Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

"Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα"!



 ή, "δώσε θάρρος στον χωριάτη..."
Θλίψη και περισυλλογή, χωρίς λόγια
    Σαν μικρή συνεισφορά της στήλης στο βαρύ πένθος του πολιτισμένου κόσμου γιά το αχαρακτήριστο γεγονός των βάρβαρων τρομοκρατικών επιθέσεων και της εκατόμβης αθώων κι ανύποπτων, που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι, αναδημοσιεύω την γενναία, ξερή και κατηγορηματική απάντηση Δημάρχου ενός προαστίου του Μόντρεαλ σε εξωφρενικό αίτημα των μουσουλμάνων εμιγκρέδων της πόλης του. Από ό,τι θυμάμαι, κάτι ανάλογο είχε κάνει παλαιότερα και ο τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας.
   Δυστυχώς, η "προοδευτικούρια" λογική των Ευρωπαίων κουλτουριαρέων, εκτρέποντας την ελευθερία στην ελευθεριότητα του "μπάτε σκύλοι αλέστε", επέτρεψε στο φίδι να γεννήσει τ' αυγά του στο χώρο μας και τον πολιτισμό μας, μετατρέποντας με την ανοχή τους την Ευρώπη σε "οίκο ανοχής" και έρμαιο στα χέρια μιάς χούφτας φανατικών ισλαμιστών και ψυχοπαθών ολετήρων. Και άντε τώρα να τους μαζέψεις! Μακάρι η μικρόνοια των μεγαλόσχημων τάχα ηγετών της Γηραιάς Ηπείρου να είχε την τόλμη, την διορατικότητα και την αποφασιστικότητα εκείνων.
   Το αναδημοσιευόμενο κείμενο είναι το εξής:

    Μουσουλμάνοι γονείς μαθητών σ’ ένα προάστιο της πόλης, το Dorval, απαίτησαν την κατάργηση του χοιρινού κρέατος από όλα τα σχολικά κυλικεία της πόλης!    
   Όμως ο φιλελεύθερος δήμαρχος του προαστίου αρνείται να αφαιρέσει το χοιρινό κρέας από το menu της καφετέριας των σχολείων και εξηγεί το γιατί, μέσω του κάτωθι σημειώματος που απέστειλε ο γραμματέας του Δήμου σε όλους τους γονείς των μαθητών:


   «Μουσουλμάνοι, πρέπει να καταλάβετε ότι εσείς οφείλετε να προσαρμοστείτε στον Καναδά και στο Κεμπέκ. Στα έθιμα, τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής του, επειδή αυτόν επιλέξατε αβίαστα γιά  να μεταναστεύσετε.
   Οι Μουσουλμάνοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εκείνοι οφείλουν να προσαρμοστούν και να μάθουν να ζουν στο Κεμπέκ. Πρέπει να κατανοήσουν ότι είναι δική τους υποχρέωση να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους και όχι των Καναδών, που τόσο γενναιόδωρα τους υποδέχτηκαν.
   Μουσουλμάνοι, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι οι Καναδοί δεν είναι ούτε ρατσιστές ούτε ξενοφοβικοί. Ο Καναδάς έχει δεχθεί πολλούς μετανάστες πριν από εσάς τους μουσουλμάνους, (ενώ σ’ εσάς αυτό δεν ισχύει, δεδομένου ότι οι μουσουλμανικές χώρες δεν αποδέχονται μη μουσουλμάνους μετανάστες).
   Ακριβώς, όπως συμβαίνει και σε άλλα έθνη, οι Καναδοί δεν είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ταυτότητά τους ή την κουλτούρα τους. Και, εάν ο Καναδάς είναι μια χώρα ευπρόσδεκτη, δεν είναι ο Δήμαρχος της Dorval που καλωσορίζει τους ξένους, αλλά οι άνθρωποι του Καναδά και του Κεμπέκ στο σύνολό τους.
   Τέλος, θα πρέπει να καταλάβετε ότι στον Καναδά (Κεμπέκ) με τις  ιουδαιο-χριστιανικές ρίζες του, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τις εκκλησίες και  τις θρησκευτικές γιορτές, η θρησκεία πρέπει να παραμείνει σταθερά προσηλωμένη στην ίδια κατεύθυνση. Ο δήμος του Dorval έχει το δικαίωμα να αρνηθεί οποιεσδήποτε παραχωρήσεις προς το Ισλάμ και τη Σαρία.
   Γιά όσους Μουσουλμάνους διαφωνούν με την εκκοσμίκευση και δεν αισθάνονται άνετα στον Καναδά, υπάρχουν 57 όμορφες μουσουλμανικές χώρες στον κόσμο, οι περισσότερες από αυτές είναι αραιοκατοικημένες και έτοιμες να τους υποδεχθούν με ανοιχτές αγκάλες, αλλά και με όπλα, σύμφωνα με τον απάνθρωπο τρόπο της Σαρία.
   Αν φύγατε από τη χώρα σας γιά τον Καναδά, και όχι για άλλες μουσουλμανικές χώρες, είναι επειδή έχετε σκεφτεί ότι η ζωή είναι καλύτερη στον Καναδά, απ’ ό,τι στις χώρες σας. Εμείς πάντως δεν θα σας αφήσουμε να σύρετε τον Καναδά μέχρι το επίπεδο των εν λόγω 57 χωρών.
   Θέσατε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, μόνο μία φορά: «Γιατί είναι καλύτερα να ζείτε εδώ στον Καναδά, έστω και με μία καντίνα με χοιρινό, παρά στον τόπο σας χωρίς αυτήν;»
    Εάν ήρθατε στον Καναδά με την ιδέα ότι θα μας εκτοπίσετε με την πλούσια διάδοσή σας και τελικά θα αναλάβετε τη χώρα, θα πρέπει να πακετάρετε αμέσως τα πράγματά σας και να πάτε πίσω τώρα, στη χώρα από όπου ήρθατε. Δεν έχουμε κανένα δωμάτιο εδώ γιά εσάς και την ιδεολογία σας.»

1 σχόλιο: