Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

«Κάψετε τη χώρα»… αντί του παλιού «Βυθίσατε το Χόρα»!

Άνοιξε ο δρόμος γιά ηλεκτρογεννήτριες και πεντάστερα ξενοδοχεία! 


Τελικά είχε δίκιο ο αλήστου μνήμης χουντικός υπουργός Γ. Λαδάς, που έλεγε πως οι αριστεροί δεν θα πρέπει ν΄ αντιμετωπίζονται με πολιτικούς όρους, αλλά με ψυχιατρικούς!
Κατ΄ αρχήν προσπάθησα, ματαίως, να παρακολουθήσω και καταλάβω τα λεγόμενα στα θαλασσοσυνέδριά τους μετά την απομάκρυνση του τέως αρχηγού τους, ο οποίος δεν ήρθε, μεν, «με φόρα», αλλά έφυγε με «φόρα», αφήνοντας πίσω του παραλογισμό, ασυνενοησία, ακαταλαβίστικα πολιτικά «τσιτάτα» και μανιφέστα, κάτω από ίδρυση καπετανάτων με διάφορα -κωμικοτραγικά- ονόματα, π.χ. «Ομπρέλα» και άλλα τέτοια φαιδρά, υπό την προσωρινή καθοδήγηση ενός (Ε)Φάμιλου ηγέτη μιάς χρήσεως. Δεν κατάλαβα γρι από που το πήγαιναν και τί ήθελαν να πουν!
Ξεπερνώ το, περίπου, πολιτικό απολίθωμα, τον συστηματικόν υποψήφιο ηγέτη, (μετά το ΠΑΣΟΚ και τον Σύριζα, επόμενη υποψηφιότητα, φρονώ θα είναι κάπου μεταξύ ΚΚΕ και ΝΔ), ο οποίος ως νέος Δον Κιχώτης, (συνομήλικος του Θερβαντικού), βλέπει παντού στα καμένα κορφοβούνια ηλεκτρογεννήτριες και… πεντάστερα ξενοδοχεία!!! και εστιάζω στο πιό τραγικό και ελεεινό αντιπολιτευτικό επιχείρημα που τολμούν να καταθέσουν οι άθλιοι σσυριζαρέοι: «Το μόνο σχέδιο του Μητσοτάκη είναι… οι εκκενώσεις των καιομένων περιοχών»!
Προσπαθώντας, μετά κόπου, να αντιπαρατεθώ σοβαρά, θυμάμαι πως κατά την μεγάλη φωτιά στο Μάτι, ο πανικός του κόσμου, η ανικανότητα της πολιτικής ηγεσίας και η ασυνεννοησία των αρμοδίων φορέων παγίδεψαν και έκαψαν, σαν ποντίκια στη φάκα, 102 ανθρώπους. Κι αυτό σε μία μόνο -σχετικά μικρή- περιοχή, ενώ στην τωρινή -γενικευμένη και υπόπτου αφετηρίας- πανελλήνια πύρινη έξαρση, το λοιδωρούμενο 112 δεν επέτρεψε την απώλεια ούτε μιάς, (1), ανθρώπινης ζωής.
Και όχι μόνον αυτό, αλλά οι κατάκοποι από την πολυήμερη και κοπιώδη ταλαιπωρία αστυνομικοί και πυροσβέστες κατηγορήθηκαν γιατί..., λέει, άσκησαν βία, μη επιτρέποντας σε κάποιους απελπισμένους πυρόπληκτους να γυρίσουν στα σπίτια τους και να… καούν μαζί τους!
Αφήνω τελευταίο ένα ηλίθιο, αστήρικτο και αχάριστο επιχείρημα, εκτοξευμένο από τον γνωστό συριζαίο ρομά υπουργό των βορείων προαστίων: «Οι Ρουμάνοι πυροσβέστες είναι καλύτεροι από τους δικούς μας»!
-Ουστ από κει, αχάριστοι γραικύλοι κοπρίτες που διψάτε γιά εξουσία, ζητώντας και τα ρέστα, μετά τις καταστροφές που προκαλέσατε -και προκαλείτε- στη χώρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου