Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Μιά ενδιαφέρουσα συζήτηση !

Επικαιρότης

Προχθές παραβρέθηκα σε μια φιλική συντροφιά και μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Θέμα, τι άλλο, η τρέχουσα κατάσταση.

- Κάποια στιγμή, ένας φίλος αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δίνουν υψηλά ποσοστά στο κυβερνόν κόμμα και πάμπολλες μονάδες καταλληλότητος (!!) στον νυν πρωθυπουργό, διατύπωσε την άποψη ότι όλες αυτές οι «δημοσκοπήσεις» είναι προκατασκευασμένες και χαλκευμένες. Δηλαδή «σικέ»! Κατασκευάσματα των εξώνητων ΜΜΕ.
 Η πραγματική βούληση του λαού καταγράφεται στους δρόμους και τις λαϊκές αγορές και δίνουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα.
- Αν με τόσα αντιλαϊκά μέτρα που κλονίζουν απ’ άκρου εις άκρο τον κοινωνικό ιστό, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζεται από το 37% του ελληνικού λαού, τότε με μια άλλη, φιλολαϊκή πολιτική που θα έπρεπε να φτάσει; Σίγουρα στο 85% και πάνω!
Άρα μην πιστεύετε αυτές τις κατασκευασμένες, τάχα, «δημοσκοπήσεις»! Προβοκατόρικα κατασκευάσματα γκαιμπελικού προτύπου. Παλαιά και γνωστή πασοκική πρακτική!

- Ένας άλλος, διατύπωσε την άποψη ότι τα νούμερα είναι σωστά, αφού το ΠΑΣΟΚ από της ιδρύσεώς του, δεν αποτελεί πολιτικό σχηματισμό, (κόμμα, κίνημα, ή όπως αλλιώς λέγεται), αλλά κοινωνική συσπείρωση!
Στις τάξεις του συσστρατεύτηκε το χειρότερο και το πιο σκάρτο τμήμα του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικής καταγωγής και προέλευσης. Ό,τι άχρηστο, ανίκανο, κουτοπόνηρο, συμπλεγματικό και με απωθημένα, περιθωριακό στοιχείο και ό,τι κατακάθι υπήρχε στην ελληνική κοινωνία βρήκε, άμεσα, την κατάλληλη και αρμόζουσα πολιτική του στέγη!
Την αρχική, αυτή, μαγιά πλαισίωσαν και γιγάντωσαν, συν τω χρόνω, διάφοροι δυσαρεστημένοι, καταπιεσμένοι, ιδιοτελείς, κουτοπόνηροι καιροσκόποι, αφελείς, αλλά και κάμποσοι αγνοί ιδεολόγοι.
Το «κίνημα» ταΐστηκε με άφθονο λαϊκισμό και ποτίστηκε με μπόλικη συνθηματολογική δημαγωγία («Αλλαγή», «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, ίδιο συνδικάτο», «Τσοβόλα, δώστα όλα», κ.λπ., κ.λπ., κ.λπ.) και εδραιώθηκε με την ανάπτυξη ενός πανίσχυρου μαξιμαλιστικού και ιδιοτελούς συνδικαλισμού (από τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ, μέχρι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία), την σύσταση φαύλων και κυρίαρχων «τοπικών», «κλαδικών» και την οργάνωση ενός αποφασιστικού και αποφασίζοντος «πρασινοφρουρισμού», προς δόξα της απόλυτης κομματικοποιημένης αναξιοκρατίας.
Χωρίς «χαρτί» από την «τοπική», δεν έμπαινες στο Δημόσιο, μακάρι να είχες τον Θεό μπάρμπα, ή πτυχίο από το Χάρβαρντ!
Έτσι μακροημέρευσε η κομματοκρατία και διαιωνίστηκε η παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Έτσι δημιουργήθηκαν τα «σπλάχνα» του, που συνομολογεί σήμερα, ανερυθρίαστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου με τα οποία, τώρα που τέλειωσαν τα ψέμματα και ήρθε η ώρα του λογαριασμού, θα πρέπει να συγκρουσθεί! Αγώνας σκληρός, μέχρι θανάτου, στα «μαρμαρένια αλώνια»!

Η αλόγιστη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και η στρεβλή κρατική λειτουργία οδήγησε, σε βάθος χρόνου, στη διάχυση της διαφθοράς σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, την κραιπάλη της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, την εξώθηση της ελληνικής κοινωνίας στην σπατάλη ενός πλαστού ευδαιμονισμού, τις Σειρήνες του εύκολου αλλά δολερού υπερδανεισμού (κρατική καταφυγή του κράτους στις περίφημες «αγορές», ιδιωτικές κάρτες, εορτοδάνεια, διακοποδάνεια, καταναλωτικά, κ.λπ.) και τις φούσκες του απατηλού Χρηματιστηρίου των λίγων "πονηρών".
Κατάληξη; Αυτή που βιώνουμε σήμερα, δηλαδή ανώμαλη προσγείωση!

Με αποφασιστική συμμετοχή στην σημερινή κατάντια και της ΝΔ, η οποία για 5,5 χρόνια «ήξερε αλλά δεν μίλαγε»!
Ένας άτολμος Καραμανλής, παρακολουθούσε αδρανής, (δειλός, μοιραίος και άβουλος, κατά τον ποιητή) την φρενήρη πορεία της χώρας προς τον γκρεμό. Χωρίς να πατήσει το φρένο, χωρίς να στρίψει το τιμόνι και, το σπουδαιότερο, χωρίς να φωνάξει «Χριστιανοί, βοήθεια χανόμαστε!» και να ενημερώσει τον λαό για το τι πρόκειται να συμβεί, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.
Να προειδοποιήσει και ενημερώσει, έγκαιρα, έγκυρα και υπεύθυνα το πανελλήνιο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για την καταιγίδα που έρχεται. Και να ζητήσει έγκριση να προχωρήσει σε βαθιές τομές, μέσω εκτάκτων εκλογών η δημοψηφίσματος. Βεβαίως θα τις έχανε, αφού η δημαγωγία θα έλεγε, (πολύ πιο αβασάνιστα τότε), «λεφτά υπάρχουν», αλλά θα πήγαινε σπίτι του, με αξιοπρέπεια και ήσυχη συνείδηση! Και τώρα θα γύριζε επαληθευμένος και πανίσχυρος! Όμως…..δεν το έπραξε!

Εν πάση περιπτώσει, κακήν κακώς, φτάσαμε εδώ που όλοι βλέπουμε και, πλέον, ξέρουμε.
Ήδη το αγνό, ρομαντικό και ιδεολογικά κινούμενο τμήμα του ΠΑΣΟΚ έχει αποδράσει. Είτε με μεταγραφή σε άλλους πολιτικούς χώρους, είτε απέχον αηδιασμένο.
Όμως ο συμπαγής φαύλος πυρήνας του οπαδικού ΠΑΣΟΚ παραμένει αλώβητος στις επάλξεις. Οι βολεμένοι, οι ιδιοτελείς, οι αφελείς, οι κεκράχτες, τα ανόμως πλουτήσαντα λαμόγια, οι εξώνητοι, τα «σπλάχνα», βεβαίως, παραμένουν. Συμπαγείς και συσπειρωμένοι περιμένουν λουφάζοντας. Και καραδοκούν, αμετανόητοι, να περάσει η μπόρα (όπως πιστεύουν) και να επανέλθουν στη βασιλεία τους!
Έτσι δικαιολογούνται τα σημερινά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, και με λίγο «σπρώξιμο» από τα ΜΜΕ, εννοείται! Αν τολμήσει να τα θίξει, τότε θα δούμε τι θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις! (έστω και κατευθυνόμενες)

Τελικά, πολύ με προβλημάτισε η άποψη του φίλου!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου