «διακοποδάνεια» και διάφορα άλλα «διαβολοδάνεια», που φόρτωναν αβάσταχτα τα επιπολαίως λειτουργούντα ελληνικά νοικοκυριά, μετατρέποντας τους έντιμους «νοικοκυραίους» σε πονηρούς ανεύθυνους μπαταξήδες!
   - Δεν θα μαγειρεύαμε τα οικονομικά μας στοιχεία, προκειμένου οι ατσίδες του Σημίτη να μας βάλουν, κομπιναδόρικα, στη ζώνη του ευρώ και οι μπουνταλάδες του Καραμανλή να διαλαλούν παπαρδέλες περί «θωρακισμένης οικονομίας» της Ελλάδος.

   Κατά συνέπειαν, δεν θα φτάναμε το δημόσιο χρέος στα σημερινά δυσθεώρητα ύψη, δεν θα φτάναμε σε αδυναμία πληρωμών και, άρα, δεν θα χρεοκοπούσαμε.

   Αυτά τα προέβλεπε ο μεγάλος ηγέτης των μη προνομιούχων Ανδρέας που το χαρισματικό του πνεύμα «έβλεπε» 100 χρόνια μπροστά και γι' αυτό ωρυόταν κατά του μεγάλου κεφαλαίου και των μισητών μονοπωλίων της Ευρώπης, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε από τον κοντόφθαλμο Κ. Καραμανλή, της «επαράτου» δεξιάς! Ούτε η θεαματική αποχώρησή του από την τελετή υπογραφής της ένταξης απέτρεψε το μοιραίο γιά τη χώρα μας!
   Αυτά πληρώνουν οι άφρονες λαοί, όταν δεν ακούν τους μεγάλους και διορατικούς τους ηγέτες! Καλά να πάθουμε, τώρα. Ας προσέχαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου