Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η αξιοπιστία της χώρας και.... άλλα παραμύθια!

Σχολιασμοί

Είναι πασίγνωστο, πλέον, και αντιληπτό από κάθε νοήμονα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε απελπιστικό χάλι. Στο βαθύτερο σημείο τέλματος και αποσύνθεσης. Άρα στο έσχατο όριο αναξιοπιστίας, γιά όλα τα επίπεδα ζωής. Πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό.
Τίποτε δεν εμπνέει σιγουριά κι εμπιστοσύνη. Τόσο στο εσωτερικό, (ο λαός χειραγωγείται και παραμυθιάζεται εύκολα), όσο και στο εξωτερικό, (δυστυχώς, μας έχουν πάρει χαμπάρι και δεν ξεγελιόνται άλλο).
Κανένας τομέας δραστηριότητος και λειτουργίας δεν εμφανίζει ελπίδα και προοπτική γιά το μέλλον.
Πλήρης διάλυση κάθε κρατικού οργανισμού, πλήρης αποσυναρμολόγηση παντός ελεγκτικού μηχανισμού, απόλυτος μαρασμός και αδράνεια κάθε παραγωγικής διαδικασίας. Σε συλλογικό ή ατομικό επίπεδο.Ανάπτυξη μηδέν! Ούτε σαν σκέψη, καν! Η χώρα αναδίδει έντονα οσμή σήψης και όλοι συναθροισμένοι στην αγορά περιμένουν, μοιρολατρικά και μουδιασμένα, τους «βαρβάρους»!

Εκείνο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο (όσοι απέμειναν, τέλος πάντων ) είναι οι κορδακισμοί των διαφόρων ταγών του ΠΑΣΟΚ, όλων των βαθμίδων,(ποιόν κοροϊδεύουν, άραγε;) οι οποίοι περιφέρονται στα κανάλια και, ενορχηστρωμένα, κομπορρημονούν περί της, τάχα, ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας! Κάτι που αποτελεί ύψιστο επίτευγμά τους και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ των 15 μηνών που κυβερνούν τον τόπο! Μιας αξιοπιστίας που είχε απολεστεί, αποκλειστικά, στα 5,5 χρόνια της ΝΔ!
Δηλαδή, μέχρι το 2004 όλα ήσαν τέλεια και όλα λειτουργούσαν άψογα επί δεκαετίες, σαν καλοκουρντισμένο ρολόι, αλλά άρκεσαν τα 5,5 έτη της «επάρατης» για να γίνουν όλα μπάχαλο, να έρθουν τα πάνω κάτω και να απαιτηθεί όλος αυτός ο ορυμαγδός των σκληρών μέτρων και η κηδεμονία της χώρας από την «τρόικα» για άγνωστο βάθος χρονικού ορίζοντα. Με αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος των 300 δις, που παρέδωσε η ΝΔ να μειωθεί και να γίνει κατά το 2014…… 450 δις!!!
Κορυφαίο δείγμα αξιοπιστίας, αλλά και ικανότητος! (Στον λαϊκισμό και την εξαπάτηση, σίγουρα)
Ο λαός στριμώχνεται, σφίγγεται και στραγγαλίζεται οικονομικά για να πάει, αντί μπροστά,…….μιάμιση φορά πίσω!!!

Πέραν του ζοφερού αύριο, υπάρχει και το κοντινό χθες που βρίθει τρανταχτών πασοκικών δειγμάτων αξιοπιστίας. Σταχυολογούνται, τυχαία, μερικά ενδεικτικά.
α) Το περίφημο καλαμπόκι του Υπουργού Οικονομικών κ. Ν. Αθανασόπουλου.
Η πρώτη αποκαλυφθείσα «ξεφτίλα» της, τότε, κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Φέρναμε γιουγκοσλάβικο καλαμπόκι , το βαφτίζαμε ελληνικό, το εξάγαμε και παίρναμε επιδοτήσεις. Ο Αθανασόπουλος πήγε τελικά φυλακή, νομίζω 3,5 χρόνια, και η χώρα πλήρωσε κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια πρόστιμο….αξιοπιστίας!
β) Τα περιφερόμενα κοπάδια αιγοπροβάτων της Κρήτης.
Τα μετέφεραν με φορτηγά, από μέρος σε μέρος, για να καταγράφονται πολλαπλώς και να εισπράττονται από τους κουτόφραγκους πολλαπλάσιες, αλλά κλεψιμαίικες επιδοτήσεις! Οι κουτόφραγκοι επεσήμαναν ότι ο πληθυσμός αμνοεριφίων της Κρήτης υπερέβαλε τον ανθρώπινο! Σαφές δείγμα αξιοπιστίας!
γ) Η καταγραφή των βαμβακοκαλλιεργουμένων αγρών.
Τα δηλωθέντα στρέμματα έφερναν την Ελλάδα από πλευράς έκτασης, όπως δήλωσαν οι κουτόφραγκοι της Ε.Ε, μέχρι την Αυστρία! Άλλη τρανταχτή απόδειξη αξιοπιστίας!
δ) Η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, επί κυβερνήσεως Σημίτη, έγινε με πλαστά, χαλκευμένα, στοιχεία που «μαγειρεύτηκαν» από μεγάλο διεθνή οίκο, (πληρωθέντα αδρά για τις υπηρεσίες του αυτές), γνωστό για τις ικανότητές του σε σχετικές λαμογιές και αλχημείες! Και έτσι, αξιόπιστα, μπήκαμε στο ευρό! (Ευτυχώς!)
Στη συνέχεια, όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις ήσαν υποχρεωμένες να καταφεύγουν στη μέθοδο της «δημιουργικής λογιστικής», όπως βάφτισαν ευσχήμως την εξαπάτηση και παραπληροφόρηση, με χρήση ψευδών στατιστικών στοιχείων, κοροϊδεύοντας εαυτούς και αλλήλους, βυθιζόμενοι, ανεπιστρεπτί, στη φενάκη της ουτοπίας, βυθίζοντας, ταυτοχρόνως, την χώρα στο χάος και το αδιέξοδο που, νομοτελειακά, επερχόταν με ταχύτητα και δριμύτητα!

Θα μπορούσε με ένα απλό παράδειγμα να απεικονιστεί όλη η εξέλιξη της σημερινής κατάντιας, που άρχισε από την είσοδο της Ελλάδος στην, τότε, ΕΟΚ και την εισροή στη χώρα των πακτωλών ενισχύσεων για την οργάνωση της οικονομίας της, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν επενδύθηκαν αλλά κατασπαταλήθηκαν στην άμετρη και χυδαία κατανάλωση.
Το ΠΑΣΟΚ κατασκεύαζε, επί δεκαετίες, την βόμβα. Την όπλισε και την προγραμμάτισε. Μετά, όταν δεν μπορούσε να την ελέγξει πλέον, την πάσσαρε στη ΝΔ. Αυτή μην μπορώντας να κάνει τίποτε, την κράτησε, αδρανής και αμήχανη, μέχρι το παραπέντε, και στο «τσακ» την πέταξε (μακριά, να φύγει από πάνω μου!) στα χέρια του άφρονος αδημονούντος και διψασμένου για εξουσία κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θέλοντας να συνεχίσει επιτυχώς (sic) την οικογενειακή παράδοση, την άρπαξε με λαχτάρα, σαν χάνος το δόλωμα! (Μωρέ να πάρουμε την εξουσία και μετά, βλέπουμε!)
Και η βόμβα, όπως ήταν φυσικό, έσκασε στα χέρια του!!!
Αυτή, φευ, είναι η σκληρή πραγματικότητα κι ας λέει ό,τι παπαρδέλες, περί αξιοπιστίας, θέλει εκείνος ο τζιτζιφιόγκος, ο επί των Εξωτερικών!

Αλλά, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το ΠΑΣΟΚ διαθέτει μια ανυπέρβλητη μαστοριά. Ξέρει να κλέβει, να παραποιεί, να κοροϊδεύει, να ξεγελά, ξέρει όμως και να κρύβεται! Να τα μπαλώνει, όπως-όπως, και να βγαίνει πάντοτε λάδι! Τουλάχιστον μέχρι τώρα. Έτσι, με την αβάντα των ΜΜΕ, που σύσσωμα βάζουν γερή πλάτη οργιάζοντας στην παραπληροφόρηση, πλασάρει την «αλήθεια» που θέλει αυτό!

Όμως τώρα, οι μεν ξένοι μας έχουν πάρει χαμπάρι (απ’ την καλή και την ανάποδη) και μας επιτηρούν αυστηρά και συστηματικά, με επικυρίαρχους κομισάριους. Μέχρι και το τέως ποδοσφαιριστή κ. Ολι Ρεν έστειλαν για ασφυκτικό μαρκάρισμα και, αν χρειαστεί, σκληρά τάκλινγκς!
Όσο για τον λαό, για τον οποίο μέσα τους λένε «Ας’ τους αυτούς, ποιος τους χ….),
«Κοντός ψαλμός, αλληλούια»! Έρχεται θύελλα!

Διακυβεύω πρόβλεψη. Το χειρότερο «ανάθεμα» (με την πάρα πολύ πλατειά έννοια του όρου, κι ο νοών νοείτω) θα το ρίξουν τα καλοβολεμένα «σπλάχνα» τους! Εν ονόματι του κλονιζόμενου «βολέματος» και της κατεδάφισης των φαύλων «κεκτημένων»!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου