Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Το ελβετικό Νταβός, το ελληνικό «Γκαβός» και το αλαλούμ… εν γένει!



«Ψωμί τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια γιά την όρεξη»  
Μάρδας στη Βουλή: Έχουμε βρει το νησί που θα μετατρέψουμε σε «θερινό Νταβός»
- Μπαλί, Μπαχάμες, Ταϊτή τρέμετε! Ερ-χό-μα-στε!!!
   Η χώρα βρίσκεται σε καθολική παράκρουση. Μιά βόλτα στους δρόμους αρκεί γιά να το διαπιστώσεις. Οι περισσότεροι παραμιλούν και απλώς η πιθανότητα να μιλούν, με κάποιο αδιόρατο μικρόφωνο, στο κινητό τους ελαχιστοποιεί την έκπληξη από το μελαγχολικό φαινόμενο. 
   Το μέτρο της καθολικής τρέλας το δίνει ανάγλυφα η Βουλή και τα μέλη της. Αρχίζω από τα πιο ανώδυνα. Η Κανέλλη, σταθερή κι αμετανόητη, ξιφουλκεί συνεχώς και μονότονα κατά του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού, των Αμερικανών και εσχάτως κατά των Ευρωπαίων, οι οποίοι -κατ’ αυτήν- ευθύνονται για την δημιουργία του μεταναστευτικού ρεύματος. Ο Λεβέντης, μέσα στην ξινίλα και τη δυσκοιλιότητα, υπενθυμίζει συνεχώς στον Τσίπρα τα 9 σημεία της απαιτήσεώς του, προκειμένου να τον στηρίξει. Όμως εκείνος τον γράφει… ξέρετε πού.
   Στις προγραμματικές δηλώσεις ακούστηκαν ένα σωρό αοριστίες και αερολογίες, με το υπουργό-Τουίγκυ να βγάζει μέσα από το υπέρβαρο σαρκίο του έναν απίθανο σοσιαλιστικό λυρισμό, που κατέστη αδύνατο να συγκρατήσω και επαναλάβω. Γιατί… με κούφανε! Ούτε ο Κουράκης δεν θα το σκεφτότανε. 
   Όμως η ωραιότερη παπαρολογία διατυπώθηκε από τον αξιότιμο υπουργό κ. Μαδράς. Τσιφ γιά το βιβλίο Γκίνες! Κρίμα γιατί αυτός, μέχρι τώρα, ανέδιδε λιγουλάκι σοβαρότητα, ξεγελώντας μας. Ανακάλυψε -λέει- ένα ελληνικό παραδεισένιο νησί, προσωρινά ανεκμετάλλευτο, το οποίο θα προσφέρει στους… πλούσιους, προκειμένου να… επενδύσουν χτίζοντας πολυτελείς τουριστικές εγκαταστάσεις, με συνεδριακές εγκαταστάσεις και διάφορα χλιδάτα και μπιχλιμπιδάτα κατασκευάσματα, προκειμένου να έρχονται οι… λεφτάδες, να παραθερίζουν και να μας τα «ακουμπάνε»… χοντρά! Μιά ακόμη ρηξικέλευθη ιδέα  γιά εξεύρεση… ισοδυνάμων, στα χνάρια των ατσιδισμών του ανεκδιήγητου Νάρκισσου του παγκόσμιου life style και της οικονομικής μπουρδολογίας. Όχι τίποτις άλλο, αλλά γιά να μη μας λένε... Ψωροκώσταινα. 
   Με τα όποια ψήγματα σοβαρότητος της ιδέας να σκοντάφτουν στο ανυπέρβλητο και πεισματικό τείχος των νεοκομμουνιστικών γυφτοεπιχειρημάτων Σκουρλέτου, ο οποίος προφανώς δεν ρωτήθηκε σχετικώς, ώστε να προστατέψει το περιβάλλον και τους μπακαλιάρους, που θα ενοχληθούν από τους… πλούσιους καπιταλίστες κολυμβητές.

   Και μέσα σ’ όλη αυτή την παράνοια η ΝΔ να παίζει την κολοκυθιά με την επικείμενη εκλογή νέου της ηγέτη, ο οποίος θα καθίσει στη θέση που λάμπρυνε κάποτε ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής!
   -Να γίνει έτσι;
   - Όχι να μη γίνει έτσι! 
   -Και πώς θέλετε να γίνει;
   - Να γίνει αλλιώς. 
   - Ωραία, να γίνει τότε
   - Όχι, να μη γίνει τότε! 
   - Και πότε θέλετε να γίνει;
   - Να γίνει πριν. 
   - Και γιατί, παρακαλώ, να γίνει πριν και όχι μετά;
   Και δώσ’ του γέλιο…. Χώρια που υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγεί κάποιος που θα παρακολουθεί από τον εξώστη τις συνεδριάσεις! 

   Άντε και γ... τη τύφλα μας! Έλα μετά εσύ κακόμοιρε αγριοφορολογούμενε, μέσα σ’ αυτή την ασόβαρη παράνοια που μας κυκλώνει, να περιμένεις την ελπίδα που σου έταξε ο εγγονός του… Μυγχάουζεν.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου