Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι μάσκες πέφτουν με ραγδαίο ρυθμό. Η διαδρομή της «βαλίτσας» λιγοστεύει δραματικά.



Όταν ο κυνισμός των επιχειρημάτων τέμνεται με τη γελοιότητα της δικαιολόγησής τους… και την αηδή εμφάνιση να ανταγωνίζεται την χυδαιότητα της νοοτροπίας.
Ώδυνεν όρος και έτεκε μυν!
     Ο φρικαλέος ιπποπόταμος δεν μπορούσε παρά να σταθεί στο ύψος και τον όγκο του, ως αποκρουστικό παχύδερμο. Παρακολούθησα με πολύ θυμό και περισσότερη φρίκη το τερατώδες θηλαστικό που διαφεντεύει την ελληνική αγραμματοσύνη, (καθ’ όσον πρώτιστος στόχος της κομμουνιστικής αριστεράς είναι η πνευματική λοβοτομή του λαού και η μετατροπή του σε άκριτο ανθρώπινο χυλό, ο οποίος θα μπορεί να χειραγωγείται εύκολα ως άβουλη αγέλη), να ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης γιά τον διαβόητο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Να πανηγυρίζει γιά την… κατάργηση του 23% (!) και να επιρρίπτει ευθύνες στους… «εύπορους» γονείς που επιμένουν να θέλουν να ξεστραβώσουν τα παιδιά τους, έναντι της κρατικής αδυναμίας να τους παράσχει -ως οφείλει- στοιχειώδη εκπαίδευση, ανταποκρινόμενο στις συνταγματικές επιταγές ενός σύγχρονου και ευνομούμενου κράτους, και -κυνικότατα- τους καλεί να τις αναλάβουν πληρώνοντας… «πενταροδεκάρες», όπως είπε! 
   Μετά το καταλάγιασμα του θυμού και κατόπιν προσεκτικότερης παρατήρησης του σουλουπιού του εν λόγω υπουργού, το πράγμα εξηγήθηκε πλήρως. Οι αρχαίοι το είχαν επισημάνει εύστοχα: «Οία δε η μορφή, τοιάδε και η ψυχή». Στην προκειμένη περίπτωση ο κυνισμός της λογικής ανταγωνίζεται επάξια την εκπεμπόμενη σωματική χυδαιότητα. Και τα δύο μαζί. αθροιζόμενα, δημιουργούν αρμονικό σύμπλεγμα φαυλότητος και κοινωνικής αναλγησίας.

   Σε αντιστάθμισμα γιά τη ψυχική μου ισορροπία έφερα στο νου κάποιες πρόσφατες τηλεοπτικές εικόνες  από υπουργικά συμβούλια όπου τον εν λόγω δεινόσαυρο -και οι προσεκτικότεροι εξ υμών θα το έχετε σίγουρα προσέξει- ο φακός τον συλλαμβάνει συνεχώς -ίσως και σκόπιμα λόγω χιουμορίστα οπερατέρ- είτε να τρώει, είτε να πίνει, είτε να σκουπίζεται με χαρτοπετσέτα… ξερογλειφόμενος. Σας διαβεβαιώ, επί λόγω τιμής, πως αυτό γίνεται συστηματικά! 

   Πέραν του προαναφερθέντος τερατώδους εκτοπλάσματος, το οποίο στο μόνο έργο που διαπρέπει είναι η παραγωγή τεραστίων ποσοτήτων κοπράνων ημερησίως, η προσοχή μου εστιάστηκε και σε κάποιον άλλον ψευτοκουλτουριάρη καραγκιόζη, τακτικό θαμώνα των καναλιών, -βουλευτής αυτός- ο οποίος με περισσή τόλμη και αμετροέπεια υπερασπίστηκε την άδικη υπερφορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας, δεδομένου πως αυτή δεν θίγει την… εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ (!), την οποία -προφανώς- θεωρεί λούμπεν πλεμπάγια μη χρησιμοποιούσα φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία, ωδεία, γυμναστήρια, κ.α., αλλά αρκούμενη στον εκπαιδευτικό κατιμά που της προσφέρει το κόμμα και η προπαγάνδα του! Το μέτρο, εννόησε, αφορά τους… «πλούσιους», που… καλά να πάθουν!!! Κάτι τέτοια «δοχεία νυκτός» που εξελέγησαν ως εκπρόσωποι όλου του λαού, καλούνται να διαφεντεύσουν τις τύχες του με συνετή και χρηστή διοίκηση, όπως τα ανωτέρω καμώματα και η λογική τους. Και δυστυχώς, τέτοιοι μας αξίζουν. Πάντως, το ως άνω εκλεγμένο «πτυελοδοχείο» δικαιούμαι να το φτύσω κατάμουτρα και επανειλημμένα, καθ’ όσον δεν ανήκω στην κομματική του πελατεία, την οποία εκείνος διαχωρίζει, και άρα δεν του οφείλω σεβασμό, αναγνώριση κι εκτίμηση. Όλον αυτόν το εσμό της «διά… δεύτερη φορά αριστερά» ας τον χαίρονται οι… δικοί τους.

   Και κλείνω με μιά πρόβλεψη. Με όσα συμβαίνουν και όσα πρόκειται να συμβούν στο άμεσο μέλλον, δεν πιστεύω πως οι άφρονες της αμερικανικής CIA θα σπεύσουν να ηρωοποιήσουν τον Έλληνα Αλιέντε. Αυτή τη φορά θ’ αφήσουν τις νοικοκυρές με τις άδειες κατσαρόλες στους δρόμους να δώσουν τη λύση. Κι αυτή είναι η μόνη πραγματική… ελπίδα που έρχεται. Συντομότερα από όσο πιστεύεται. Η Ιστορία διδάσκει. Ακούστε τη φωνή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου