Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Όπου φτώχεια και γκρίνια.



 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΘΥΜΙΕΣ


Ελεύθερος Τύπος

   Το φιάσκο στην εκλογή αρχηγού στη ΝΔ, βούτυρο στο ψωμί του παραπαίοντος ΣΥΡΙΖΑ, πυροδότησε νέο κύμα εσωστρέφειας στο κόμμα της -με άφθονη βυζαντινολογία περί της ευθύνης- και γέμισε πρόσκαιρη αγαλλίαση τους συριζαρέους χαχόλους, οι οποίοι ξέχασαν προς στιγμή το ασφαλιστικό που επέρχεται δρομαίως και δριμέως, με τις συντάξεις που γίνονται... φιλοδωρήματα. Πάντως -όλα κι όλα- ο... ταξικός εχθρός μας να ταλαιπωρείται και ό,τι θέλει ας γίνει. Τσίπρας και... ξερό ψωμί! (Καλομελέτα κι έρχεται!). 

   Αρκετοί νεοδημοκράτες, οι μυημένοι και ασχολούμενοι με την εκλογική διαδικασία, ψιλοπερίμεναν τη γκέλα, οι πολλοί όμως αιφνιδιάστηκαν. Οπότε πολύς ντόρος, πολλή βαβούρα, πολλές φωνασκίες στην από δω πλευρά και πλατιά χαμόγελα ανακούφισης στην απέναντι. Συν τα φαρμακερά βέλη: «Εδώ δεν μπορείτε να τακτοποιήσετε τα του οίκου σας και θέλετε να κυβερνήσετε τη χώρα;»
   Όποιος, όμως, ενσκήπτει με ψυχραιμία και σοβαρότητα στο ζήτημα θα διαπιστώσει τα εξής: Η όποια ευθύνη της παταγώδους αποτυχίας βαρύνει όσους επέλεξαν την εταιρεία που θα διεξήγαγε τις εκλογές και... μέχρις εκεί. Η ουσιαστική ευθύνη γιά τον χθεσινό τραγέλαφο πέφτει στην οργανώτρια εταιρεία και την ανικανότητά της. Κανείς υπηρεσιακός παράγων της ΝΔ δεν ανακατεύτηκε -και δεν μπορούσε ν’ ανακατευτεί- στο έργο της εταιρείας. Δουλειά περίπλοκη και εξειδικευμένη. Τώρα, ως προς την επιλογή της συγκεκριμένης αναδόχου και όχι κάποιας άλλης -σοβαρότερης και πιό αξιόπιστης-  χωρεί πολλή κουβέντα. Φρονώ πως η αιτία θα πρέπει να αναζητηθεί κατά βάση στο κόστος, με τελική μελαγχολική διαπίστωση: «το φτηνό το κρέας τα σκυλιά το τρώνε». Η οικονομική καχεξία όλων των κομμάτων -της ΝΔ μη εξαιρουμένης- εξηγεί την επιλογή. 

   Επί της ουσίας: Αν με δεδομένο το χθεσινό φιάσκο ο κόσμος παραγνωρίσει την κυβερνητική ανικανότητα και αναξιοπιστία, με τα μέτρα που έρχονται  και τον οδηγούν στην βεβαία εξαθλίωση κινούμενος στη λογική: «Αφού εσείς αποτύχατε στην οργάνωση εσωκομματικών εκλογών, τότε κι εγώ θα πρέπει να ψηφίζω... ΣΥΡΙΖΑ!», τότε αυτός ο λαός θα είναι άξιος της κακής του μοίρας.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά!
    Είμαστε άξιοι της....βλακείας μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή