Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Μιά καλή πρόταση γιά «ισοδύναμα»


"Βάλε τώρα που γυρίζει..."
Άντε... και σε καλή μεριά!
   Πολλές φορές η λύση ενός προβλήματος είναι τόσο κοντά, σχεδόν κάτω από τη μύτη μας, ώστε δεν την βλέπουμε. Όπως, λ.χ. τα γυαλιά μου που, αν και στηριγμένα συχνάκις στο μέτωπο, ψάχνω να τα βρω με τις ώρες, αναστατώνοντας το γραφείο. 
   Υπάρχει όντως μιά πολύ καλή και εύκολη πηγή εσόδων και απορώ πως δεν την σκέφτηκε το γατόνι-υφυπουργός με το δολοφονικό μειδίαμα, που… «εντρυφά» πλέον στα άδυτα των πορτοφολιών μας. Θα μπορούσε να φορολογήσει, κάλλιστα, τους… φόρους! Και μάλιστα κλιμακωτά. Π.χ. ένας πολίτης που καταβάλλει φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ και… μύριους άλλους, γιατί να μην πληρώσει και κάποιον πρόσθετο, αναλόγως με τους φόρους που ήδη πληρώνει, προσδιοριζόμενον στη βάση αυτών!
   Η ονομασία και δικαιολόγηση του νέου φόρου -«φόρος σκοπιμότητος», θα μπορούσε να λέγεται-  επαφίεται στη φαντασία του μειλίχιου υφυπουργού και ο ακριβής υπολογισμός του σε κάποια επιτροπή… πάνσοφων  φορομπηχτών, την οποία μπορεί άνετα να συστήσει. Η στήλη, απλώς, βάζει την ιδέα -το φώλι να πούμε- και περιμένει την απήχηση. 
   Εννοείται πως κάποια αντίστοιχα θα μπορούν να επεκταθούν και γιά τα ταμεία τα οποία, επίσης, ξεροσταλιάζουν. Γιατί όχι; Τώρα που πήραμε φόρα όλα παίζουν! Η ελπίδα μας έρχεται από... αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου