Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

H προστασία της πρώτης κατοικίας. (Συγγραφεύς: Βαρώνος Μυγχάουζεν, ο νεώτερος)

Όταν το επικοινωνιακό μπαλόνι ξεφουσκώνει απελπιστικά...
Άντε, και καλή λευτεριά!
    Πολλή κουβέντα γίνεται τώρα γιά τα κόκκινα δάνεια της πρώτης κατοικίας, στις επάλξεις της οποίας θα έπεφτε μαχόμενος ο συριζαρέικος συρφετός. Δυστυχώς η στήλη δεν κατάφερε να ξετρυπώσει το βίντεο όπου ο Δεκαπενταετής πλοίαρχος, κάποτε, διερρήγνυε τα ιμάτιά του απειλώντας τους επίδοξους σφετεριστές -πίσω κουφ..λες τραπεζίτες και σας έφαγα τον γούργουρα- αποκλείοντας εκπλειστηριάσεις της πρώτης κατοικίας των... λαϊκών στρωμάτων. Ένεκα κόκκινων γραμμών και... άλλες τέτοιες γνωστές παρλαπίπες. Το είδα όμως χθες, κάνοντας ζάππινγκ σε κάποιο κανάλι. Λαύρος όπως πάντα... υποσχόταν, τί άλλο; 'Ντάξει μωρέ, και τί έγινε, δηλαδίς;
   Σήμερα η συμφωνία υπογράφηκε και όπως αναφέρεται -μέσα σε ένα ρεσιτάλ ακατανόητης φλυαρίας και δαιδαλώδους περιπτωσιολογίας, προστατεύεται -λέει- μόνο το 25% των κοκκινοδανειοληπτών. Και φυσικά το γεγονός πανηγυρίζεται δεόντως από τους κυβερνώντες, τα γνωστά τα θύματα της... επιτυχίας τους. (όπως δήλωσε αιδημόνως και ο Μπομπ Σφουγγαράκης).
   Όποιος όμως θελήσει να "σκαλίσει" λιγάκι την μπερδεμένη κι ακαταλαβίστικη συμφωνία, -πέραν από το 75% που μένει ορφανό κι απροστάτευτο- θα διαπιστώσει τελικά πως... αλίμονο, γενικώς, στους οφειλέτες και τρισαλίμονο σε όσα σπίτια αυτών παρουσιάζουν ενδιαφέρον! Το "κουαρτέτο" -πρώην "τρόικα"- έχοντας μάθει πλέον με τί κουμάσια διαπραγματεύεται είναι αδύνατον να ξαναπιαστούν "κώτσοι". Οπότε πέραν από τις όποιες θριαμβολογίες της αλλοίθωρης αυτιστικής ας προσεχθούν μερικές φράσεις στο κείμενο της συμφωνίας, όπως, π.χ.:
   - "Σαφείς προϋποθέσεις", "εύλογες δαπάνες διαβίωσης", "δανειολήπτης συνεργάσιμος κατά την έννοια του Κώδικα Δεοντολογίας", "να μην βλάπτωνται τα συμφέροντα των πιστωτών", κ.λπ. Και στο βάθος υπάρχουν... "εμπειρογνώμονας" και "δικαστής". Αν μάλιστα διατίθεται και πρόσθετη "ρευστοποιήσιμη περιουσία" μπαίνει και κάποιος... "εκκαθαριστής"!
   Κατόπιν των ανωτέρω, όποιος μπατίρης κοκκινοδανειολήπτης αισθάνεται ανακουφισμένος από τη συμφωνία, καλού-κακού, ας ψάχνει γιά νοίκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου